EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas: „Atsiprašau“

T.Pačėsas.<br>Emilio Cobos nuotr.
T.Pačėsas.<br>Emilio Cobos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt, Fuenlabrada

2016-12-15 00:49, atnaujinta 2018-02-09 22:34

Tomo Pačėso jausmai trečiadienio vakarą buvo dvejopi. Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris džiaugėsi, kad komanda pateko į Europos taurės antrąjį etapą, bet pyko dėl pilko žaidimo ir pralaimėjimo paskutinėse, nors ir nieko esminio nelėmusiose rungtynėse Fuenlabrados „Montakit“ krepšininkams 70:81.

– Treneri, mačas Ispanijoje nebuvo „Lietuvos rytui“ žūtbūtinis. Bet ar tai, kokį žaidimą matėte aikštėje, nesukėlė jums nerimo?

– Manau, kad tai kelia nerimo ne tik man. Taip, rungtynės ne žūtbūtinės, bet reikia gerbti pirmiausia save, klubą, sirgalius ir kovoti. Toks žaidimas mums nieko gera nežada antrajame etape. Tikrai turime viską pagerinti.

Šiandien ypač trukdė klaidos. Taip pat „Montakit“ tapo viena iš nedaugelio komandų, kurios laimėjo prieš mus kovą dėl atšokusių kamuolių. Tai parodo, kad mes nebuvome iki galo susikoncentravę ir atsidavę šioms rungtynėms. Šįkart klausimų kelia absoliučiai visų krepšininkų žaidimas.

– Grupės varžybose visas tris savo pergales „Lietuvos rytas“ pasiekė namuose, o visus 4 kartus svečiuose pralaimėjo. Ką tai sako apie komandą?

– Kad geriau žaidžiame namuose.

– O kas tai lemia? Nusiteikimas? Psichologija?

– Manau, kad ir išvykose sužaidėme keletą tikrai neblogų rungtynių – mačai Bilbao, Berlyne ir su tuo pačiu „Chimki“ buvo geresni nei Fuenlabradoje. Nereikėtų kalbėti apie esminius žaidimo skirtumus išvykose ir namuose – visur ta pati aikštė, tie patys krepšiai. Reikia rodyti, ką sugebame, komandos žaidimas neturėtų pasikeisti radikaliai išvažiavus iš Vilniaus.

Nors savo aikštėje žiūrovų palaikymas mums duoda papildomą impulsą. Esame dėkingi ir tai grupei sirgalių, kuri, kaip ir šiandien, lydi mus išvykose. Noriu atsiprašyti visų už tokį bevalį žaidimą.

– Apžvelgiant visą grupės varžybų etapą: koks „Lietuvos rytas“ buvo pradžioje, įpusėjus ir pabaigoje?

– „Lietuvos rytas“ visą laiką buvo karingas ir kovingas. Ir nenorėčiau rungtynėmis Fuenlabradoje nubraukti to viso vaizdo, kurį matėme kitose rungtynėse. Džiaugčiausi, kad mes su kiekviena komanda vėl taip pat agresyviai kovotume dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvieno aikštės centimetro.

Stengsimės grįžti į tą teisingą kelią ir padaryti viską, kad garbingai atstovautume miestui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.