EUROLYGA 2023

Mindaugas Kuzminskas: „Žaisiu rinktinėje, kiek tik mano kūnas leis tai daryti“

NBA sezonas – pačiame įkarštyje, bet „New York Knicks“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas jau yra numatęs, ką veiks 2017-ąją vasarą. Žinoma, jei nesutrukdys nepalankios aplinkybės.

M.Kuzminskas prisiminė Rio de Žaneirą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas prisiminė Rio de Žaneirą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir fiba.com

Dec 3, 2016, 11:55 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:00 AM

„Jei būsiu sveikas ir „Knicks“ leis žaisti, kitą vasarą tikrai būsiu su nacionaline komanda. Žaisiu rinktinėje tiek ilgai, kiek tik mano kūnas leis tai daryti. Žinoma, jei treneriui ir rinktinei būsiu reikalingas“, – kalbėdamas su fiba.com juokavo M.Kuzminskas.

27 metų puolėjas šiemet apsivilko vienos garsiausių NBA komandų marškinėlius, tačiau Niujorko ekipoje nėra lengva konkuruoti su žvaigždėmis.

„Dabar esu susitelkęs savo sezonui „Knicks“ komandoje ir turiu tikslą gauti kuo daugiau minučių aikštėje, – teigė M.Kuzminskas. – Noriu maksimaliai pasinaudoti galimybe, kurią man suteikė Niujorkas. O žaisti rinktinėje aš visad norėjau.“

2017 m. Europos pirmenybės vyks rugpjūčio 31–rugsėjo 17 dienomis keturiose šalyse. Pirmojo etapo varžybos vyks Izraelio sostinėje Tel Avive, Rumunijos Klužo mieste, Suomijoje sostinėje Helsinkyje ir Turkijos didmiestyje Stambule.

Lietuvos rinktinė kovas B grupėje pradės Tel Avive kartu su Izraeliu, Ukraina, Italija, Vokietija ir Gruzija. Keturios komandos pateks į atkrintamąsias varžybas Stambule.

„Kiekviena komanda, patekusi į „EuroBasket“, yra gero lygio ir gali žaisti labai gerai. Turėti šlovingą istoriją ar būti viena favoričių neužtenka, kad pasirodytum puikiai. Viskas priklauso nuo mūsų pačių žaidimo. Reikia gerai pasirengti“, – teigė M.Kuzminskas.   Puolėjas prisiminė ir šių metų Rio de Žaneiro olimpiadą, kuri lietuviams baigėsi pralaimėjimu ketvirtfinalyje Australijai. Grupės turnyrą lietuviai pradėjo trimis pergalėmis, tačiau paskui pralaimėjo Ispanijai ir Kroatijai. 

„Mes per anksti pasiekėme sportinę formą ir sužaidėme geriausias rungtynes, – padarė išvadą krepšininkas. – Mačai su Ispanija ir Kroatija buvo baisūs. Nežinau tiksliai, kas mums atsitiko, nes startavome energingai.

Pasimokėme, kad olimpiadoje, kaip ir Europos čempionate, reikia būti geriausios formos atkrintamosiose varžybose.

Gali laimėti visas rungtynes grupėje, bet pralaimėjus pirmąsias atkrintamąsias rungtynes visas nuveiktas darbas tampa beprasmis.

Manęs laukia naujos galimybės žemyno pirmenybėse, todėl bandysiu laimėti daugiau medalių, o gal ir titulą. Man žaisti nacionalinėje komandos yra kažkas netikėtino.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.