EUROLYGA 2023

Gudrūs „Brooklyn Nets“ manevrai – rimta žinia Donatui Motiejūnui

Donatas Motiejūnas pasirašė sutartį su „Brooklyn Nets“ klubu, tačiau laukimas nesibaigė. 26 metų 213 cm aukštaūgis jau turi savąjį bilietą į NBA, kurio po praėjusio sezono stipriausioje krepšinio lygoje pasaulyje teko laukti labai ilgai. D.Motiejūnas yra apribotas laisvasis agentas, tad ir „Nets“, ir žaidėjas laukia, kokį žodį tars „Houston Rockets“.

D.Motiejūnas jau greitai vėl žais NBA.<br>AP nuotr.
D.Motiejūnas jau greitai vėl žais NBA.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2016, 9:51 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:53 AM

Jeigu iki praėjusio sezono pabaigos D.Motiejūno paslaugomis vertęsis Hjustono klubas pasiūlys bent šiek tiek didesnę sumą nei „Nets“, „D-Mo“ sugrįš į „Rockets“.

D.Motiejūnas jau ne kartą sakė, kad ir toliau nori žaisti būtent „Rockets“ klube, tad tokiu atveju jis laimėtų pokerio partiją.

Pasak „Yahoo Sports“, per pirmąjį sezoną D.Motiejūnas uždirbtų 9,8 milijono JAV dolerių, o kiti du sezonai – negarantuoti. Dar kalbama ir apie 500 tūkst. JAV dolerių priedus.

„Nets“ klubas pačiam D.Motiejūnui taptų nebent išsigelbėjimo variantu. Bruklino komanda neturi jokių pajėgumų varžytis dėl gerų NBA pozicijų.

Dabar „Nets“ turi vos 5 pergales ir Rytų konferencijoje lenkia tik dar nykiau žaidžiančią „Philadelphia 76ers“. Lygoje „Nets“ klubas yra tik trečias nuo galo ir nėra jokių ženklų, kad ši komanda gali siekti daugiau.

Visai kas kita – „Rockets“ klubas, kuriame D.Motiejūnas žaidė 2012-2016 metais.

„Rockets“ su 13 pergalių Vakarų konferencijoje užima 4-ąją vietą ir turėtų žaisti NBA atkrintamajame etape. Komanda turi tvirtą pagrindą, o D.Motiejūnui čia tikrai atsirastų vietos, jeigu pats treneris negriežtų danties dėl per visą vasarą ir sezono pradžią besitęsiančių žaidimų dėl daugiau pinigų.

„Rockets“ klubas – gerokai geresnis variantas lietuviui ir yra rimtų ženklų, kad jis gali atsidurti būtent čia.

„Nets“ generalinis direktorius Seanas Marksas šią vasarą jau yra išmėginęs kitų klubų kantrybę. S.Marksas leido geresnėmis sutartimis džiaugtis Tyleriui Johnsonui ir Allenui Crabbe. Nė vienas iš jų nežaidžia „Nets“.

Vasarą S.Marksas laisviesiems apribotiems agentams T.Johnsonui ir A.Crabbe pasiūlė ketverių metų sutartis, kurios, atitinkamai, buvo 50 ir 74 milijonų JAV dolerių vertės.

Krepšininkai padėjo parašus ant sutarčių, kaip tai padarė ir D.Motiejūnas, o tada „Miami Heat“ ir „Portland Trail Blazers“ pasinaudojo savo teise ir susigrąžino žaidėjus.

Kitą dieną „Nets“ perėjo prie plano „B“ ir pasirašė sutartį su Greivisu Vasquezu.

Belieka laukti ir sužinoti, ar tai nebuvo trečiasis šių metų „Nets“ klubo bandymas „padėti“ kitam žaidėjui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.