EUROLYGA 2023

„Vytautas“ pradeda antrojo etapo kovas Europos turnyre

Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšininkai trečiadienį pradės kovas FIBA Europos taurės antrajame etape. Prieniškiais su Bonos „Telekom“, Obervarto „Gunners“ ir Nikosijos APOEL komandomis kovos dėl vieno arba dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas.

„Vytautas“ tęs pasirodymą Europoje.<br>M.Kulbio nuotr.
„Vytautas“ tęs pasirodymą Europoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Dec 14, 2016, 11:40 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:41 PM

Pirmasis „Vytauto“ varžovas bus „Gunners“ klubas. Rungtynės vyks Prienuose.

Sistema. Pirmajame etape „Vytautas“ neturėjo problemų. Prienų-Birštono komanda laimėjo 3 iš 4 rungtynių ir užėmė pirmąją vietą grupėje. „Vytautas“ dukart sutriuškino Talino „TLU-Kalev“ ekipą ir kartą – Tyrgu Murešo „Mureš“ klubą. Tiesa, antrosios rungtynės Tyrgu Murešo krepšininkams jų aikštėje buvo pralaimėtos.

Antrajame etape komandos suskirstytos į šešias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks tik aštuonios ekipos: visų grupių nugalėtojos ir dvi geriausios tarp užimsiančių antrąją vietą. Prie šio aštuoneto prisidės aštuonios ekipos, kurioms nepavyks patekti į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Varžovai. Pirmasis „Vytauto“ varžovas „Gunners“ pirmajame FIBA Europos taurės etape laimėjo 2 iš 4 rungtynių ir užėmė antrąją vietą E grupėje. Austrijos čempionai dukart įveikė autsaiderę „Tartu Ulikool“, kuriai atstovauja Dominykas Milka, bet taip pat dukart pralaimėjo grupės nugalėtojai Po-Ortezo-Lako „Elan Bearnais“ komandai.

Obervarto krepšininkai šiuo metu yra Austrijos lygos lyderiai. Jie per 11 rungtynių iškovojo 9 pergales.

Kipro vicečempionas APOEL šį sezoną jau viešėjo Lietuvoje, kai pirmajame etape žaidė su „Šiauliais“. Nikosijos komanda tiek Šiauliuose, tiek savo aikštėje pranoko mūsų šalies klubą.

Tačiau APOEL nebuvo stipriausia grupėje. Ši komanda laimėjo 3 iš 6 rungtynių ir į priekį praleido Minsko „Cmoki“ ir Pardubicų JIP krepšininkus.

Kipro pirmenybėse APOEL laimėjo 4 iš 8 rungtynių ir užima tik trečiąją vietą (Kipro pirmenybėse žaidžia vos šeši klubai).

Stipriausia „Vytauto“ varžovė – „Telekom“ ekipa, pirmajame etape laimėjusi 3 iš 4 rungtynių ir C grupėje aplenkusi Sioderteljės „Kings“ bei Monso „Belfius“ klubus.

Vokietijos lygoje Bonos krepšininkai laimėjo 8 iš 13 rungtynių ir užima penktąją vietą.

Legionierius. „Šiauliai“ ir keturi krepšininkų iš Lietuvos turintys užsienio klubai su FIBA Europos taurės turnyru atsisveikino pirmajame etape.

Vienintelis į antrąjį etapą patekęs legionierius yra Minsko „Cmoki“ aprangą vilkintis Laimonas Kisielius. Jis su Baltarusijos čempionų komanda buvo stipriausi J grupėje, kurioje aplenkė Pardubicų JIP, APOEL ir „Šiaulių“ klubus.

Antrajame etape „Cmoki“ žaidžia N grupėje su „Nanterre“, „Bnei Herzliya“ ir Kermendo „Egis“ komandomis. Beje, Nantero ekipos lyderis yra praėjusį sezoną Utenos „Juventus“ atstovavęs amerikietis Spenceris Butterfieldas (vid. 15,8 tšk.).

„Cmoki“ pirmąsias antrojo etapo rungtynes žaidė antradienį ir namie įtikinamai nugalėjo Herclijos ekipą 89:76. L.Kisielius pelnė 13 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

FIBA Europos taurės antrojo etapo grupės

K grupė: Šalono „Elan Sportif“ (Prancūzija), „Gaziantep“ (Turkija), Sioderteljės „Kings“ (Švedija), Tyrgu Murešo „Mureš“ (Rumunija).

L grupė: Garvlino „Maritime“ (Prancūzija), Stambulo „Demir Insaat“ (Turkija), Antverpeno „Giants“ (Belgija), „Prievidza“ (Slovakija).

M grupė: Prienų-Birštono „Vytautas“, Bonos „Telekom“ (Vokietija), Obervarto „Gunners“ (Austrija), Nikosijos APOEL (Kipras).

N grupė: „Nanterre“ (Prancūzija), Minsko „Cmoki“ (Baltarusija), „Bnei Herzliya“ (Izraelis), Kermendo „Egis“ (Vengrija).

O grupė: Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ (Prancūzija), Sėkešfehėrvaro „Alba“ (Vengrija), Klužo „Banca Transilvania“ (Rumunija), Pardubicų JIP (Čekija).

P grupė: Sofijos „Akademik“ (Bulgarija), Groningeno „Donar“ (Nyderlandai), Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija), Lisabonos „Benfica“ (Portugalija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.