EUROLYGA 2023

Donatą Motiejūną praradęs Bruklino klubas kalba apie agresyvią strategiją

Donatas Motiejūnas susipakavo lagaminus ir grįžta į „Houston Rockets“, o „Brooklyn Nets“ vadovybė lieka be vilioto žaidėjo. Jau trečiąjį kartą „Nets“ klubas mėgino prisivilioti laisvąjį apribotąjį agentą, tačiau taip ir nepasiekė tikslo. Vasarą sutartis su „Nets“ pasirašė Allenas Crabbe ir Tyleris Johnsonas. Pirmasis sugrįžo į „Portland Trail Blazers“, antrasis – „Miami Heat“.

S.Marksas teigė, kad „Nets“ klubas neišgyvena dėl to, kad D.Motiejūnas žais Hjustone.<br>lrytas.lt montažas.
S.Marksas teigė, kad „Nets“ klubas neišgyvena dėl to, kad D.Motiejūnas žais Hjustone.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 12:49 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:21 AM

Po D.Motiejūno istorijos „Nets“ pralaimi 0:3, bet klubo vadovai kalba apie agresyvią strategiją, kuri reiškia, kad tokių bandymų įsigyti laisvuosius apribotus agentus bus ir daugiau.

D.Motiejūnas penkis mėnesius derėjosi su „Rockets“, tačiau Hjustono klubas buvo užsispyręs. Ledus pralaužė būtent „Nets“ komanda, kuri pasiūlė ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių vertės sutartį.

„Rockets“ nusprendė, kad sutarties detalės – tinkamos ir pasinaudojo teise „permušti“ „Nets“ pasiūlymą.

26 metų krepšininkui, kuris į sudėtingą situaciją buvo patekęs po nugaros problemų, dar reikės įveikti „Rockets“ medicininę patikrą.

„Nets“ klube jam buvo pavykę tai padaryti, nors vasarį D.Motiejūnas buvo praktiškai išmainytas į „Detroit Pistons“, tačiau šis klubas pareiškė, kad lietuvis – nėra visiškai sveikas ir sugrąžino jį į Hjustoną.

Į situaciją „Nets“ generalinis direktorius Seanas Marksas reagavo ramiai. NBA virtuvę gerai išmanantis vadybininkas neslėpė, kad scenarijus baigėsi „nuviliančiai“.

Bet sulaukęs klausimo, ar gailisi, kad pirmiesiems metams nepasiūlė daugiau pinigų ir taip neapsunkino „Rockets“ sprendimo, sakė: „Ne. Esamoje situacijoje jaučiamės patogiai. Pastatėme savo geriausią koją į priekį ir ne tik aš, bet ir treneris Kenny Atkinsonas bei savininkas jautėsi gerai.“

S.Marksas „Nets“ klubas generalinis direktoriumi dirba pirmuosius metus, tačiau yra numatęs specialią strategiją, kurios liudininkais esame. Vienas prasčiausių klubų NBA (pagal rezultatus – trečias nuo galo) ketina ir toliau spausti laisvųjų apribotų agentų teises turinčias komandas.

„Situacija nėra tokia kaip pernai, kai buvo nemažai komandų, kurios galėjo siūlyti didelius pinigus. Viskas traukiasi ir paslapčių nėra. Visos komandos žino, kad turime daugybę pinigų, kuriuos galime išleisti. Mes galime manevruoti. Mes elgsimės strategiškai. Kaip ir visa lyga – mes galvojame į priekį“, – kalbėjo S.Marksas.

2017 metais „Boston Celtics“ klubas gali susikeisti pirmojo rato šaukimais su „Nets“. Bruklino klubas taip pat Bostono komandai yra atidavęs 2018 metų aukščiausią savo šaukimą.

S.Marksas pabrėžė, kad faktas, jog trys laisvieji apriboti agentai priėmė „Nets“ pasiūlymą – geras ženklas. Jis pridūrė, kad „Nets“ ir toliau agresyviai siūlys sutartis laisviesiems agentams ar žaidėjams iš Europos bei NBA vystymosi lygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.