EUROLYGA 2023

Donatui Motiejūnui – „Rockets“ žaidėjų pagyros ir trenerio žinutė

Donatas Motiejūnas penkis mėnesius gyveno laukimu. Jis atsisakė prisijungti prie Lietuvos rinktinės, nes tikėjosi per vasarą užbaigti derybas, bet nieko nepešė. Tada „D-Mo“ buvo priverstas iš šalies stebėti kaip NBA klubai sužaidžia po 20 rungtynių.

D.Motiejūnas sulaukė pagyrimų.<br>lrytas.lt montažas.
D.Motiejūnas sulaukė pagyrimų.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 9:14 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:27 AM

D.Motiejūnui šie metai – pasiutusiai įtempti. Po praėjusio sezono laisvu apribotu agentu tapęs krepšininkas turėjo kovoti ne aikštėje, o už jos ribų – prie derybų stalo.

26 metų 213 cm aukštaūgis galiausiai su savo agentu šventė pergalę. Kvalifikacinis pasiūlymas per penkis mėnesius išaugo į geresnę sutartį, bet ne tokią, kokios norėjo D.Motiejūnas, bet tada į krepšininką pirštu dūrė „Brooklyn Nets“ komanda.

Ketverių metų ir 37 milijonų sutartis – štai ką ant stalo padėjo viena prasčiausių NBA komandų. „Rockets“ pajuto spaudimą – iškilo grėsmė, kad „Nets“ nugvelbs laisvąjį apribotą agentą, bet likus 8 valandoms iki privalomojo savo žingsnio nusprendė, kad D.Motiejūnas niekur nekeliaus.

„Rockets“ permušė „Nets“ pasiūlymą. D.Motiejūnas karjerą tęs Hjustone.

Dabar prasidės naujasis etapas.

„Nuostabu. Laukiu jo. Savaime suprantama, kad tai bus puikus priedas komandai. Geras pakylėjimas. Jis yra įgudęs aukštaūgis, kuris žino krepšinį ir sunkiai dirba. Vien jo krepšinio suvokimas būtų naudingas kiekvienai komandai, tad mums tai pravers. Dabar turime su juo dirbti, padėti pasiekti gerą formą. Turime tam laiko. O tam, kuris žino, kaip žaisti krepšinį, neturėtų būti sunku“, – sugrįžtantį lietuvį sveikino „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni.

Komandos draugai neužmiršo

D.Motiejūnui dar reikės įveikti medicininę patikrą, tačiau tai padaryti neturėtų būti sunku. Krepšininką jau kartą tikrino „Nets“ klubas.

D.Motiejūnui sugrįžimas į „Rockets“ – antrasis per karjerą. Sausį „Rockets“ klubas buvo iškeitęs jį į „Detroit Pistons“ klubą, bet motorų miesto komanda paskutinę akimirką atšaukė mainus. „Pistons“ teigė, kad D.Motiejūno nugara nėra sveika ir realiai sukūrė situaciją, kokią stebėjome visą vasarą.

„Aš panašiai laiko išgyvenau tokį pat procesą. Lengva nėra, bet „D-Mo“ yra „D-Mo“. Jis yra vienas geriausiai kamuolį perduodančių žaidėjų NBA. Jeigu pridėsime prie esamų žaidėjų tokį krepšininką, tai mums labai padės. Esame laimingi“, – sakė Patas Beverley, kuris irgi buvo laisvuoju apribotu agentu.

„Rockets“ komanda jau yra neblogai susižaidusi. Hjustono ekipa žengia trijų iš eilės pergalių keliu. „Rockets“ dabar turi 14 pergalių ir Vakarų konferencijoje užima 4-ąją vietą. Clintas Capela centro pozicijoje rodo vis geresnius judesius, o sunkiojo krašto pozicijoje vis labiau įsijaučia Ryaną Andersoną keičiantis Samas Dekkeris.

„Tai nuostabus žaidėjas. Labai daug apie jį kalbėjome. Tai pakankamai talentingas vyrukas, kad padėtų šiai komandai. Mes einame geru keliu, o jo pridėjimas viską tik pagerins“, – sakė R.Andersonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.