EUROLYGA 2023

„Neptūnui“ ir „Juventus“ – skirtingo sudėtingumo užduotys

Tai bus aštuntojo turo rungtynės, kuriomis prasidės Čempionų lygos antrasis ratas.

D. Adomaitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
D. Adomaitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Dec 6, 2016, 1:31 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:20 AM

Tai bus aštuntojo turo rungtynės, kuriomis prasidės Čempionų lygos antrasis ratas.

Ušako ekipa grimzta

6 iš 7 rungtynių laimėjęs „Neptūnas“ po pirmojo rato yra vienvaldis C grupės lyderis. Antrąją vietą užima Liono-Vilerbano ASVEL (5 pergalės), trečiąją – Oldenburgo EWE (4 pergalės).

„Muratbey“ laimėjo tik 2 rungtynes ir dalijasi septintąją vietą su Varėzės „Openjobmetis“ klubu.

Ušako komanda abi pergales iškovojo namie: prieš „Ventspils“ 74:69 ir „Openjobmetis“ 87:64. Spalio viduryje pirmajame ture viešėdami Turkijoje klaipėdiečiai nugalėjo Ušako komandą 67:65. Tąkart „Neptūnas“ nė sykio neleido varžovams išsiveržti į priekį, bet pats vos neprisivirė košės, kai iššvaistė trečiajame kėlinyje turėtą 15 taškų persvarą.

Klaipėdos ekipoje rezultatyviausiai žaidė amerikiečiai Larry Drew (17 taškų) ir Jerai Grantas (13), Ušako – Berkay Candanas (20) ir Shaquielle‘as McKissicas (12).

Tose rungtynėse dėl traumos negalėjo žaisti „Muratbey“ aukštaūgis Evaldas Kairys. Lapkričio viduryje lietuvis grįžo į aikštę ir Čempionų lygoje pelno vidutiniškai 8,6 taško.

Rezultatyviau Ušako ekipoje žaidžia M.Lyonsas (17,2 tšk., 5,6 rez.perd.), nuo lapkričio pradžios dėl traumos rungtyniauti negalintis Sh.McKissicas (14,4 tšk.), D‘Angelo Harrisonas (14,2 tšk., 8 atk.kam.), Zachas Auguste‘as (10,2 tšk., 7,2 atk.kam.) ir B.Candanas (9 tšk.).

D.Harrisono ir Z.Auguste‘o per pirmąsias rungtynes su „Neptūnu“ dar nebuvo. Šiedu krepšininkai į „Muratbey“ atvyko tik spalio pabaigoje. Tiesa, D.Harrisonas Ušake nėra naujokas – jis šiai komandai atstovavo praėjusį sezoną.

Nors Ušako klubas sustiprino gretas, jo reikalai Turkijos lygoje yra prasti. „Muratbey“ laimėjo tik 2 iš 9 rungtynių ir tarp 16 komandų užima 14-ąją vietą.

Sekmadienį „Muratbey“ patyrė šeštąją iš eilės nesėkmę – išvykoje beviltiškai pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ klubui 73:83. Per šias rungtynes blykstelėjo E.Kairys, pelnęs 25 taškus ir atkovojęs 9 kamuolius.

E.Kairio vidurkiai yra daug prastesni – 9,4 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio.

V.Collet grįžo į Strasbūrą

„Juventus“ per pirmąjį ratą laimėjo 5 iš 7 rungtynių ir D grupėje dalijasi pirmąją vietą su Lagunos „Iberostar“ ir Avelino „Sidigas“ ekipomis. Beje, uteniškiai abu pralaimėjimus patyrė žaisdami namie su Lagunos ir Avelino krepšininkais.

Strasbūro klubas yra čia pat – jis laimėjo 4 rungtynes ir užima ketvirtąją vietą. Pirmajame rate SIG visus tris pralaimėjimus patyrė žaisdamas išvykose: Utenoje, Aveline ir Zagrebe (su „Cibona“).

Utenoje vykusias rungtynes šeimininkai laimėjo 91:84. „Juventus“ antrajame kėlinyje pirmavo 41:22, paskui visą pranašumą prarado, bet pabaigoje vėl žaidė tiksliau. „Juventus“ daugiausiai taškų pelnė Gytis Sirutavičius (25), Vytautas Šulskis (17), Vaidas Čepukaitis (14) ir Valdas Vasylius (13), SIG – Ervingas Walkeris (20), Mouhammadou Jaiteh (17) ir Frankas Ntilikina (12).

Naudingiausiai Strasbūro ekipoje žaidžia amerikiečiai E.Walkeris (15,1 tšk.), A.J.Slaughteris (11,7 tšk.), Romeo Travisas (10,3 tšk.) ir Mattas Howardas (8,6 tšk., 6 atk.kam.).

Palyginti su pirmosiomis rungtynėmis, SIG gretose įvyko svarbių permainų. Spalio pabaigoje Strasbūro klubas nutraukė sutartį su suomiu treneriu Henriku Dettmannu ir susigrąžino penkis sezonus (2011-2016 m.) dirbusį Prancūzijos rinktinės strategą Vincent‘ą Collet.

O lapkričio pradžioje į Strasbūro ekipą grįžo ir krepšininkas R.Travisas, kuris sezono pradžioje kelias savaites žaidė Rimo Kurtinaičio treniruojamoje Kantu „Red October“ komandoje.

H.Dettmanno paslaugų buvo atsisakyta dėl prasto starto tiek Čempionų lygoje, tiek Prancūzijos lygoje. SIG nacionalines pirmenybes pradėjo trimis iš eilės pralaimėjimais ir atsigavo tik pastarosiomis savaitėmis. Po 10 rungtynių Elzaso komandos sąskaitoje yra 5 pergalės ir ji užima vos aštuntąją vietą. Tačiau pastarąsias trejas rungtynes sugrįžusio V.Collet vadovaujami SIG krepšininkai laimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.