EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas jau laukia atvykstančių Berlyno krepšininkų: „Bus žiauri kova“

Bilietas iš B grupės ir patekimas į kitą Europos taurės etapą – tokia rungtynių kaina tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Berlyno ALBA krepšininkų. Trečiadienį „Siemens“ arenoje vilniečiai pamėgins pratęsti pergalių seriją Europoje ir užsitikrinti ramų gyvenimą prieš paskutinį turą.

Vilniečiai rengiasi Europos taurės rungtynėms namie.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniečiai rengiasi Europos taurės rungtynėms namie.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 11:26 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:23 AM

Vilniečių po šio mačo dar lauks išvyka į Fuenlabradą, o Vokietijos ekipai tai – paskutinės rungtynės.

Pergalė jiems būtina kaip oras, jeigu nenori savo likimo atiduoti į kitų ekipų rankas.

„Mums svarbiausia pasiekti revanšą ir nesvarbu, kokiu skirtumu. Jiems šios rungtynės taip pat labai svarbios, atvažiuos kautis iš visų jėgų. Bus žiauri kova. Turime būti tam pasiruošę. Jokių kitų tikslų nėra, tik vienas – laimėti“, – prieš trečiadienio rungtynes teigė „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas.

Šiuo metu vilniečiai turi tris pergales po šešerių rungtynių ir žengia antri B grupėje. Berlyno ekipa yra laimėjusi tiek pat kartų, bet suklupusi keturis kartus.

„Lietuvos rytas“ džiaugiasi trijų pergalių serija, o paskutinį pralaimėjimą patyrė prieš tą pačią ALBA – tada Vokietijoje prireikė net dviejų pratęsimų, po kurių Berlyno krepšininkai pasiekė pergalę 124:115.

„Žaidėme neblogas rungtynes. Mūsų tikslas nėra užpulti ar apsiginti. Žaidžiame, kad laimėtume. Vienas rungtynes pavyksta laimėti geriau ginantis, kitas – puolant. Jei mes galime laimėti praleisdami 90 taškų, mes tuo džiaugsimės. Klubo tikslas – laimėti“, – paklaustas apie gynybą replikavo T.Pačėsas.

Lietuvos ekipą svečiuose skaudžiausiai baudė centras Elmedinas Kikanovičius. Jis pelnė 33 taškus ir atkovojo 8 kamuolius.

„Galime viską pagerinti. Mus labai baudė jų aukštaūgiai, būtent E.Kikanovičius. Tai vienas iš nedaugelio, galbūt vienintelis toks atvejis per mano treniravimo „Lietuvos rytą“ karjerą, kai vienas žaidėjas, žaisdamas nugara į krepšį, mus taip baustų.

Stengsimės tai eliminuoti. Berlyne, ypač rungtynių pabaigoje, mus baudė Peytono Sivos du prieš du su aukštaūgiais, tą taip pat bandome eliminuoti.

Jie žaidžia labai agresyviai, žinome, kaip jie tą daro, žinome, kaip žaisti, ir pamėginsime tai įgyvendinti aikštėje“, – žadėjo T.Pačėsas.

Treneris kartu pasidžiaugė, kad sėkmingą „Lietuvos ryto“ atkarpą Europos turnyre lemia pagerėjęs ir stabilus krepšininkų žaidimas.

„Komanda visada kovoja, o prie šitos kovos įsitraukė daugiau žaidėjų, kurie įgijo atitinkamą sportinę formą, kuri leidžia praleisti daugiau laiko aikštėje, naudoti ilgesnę rotaciją.

Gerai žaidžia Rokas Giedraitis, Corey Fisheris labai pagerino individualią formą, Artūras Gudaitis visada stabilus, Drew Gordonas, Adamas Lapeta, Artūras Jomantas, Deividas Gailius.. Visi yra naudingi ir produktyvūs. Tai leidžia intensyvinti žaidimą ir naudotis kiekvieno paslaugomis“, – patenkintas treneris.

„Lietuvos ryto“ ir ALBA dvikova – trečiadienį 19 val. 30 min. „Siemens“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.