EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius po nesėkmės su graikais: „Matosi, kad „Olympiakos“ mūsų bijo“

Kauno „Žalgirio“ ekipa ketvirtadienį tikrai galvojo apie sėkmę Eurolygos turnyre, tačiau pergalės paukštę iš jų nugvelbė Pirėjo „Olympiakos“ klubas. Kaune vykusiame mače žalgiriečiai tris kėlinius kabinosi į atlapus Graikijos čempionams, tačiau ketvirtame kėlinyje praskydo ir pralaimėjo 13 taškų skirtumu – 75:88.

Š.Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 10:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:20 PM

„Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius po rungtynių nebuvo geros nuotaikos – jo manymu, pergalei buvo būtina kur kas geresnė gynyba.

„Gynyboje šiek tiek klydome, puolime nepataikėme metimų. Momentais „Olympiakos“ buvo tikrai geri. Mano žaidėjai turi suprasti, kad žaidžiant prieš grandus reikia geriau gintis. Puolimas buvo geras, nes susikūrėme geras progas, tačiau nepataikėme. Pirėjo ekipa pataikė daug sudėtingų metimų ir pelnytai laimėjo“, – sakė strategas.

– Kas konkrečiai nepavyko gynyboje?

– Per daug pražangų. K.Pangosas gerai pradėjo mačą, bet pats save išstūmė iš rungtynių, nes padarė dvi kvailas pražangas. Mes turime jauną komandą – su ja gyvensime ir mirsime su ja. Mes dar nesame pasiruošę mirti gynyboje. Komandos už mus ženkliai stipresnės, bet tai nėra pasiteisinimas – mes jas norime nugalėti.

– Kaip vertinate paskutinę ataką, kuri pasibaigė „Olympiakos“ dvitaškiu su pražanga? Juk mačo baigtis buvo aiški, o K.Papanikolaou atakavo...

– Matosi, kad „Olympiakos“ mūsų bijo. Jie turi 8 pergales, o mes 4. Jie taip mūsų bijo, kad galvoja, jog iki mačo Pirėjuje mes juos pasivysime ir paskutinėje atakoje pirmausime 12–14 taškų bei kovosime dėl to, kas bus lentelėje aukščiau. Šiuo poelgiu graikai parodė didžiulę pagarbą „Žalgiriui“.

– Ką galite pasakyti apie L.Lekavičiaus žaidimą?

– Lukas vedė komandą į priekį. Jis draskė gynybą ir statistikoje matome 8 perdavimus. Jeigu skaičiuotume sukurtas situacijas, turbūt būtų 14 ar 15 perdavimų. Jis rodė didžiulę agresiją.

– Ar A.Milaknio neišmušė iš vėžių pirmi nepataikyti tritaškiai?

– Tokie dalykai neturi išmušti iš vėžio. Mes juo aklai tikime. Artūras yra labai geras metikas ir matome, kaip jis kiekvieną treniruotę dirba ties tuo. Mes toliau kursime situacijas jam mesti tritaškius. Tokie metikai kaip jis žudo varžovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.