EUROLYGA 2023

Brolių Lavrinovičių svajonės: nuo lėktuvo piloto iki gydytojo

Atgal į vaikystę: kuo „Lietkabelio“ krepšininkai svajojo būti užaugę?

Broliai Lavrinovičiai.
Broliai Lavrinovičiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 2:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:50 PM

Panevėžio „Lietkabelio“ komandoje rungtyniaujantys broliai Lavrinovičiai krepšininkų karjerą pradėjo maždaug prieš du dešimtmečius. Vis dėlto jeigu būtų išsipildžiusios kai kurios brolių svajonės, gali būti, kad Kšištofą greičiau sutiktume gydymo įstaigose besirūpinantį pacientais, o Darjušą išgirstume iš lėktuvo piloto kabinos sveikinantį keleivius prieš skrydį. Savo ruožtu jų komandos draugas Mindaugas Lukauskis vaikystėje svajojo tapti futbolininku.

Renginio „Svajonių diena – saugi diena“ metu savo vaikystę prisiminę krepšininkai pasakojo, kad žavėjosi daugybe skirtingų profesijų ir veiklų. Vis dėlto, krepšinis visuomet būdavo šiame sąraše, kol galiausiai virto pagrindiniu užsiėmimu ir pačiu didžiausiu tikslu.

„Tuo, kas man patikdavo tą dieną, ir norėdavau tapti. Nuėjęs pasižiūrėti krepšinio rungtynių, svajodavau tapti krepšininku. Tačiau norėjau būti ir gydytoju, ir mašinistu, ir vairuotoju“, – vardino K.Lavrinovičius.

Jo brolis D.Lavrinovičius pasakojo norėjęs tapti ne tik sportininku ar vairuotoju, bet ir pilotu bei artistu.

Savo ruožtu M. Lukauskis užsiminė pradžioje svajojęs apie futbolininko karjerą, o tapti krepšininku panorėjęs tik vėliau. „Dabar svajoju būti treneris. Galbūt būsiu ir treneris“, – svarstė sportininkas.

Kartu su projektu „Svajonių diena – saugi diena“ Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos pirmokus aplankę „Lietkabelio“ komandos krepšininkai ne tik kartu sportavo, dalijosi žiniomis, kaip reikėtų teisingai daryti apšilimą prieš aktyvią veiklą, bet ir domėjosi vaikų svajonėmis bei rinko gražiausius piešinius, kuriuose jos užfiksuotos.

„Labai įdomu ne tik išgirsti, bet ir piešiniuose pamatyti vaikų svajones. Svarbu, kad jos ne tik materialios – dažnai susijusios su, pavyzdžiui, sportu. Be abejo, tikrai ne kiekvienas ateityje taps profesionaliu sportininku, tačiau žinojimas, kad sportas naudingas ir sveikas, yra labai svarbus“, – sako K.Lavrinovičius.

M.Lukauskis pastebi, kad nors kai kurių vaikų svajonės iš pirmo žvilgsnio atrodo nedidelės, tačiau iš tiesų reikšmingos: „Man teko bendrauti su vienu berniuku ir jis parodė savo piešinį, kuriame pavaizduota svajonė turėti kačiuką. Tokie norai labai paliečia – iš vienos pusės tai tikrai maži dalykai, bet iš kitos pusės jie labai svarbūs.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.