EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai 10-ajame ture: lietuviškas „Žalgiris“ ir pamirštas J.Mačiulis

Eurolygos dešimtajame ture pagaliau prabilo krepšininkai, kurių svaresnio indėlio sirgaliai laukė gerus du mėnesius. Kauno „Žalgirį“ į pirmąją šiais metais pergalę išvykoje vedė pirmosiomis savaitėmis dažniausiai smarkiai nuvildavę Artūras Milaknis ir Antanas Kavaliauskas.

19 taškų pelnęs A.Milaknis pakartojo savo rezultatyvumo rekordą Eurolygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
19 taškų pelnęs A.Milaknis pakartojo savo rezultatyvumo rekordą Eurolygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Dec 3, 2016, 9:16 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:03 AM

„Žalgiris“ penktadienį varžovų arenoje nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ klubą 88:79 ir nutraukė 11 pralaimėjimų išvykose seriją. Lietuvos krepšininkai žaidė labai rezultatyviai ir pelnė net 63 taškus. Tai – didžiausia lietuvių dalis per šį sezoną vykusias Eurolygos rungtynes.

Labiausiai pasižymėjo karjeros rekordą pagerinęs A.Kavaliauskas (20 taškų), karjeros rekordą pakartojęs A.Milaknis (19 taškų) ir sezono rekordą pasiekęs Edgaras Ulanovas (14 taškų).

Tiesa, ne visiems žalgiriečiams „Pionir“ arenos lankai atrodė pakankamai dideli. Labai netaikliai atakavę Paulius Jankūnas bei Renaldas Seibutis kartu sudėjus pataikė vos 1 iš 10 metimų žaidžiant (P.Jankūnas – 0/5, R.Seibutis – 1/5) ir pelnė tik po 2 taškus.

Lukas Lekavičius, kuriam mačas tarsi susidėjo iš dviejų kaip diena ir naktis skirtingų dalių (labai blogos pirmosios ir geros antrosios) į pergalės aruodą įdėjo 6 taškus.

Į dvyliktuką patekę Robertas Javtokas ir Paulius Valinskas trenerio Šarūno Jasikevičiaus dėmesio penktadienio vakarą nesulaukė.

Penktadienio vakarą geros nuotaikos buvo ir Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis, kurio komanda namie nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ ekipą 69:62. T.Sedekerskis žaidė 2 min. antrojo kėlinio pabaigoje, bet taškų nepelnė.

Ketvirtadienis Lietuvos krepšininkams buvo prastesnis – išvykose pralaimėjo ir Madrido „Real“ su Jonu Mačiuliu, ir Milano „Emporio Armani“ su Mantu Kalniečiu.

Tris kėlinius nuo varžovų nedaug atsilikęs, bet paskutiniame ketvirtyje sustojęs „Emporio Armani“ pripažino Kazanės „Uniks“ pranašumą 79:100. M.Kalnietis per 20 min. pelnė 5 taškus.

„Real“ lygių varžovų dvikovoje, kurioje skirtumas nė sykio nebuvo dviženklis, paskutinėmis akimirkomis nusileido Stambulo „Fenerbahce“ ekipai 77:78. J.Mačiulis žaidė agresyviai ir per 15 min. įmetė 10 taškų. Tačiau lemiamoje dvikovos dalyje treneris Pablo Laso labiau pasitikėjo kitais krepšininkais, o lietuvis visą ketvirtąjį kėlinį sėdėjo ant suolo.

Savaitės lietuviai

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Galbūt padėjo tai, kad A.Kavaliauskas į aikštę įėjo komandai jau pirmaujant solidžiu skirtumu, bet vidurio puolėjas pirmą kartą per Eurolygos rungtynes žaidė drąsiai ir aštriai. Tiesa, pirmojoje pusėje jam nepavyko uždengti Milko Bjelicos, bet po pertraukos A.Kavaliauskas pakankamai tvirtai gynė savo baudos aikštelę. O puolime jis buvo tvirtas visą laiką ir per 20,5 min. pelnė 20 taškų (7/8 dvitaškių, 6/7 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Pirmą sezoną Eurolygoje žaidžiantis A.Kavaliauskas pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą (iki šios savaitės jo rekordas buvo 10 taškų per rungtynes Barselonoje). Beje, karjeros rekordą Europos taurės turnyre A.Kavaliauskas irgi pasiekė žaisdamas Belgrado „Pionir“ arenoje. Jis 2014 metų lapkritį atstovaudamas Vilniaus „Lietuvos rytui“ per rungtynes su „Partizan“ klubu pelnė 23 taškus.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis keturiais tritaškiais pirmajame kėlinyje sukrovė „Žalgiriui“ pirmąją persvarą. Vėliau jis susikūrė mažiau progų, bet trečiajame kėlinyje ant suolo su penkiomis pražangomis nusiuntė pavojingiausią varžovų snaiperį Marko Simonovičių. Iš viso beveik 27 min. žaidęs A.Milaknis pelnė 19 taškų (1/2 dvitaškių, 5/6 tritaškių, 2/3 baudų) ir pakartojo karjeros rekordą. A.Milaknis jau buvo įmetęs 19 taškų per rungtynes su „Maccabi“ klubu 2015 metų kovą.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas sumaniai pasinaudojo tuo, kad varžovai rizikavo palikti jį laisvesnį ir atsitraukdavo bent žingsniu per toli. Kauniečių puolėjas žaidė 25 min., pelnė 14 taškų (3/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 8/8 baudų) ir išprovokavo 5 pražangas. E.Ulanovas ypač įsidrąsino ketvirtajame kėlinyje, per kurį įmetė 8 taškus. E.Ulanovo rezultatyvumas pirmą kartą šį sezoną buvo dviženklis. Jo karjeros rekordas yra 19 taškų (pasiektas 2014 metų spalį Stambule per rungtynes su „Anadolu Efes“).

Savaitės nusivylimas

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Po dvejų puikių rungtynių, per kurias pelnė 53 taškus, P.Jankūnas paspaudė stabdžio pedalą. „Žalgirio“ kapitonas žaidė beveik 22 min., bet įmetė tik 2 taškus (0/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), o į krepšį pataikė nuo baudos metimų linijos ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Tai – nerezultatyviausios P.Jankūno rungtynės nuo 2015 metų pavasario. Tada jis taip pat pelnė tik po 2 taškus žaisdamas su „Barcelona“ ir „Real“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.