EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas nepatenkintas LKF sprendimu, Aisčiui Pilauskui – sunki trauma

Vilniaus „Lietuvos rytas“ po pralaimėjimo Europos taurėje pyktį išliejo ant Utenos „Juventus“ ekipos. Namuose vilniečiai vedami Josho Akognono ir Artūro Gudaičio Utenos ekipą nugalėjo 98:81.

T.Pačėsas buvo patenkintas savo krepšininkų žaidimu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
T.Pačėsas buvo patenkintas savo krepšininkų žaidimu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Dec 10, 2016, 7:39 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:22 PM

„Norėčiau pasveikinti savo komandą su geru intesyvumu, atkovojome daug kamuolių, tai turėtų būti mūsų vizitinė kortelė. Jų dėka turėjome daug papildomų atakų, todėl šiandien ir nugalėjome. Be to, pavyko visiems padalinti minutes, o Utenos ekipa kiek galėjo, tiek kovojo.

„Montakit“ taip pat žaidžia panašų krepšinį, ten keturi žaidėjai meta tritaškius.Jie žaidžia gerą komandinį krepšinį, skaito situacijas. Tai buvo nebloga pamoka, manau išeis į naudą“, – prieš itin svarbų Europos taurės mačą kalbėjo T. Pačėsas.

Neseniai prie ekipos prisijungęs J. Akognonas buvo rezultatyviausiais ir pelnė 21 tašką, A. Gudaitis surinko 20 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Tomas Pačėsas gyrė savo auklėtinius, tačiau teigė, kad J. Akognonas vis dar turi tobulinti savo žaidimą.

„Pagal pelnytus taškus jis atrodo įsijungęs, gynyboje neturiu daug priekaištų, bet jis gali žaisti greičiau, intensyviau, nes turi ilgas rankas. Jo stabilus metimas po driblingo, tačiau norėtųsi jį dar labiau įtraukti į komandinį žaidimą. Tam jis čia ir yra“, – sakė vilniečių strategas.

Pastaruoju metu itin solidžiai atrodantis A. Gudaitis taip pat sulaukė trenerio pagyrų.

„Džiaugiuosi jo agresyvumu, greičiu. Jį varžovai privalo bauduoti. Artūro visur buvo pilna, jis tikrai pasidarė stabilus mūsų žaidėjas, žaidžia daug solidžiau nei pernai“,- žaidėju buvo patenkintas T. Pačėsas.

Rungtynėse kiek mažiau buvo pastebimas „Lietuvos ryto“ kapitonas Davidas Loganas, tačiau T. Pačėsas paaiškino, jog žaidėjui pasirodyti pilnu pajėgumu sutrukdė užklupusi liga.

„D. Loganas viską gerai darė, tik visą naktį turėjo problemų su roto virusu, nemiegojo, bet pasakė, kad gali žaisti, tai dėkoju jam už tai. Jis dirba abiejose aikštės pusėse, duoda spaudimą varžovams ir gerai atrodo gynyboje. Jis žmogus, gal po truputį sensta, bet jam pretenzijų neturiu“,- teigė strategas.

„Lietuvos rytui“ negalėjo padėti jaunasis įžaidėjas Aistis Pilauskas, kuriam trūko kryžminiai kelio raiščiai. Kada jis prisijungs prie ekipos, neaišku.

„Viskas priklauso nuo to, ar reikės operacijos, ar ne. Labai gaila, nes jam reikia gauti patirties“, – apgailestavo treneris.

Penktadienį klubas atsisveikino su įžaidėju iš JAV Rashaunu Broadusu, todėl vilniečiams ėmė trūkti pastiprinimo pirmojoje pozicijoje. „Lietuvos rytas“ šioms rungtynėms norėjo registruoti 20-metį Vilniaus „Perlo“ (NKL) įžaidėją Margirį Normantą, tačiau dėl pasikeitusių taisyklių negalėjo to padaryti.

Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) pakeitus dvigubos licencijos taisyklę abejose lygose gali žaisti krepšininkai, nesulaukę 20 metų. Anksčiau ši riba buvo 21 metai.

„Šį sezoną jau ir Margirį Normantą norėjome matyti savo sudėtyje, bet dėl LKF taisyklių to negalėjome padaryti. Tuo federacija kenkia ne tik klubams, bet ir jauniem žaidėjams. Gal jie dar atsipeikės. Jis „Perlo“ ekipoje yra lyderis, mes jam matome vaidmenį, nors ir epizodinį, pas mus, bet ,deja, federacija to neleido“,- nusivylimo neslėpė T. Pačėsas.

Tuo tarpu „Juventus“ strategas Antanas Sireika taip pat pasidžiaugė gražiu žaidimu ir teigė, kad yra patenkintas savo ekipos pasirodymu.

„Neturiu vyrams didelių priekaištų. Jiems nereikia su rimta komanda žaidžiant daryti kvailų klaidų, nes už tai esi baudžiamas. Rungtynės buvo gražios, tai iš esmės mano įspūdis yra teigiamas. Ką galėjo padaryti, jie padarė“ ,- sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.