EUROLYGA 2023

Vidui Mačiuliui po stuburo operacijos gaila tik vieno dalyko

Vidas Mačiulis ir krepšinis – neatsiejami dalykai. Legendinės laidos „Krepšinio pasaulyje“ autorius su antrąja Lietuvos religija yra tarsi susaistytas. Tai – ir darbas, ir laisvalaikis. Netgi ligoninėje jo nepaleidžia ši sporto šaka.

V.Mačiuliui buvo atlikta stuburo operacija.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Mačiuliui buvo atlikta stuburo operacija.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2016, 4:48 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:06 AM

Penktadienio rytą V.Mačiuliui buvo atlikta stuburo operacija. Tai – ne pirmasis kartas, kuomet 70 metų žurnalistas šiemet turėjo keliauti į ligoninę.

„Operacija praėjo puikiai, viskas gerai. Aš jau guvus, – lrytas.lt pasakojo V.Mačiulis. – Pajutau, kad man darosi sunku paeiti. Aš dar buvau trečiadienio Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynėse, o ketvirtadienį atsiguliau ligoninėje. Tiesiog tiek skaudėjo, kad po dešimties žingsnių turėjau atsiklaupti arba pastovėti. Tada Kauno klinikose ir buvo nuspręsta, kad reikės operacijos.“

Atrodo, kad ligoninė turėjo bent trumpam išskirti V.Mačiulį ir krepšinį, tačiau taip nenutiko. Paaiškėjo, kad po operacijos V.Mačiulis ilsisi lovoje, kurioje anksčiau gulėjo ir krepšininkas Simas Jasaitis.

„Gydytojai ir jam čia darė operacija. Čia yra gulėjęs dar vienas krepšininkas, bet nepamenu jo vardo, – juokėsi V.Mačiulis. – Dabar manęs laukia reabilitacija.“

Lapkričio mėnesį žinomam sporto žurnalistui į ligoninę teko gultis dėl kitos problemos. V.Mačiulis buvo pajutęs stiprų skrandžio ir kasos srities skausmą, tad buvo paguldytas į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių, o tada perkeltas į Gastroenterologijos kliniką.

Šios problemos – irgi susijusios su stuburu. Skrandis sustreikavo dėl vaistų, kuriuos V.Mačiulis vartojo dėl stuburo išvaržos.

Pasak jo, stuburo problemos – sena problema, kuri kamavo ilgą laiką. Bet V.Mačiulis tarsi krepšininkas – kildavo ir dirbdavo, o prireikus operacijos nė kiek neišsigando. Pasitikėjimo pridėjo ir tai, kad žurnalistas atsidūrė Kauno klinikų neurochirurgo docento Kazimiero Ambrozaičio priežiūroje.

„Manęs klausė, ar yra nerimas. Sakiau: „Koks dar gali būti nerimas, jeigu esu pas medikus?“ Nebuvo jokios baimės. Nieko. Viskas – puikiai. Nors gali būti rekordas, nes operacija vyko keturias valandas, nors tokią stuburo operaciją atlieka per pusvalandį“, – kalbėjo V.Mačiulis.

Dabar didžiausias jam rūpestis – krepšinis. Net ir gulėdamas ligoninėje V.Mačiulis negali užmiršti gyvenimo aistros ir išreiškė nerimą. Penktadienį jis turi praleisti ligoninėje, o vakare – Kauno „Žalgirio“ rungtynės Belgrade su vietos „Crvena zvezda“.

„Nėra palatoje televizoriaus. Nežinau, ką čia reikės daryti. Man labai įdomus tas Belgrado pragaras. Esu keletą kartų buvęs Serbijoje ir galiu pasakyti, kad jie neturi lygių. Turime taip užkrėsti Lietuvą. Jų ir mūsų sirgalius galime palyginti tarsi NBA ir paprastą krepšinio lygą“, – kalbėjo V.Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.