EUROLYGA 2023

T. Pačėsas pirštu dūrė į save: „Nenuteikiau komandos“

„Buvome nesusikoncentravę darbui. Tai iš dalies mano kaltė, nes nenuteikiau komandos. Jie išėjo šiaip pasižaisti“ – po skaudaus „Lietuvos ryto“ pralaimėjimo Europos taurės turnyre nusivylimo neslėpė vilniečių strategas Tomas Pačėsas.

T.Pačėsas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
T.Pačėsas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Dec 7, 2016, 10:06 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:59 PM

Vilniečiai trečiadienį namų arenoje vykusioje kovoje su Berlyno ALBA turėjo šansą pagaliau užsitikrinti vietą kitame Europos taurės etape, tačiau po aršios kovos pergalės iškovoti nepavyko.

Sostinės komanda ALBA klubui nusileido 97:99, nors didžiąją rungtynių dalį žaidė užtikrintai ir varžovams iki pat ketvirtojo kėlinio persverti rezultato neleido.

Tačiau paskutiniame ketvirtyje itin daug klydęs „Lietuvos rytas“ paleido iš rankų iniciatyvą, ALBA klubui leido išsiveržti į priekį ir deficito panaikinti nesugebėjo. Ekipą išgelbėti galėjęs akistatos pabaigoje Davidas Loganas lemiamų baudų metimų nepataikė.

Tokia mačo pabaiga vilniečių strategas T. Pačėsas buvo labai nepatenkintas ir negailėjo kritikos savo auklėtiniams bei sau pačiam.

„Noriu pasveikinti ALBA su pergale ir gera kova. Žinojome, kad taip bus, bet šiandien dominavo puolimas ir nesugebėjome apsiginti. Pralaimėjome lemiamais momentais, trūko tvirtumo. Pabaigoje keli atkovoti kamuoliai ir nesusikalbėjimas lėmė pralaimėjimą. Leidome jiems per daug išsiveržti į priekį. Pabaigoje darėme tiesiog per daug klaidų. Nepavargome, bet buvome nesusikoncentravę darbui. Tai iš dalies mano kaltė, nes nenuteikiau komandos. Jie išėjo šiaip pasižaisti“ , –kalbėjo T. Pačėsas.

– Ar visgi žaidėjai nesitikėjo, kad bus taip sudėtinga?

– Manau, kad nepasiteisino Artūro Gudaičio išėjimas starto penkete, nes jis visą savaitę nesportavo ir turėjo problemų su nugara. D. Gordonas ir D. Gailius taip pat buvo užblokuoti. Visur vėlavome, neklausėme vienas kito. Tokie dalykai visada trenerio kaltė ir aš ją prisiimu.

– Varžovų gretose Elmedinas Kikanovičius vėl žibėjo, kodėl nepavyksta jo stabdyti?

– Jis yra netipinis centras ir stebint jo karjerą tai labai matosi. Mums pritrūko centimetrų, stengėmės jį išvarginti, bet nepavyko to padaryti. Jis tikslingai žaidė prieš mus ir turėjo gerą dieną.

– Ar puikiai sužaidęs Rokas Giedraitis sulaukė jūsų pasitikėjimo?

– Pasitikėjimas priklauso nuo to, kaip žaidi. Rokas daro didelę pažangą, o atakose jis visada žibėjo. Po truputį ateina solidumas, nešvaisto metimų, brangina kamuolį, yra labiau susikoncentravęs.

– Kuriam žaidėjui patikėtumėte mesti lemiamus metimus?

– Pas mus visi gali pataikyti, negalėčiau išskirti vieno žaidėjo. Turime daug krepšininkų, kurie gali mesti tokius metimus. Nors šiandien baudos galėjo daug ką lemti.

– Kaip vertinate šiandieninį Josho Akognono pasirodymą?

– Šiandien jis žaidė daug intensyviau, jis atakose yra labai talentingas. Joshas labai pozityvus, stengiasi, tik kol kas dar trūksta laiko prisitaikyti ir fizinio pasiruošimo.

– Ar artėjančiose LKL rungtynėse galima tikėtis lyderių pataupymo?

– Nėra ko taupyti, čia yra profesionalus sportas. Nematau tam reikalo, turime žaisti visas rungtynes ir bandyti gerinti gynybą.

– Šiandien laukia dar viena Europos taurės kova Ispanijoje, ką apie ją manote? Juk jei pralaimės Bilbao atstovai, „Lietuvos rytas“ iškart gaus kelialapį į kitą etapą.

– Manau, laimės „Bilbao“, nes jie yra tiesiog stipresni, be to žaidžia namų arenoje.

Tuo tarpu varžovų strategas Ahmedas Caki teigė, jog jo ekipa pergalės visiškai nusipelnė: „Pabaigoje mūsų žaidėjai įnešė daugiau energijos. Žinoma, kai D.Loganas metė baudas lemiamu momentu jaučiausi labai įsitempęs, nes žinojau, kad šiandien nusipelnėme pergalės. Šį kartą „Lietuvos rytas“ žaidė labai agresyviai ir tikrai gerai, kaip ir praeitą kartą“, – kalbėjo Berlyno ALBA strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.