EUROLYGA 2023

Europos turnyre – „Sirenų“ finišas ir triukšmingas S. Okockytės atsisveikinimas

Vienintelei Europos taurės turnyre žaidusiai Lietuvos moterų krepšinio komandai Kauno rajono „Sirenoms“ nepavyko pabėgti iš paskutinės vietos grupėje. Tik vieną pergalę per šešerias rungtynes iškovojusios Lietuvos čempionės iškrito iš antrojo pagal svarbą žemyno turnyro, bet jo atkrintamosiose varžybose dalyvaus trys užsienio klubams atstovaujančios lietuvės. Tuo tarpu svarbiausiame turnyre Eurolygoje pralaimėjimų seriją pratęsė Mersino ekipa, kurios aprangą vilki Gintarė Petronytė.

S.Okockytė.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Okockytė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2016-12-16 12:23, atnaujinta 2018-02-09 22:15

Finišas. „Sirenos“ ketvirtadienį paskutinėse rungtynėse nepasipriešino vienai labiausiai tituluotų Europos komandų Vidnojaus „Sparta i K“, kuriai pralaimėjo 59:78.

Pamaskvyje vykusiame mače „Sirenos“ tik pirmosiomis minutėmis žaidė geriau (4-ąją min. pirmavo 10:4), bet paskui per 12 min. pelnė vos 2 taškus, atsiliko 12:33 ir realios grėsmės Rusijos klubui nesukėlė.

„Sirenos“ rungtyniavo be Dalios Belickaitės, Kornelijos Balčiūnaitės, Gabrielės Gutkauskaitės ir Volhos Ziuzkovos.

Vieną pergalę iškovojusios Lietuvos čempionės A grupėje užėmė paskutinę ketvirtąją vietą. „Sparta i K“ laimėjo du kartus ir liko trečia, o kelialapius į atkrintamąsias varžybas jau anksčiau užsitikrino Ašdodo „Maccabi“ (5 pergalės) ir „Cegled“ (4 pergalės).

Rungtynėse dėl pirmosios vietos ketvirtadienį „Maccabi“ išvykoje nugalėjo „Cegled“ komandą 82:81, o izraeliečių lyderė Shay Doron pelnė net 36 taškus.

Beje, „Sirenos“ vienintelę pergalę pasiekė namie žaisdamos su grupės nugalėtoja „Maccabi“. Kelialapiai. Europos taurės atkrintamosiose varžybose žais trys lietuvės. Dar prieš paskutinįjį turą kelialapius buvo užsitikrinusios Žeronos „Spar“ su Kristina Alminaite ir Rygos TTT su Giedre Paugaite, o prie jų prisidėjo Pėčo PEAC su Egle Šikšniūte.

PEAC trečiadienį sutriuškino kitą Pėčo komandą „Pinkk“ 71:48, o E.Šikšniūtė pelnė 15 taškų. PEAC pergalės būtų neužtekę, jei būtų nepalankiai pasibaigusios kitos rungtynės. Tačiau Turkijoje Kaiserio AGU krepšininkės nugalėjo Maskvos MBA klubą 81:69 ir atvėrė duris Vengrijos komandai.

AGU laimėjo visas šešerias rungtynes ir tapo B grupės nugalėtoja, o PEAC ir MBA iškovojo po tris pergales. Pėčo komanda žengė tolyn dėl geresnio taškų skirtumo tarpusavio mačuose. Triuškinimai. „Spar“ paskutiniajame ture namie nesunkiai nugalėjo Ponta Delgados „Uniao Sportiva“ ekipą 89:67. K.Alminaitė nežaidė.

Žeronos krepšininkės laimėjo visas šešerias rungtynes ir užėmė pirmąją vietą F grupėje. TTT dar didesniu skirtumu išvykoje sutriuškino „Samsun“ komandą 94:35. G.Paugaitė pelnė tik 2 taškus.

Rygos ekipa iškovojo keturias pergales ir C grupėje liko antra. Šioje grupėje visas rungtynes laimėjo Stambulo „Galatasaray“.

Varžovės. Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape PEAC žais su „Galatasaray“, TTT – su „Cegled“, „Spar“ – su „Wasserburg“.

Pirmosios rungtynės vyks sausio 19 d., atsakomosios – sausio 26 d.

Atkrintamosiose varžybose žais trys Turkijos, po dvi Vengrijos, Italijos, Vokietijos ir Prancūzijos bei po vieną Izraelio, Latvijos, Slovakijos, Čekijos ir Ispanijos komandą.

Pirmajame etape pralaimėjimų išvengė penkios komandos, tarp jų – net trys iš Turkijos. Po šešias pergales iškovojo Kaiserio AGU, Stambulo „Galatasaray“, Stambulo „Yakin Dogu Universitesi“, Žeronos „Spar“ ir Šarlvilio-Mezjero „Carolo“.

Atsisveikinimas. Triukšmingai su Europos turnyru atsisveikino Umėjo „Udominate“ gynėja Santa Okockytė. Ji ketvirtadienį pelnė 24 taškus (tarp jų – pergalingą tritaškį likus 7 sek.), atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir nulėmė „Udominate“ pergalę dviejų Švedijos komandų dvikovoje. Umėjo krepšininkės namie pranoko „Lulea“ klubą 73:71.

Ši pergalė nieko nebelėmė. Triskart laimėjusi „Udominate“ užėmė tik trečiąją vietą H grupėje. S.Okockytė labai rezultatyviai žaidė trečiose rungtynėse iš eilės. Ketvirtajame ture ji įmetė 20 taškų, penktajame – 28 taškus.

Vidutiniškai 17,5 taško pelnydavusi S.Okockytė turnyro rezultatyviausių žaidėjų sąraše užėmė šeštąją vietą. Ji taip pat buvo šešta pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,5). G.Paugaitė užėmė antrąją vietą pagal blokuotus metimus (vid. 2),

Eurolyga. Eurolygoje be pergalių lieka „Mersin“ komanda, kurioje žaidžia Gintarė Petronytė. Vienintelė Eurolygoje rungtyniaujanti lietuvė šeštajame ture kovojo su savo buvusia komanda Krokuvos „Wisla“ ir žaidė naudingai (16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių), tačiau „Mersin“ nepavyko nutraukti nesėkmių serijos. Po permainingos kovos „Mersin“ patyrė pralaimėjimą išvykoje 56:59.

A grupėje paskutinę aštuntąją vietą užimanti „Mersin“ yra viena iš dviejų nė karto nelaimėjusių ekipų. B grupėje visas šešerias rungtynes pralaimėjo dar viena buvusi G.Petronytės komanda Polkovicų CCC.

Lyderės. Trečiadienį pirmąjį pralaimėjimą patyrė Orenburgo „Nadežda“, namie net 59:88 nusileidusi Jekaterinburgo UGMK klubui.

Verta pažymėti, kad UGMK labai sustiprėjo, kai prieš šios komandos prisidėjo po WNBA sezono pailsėjusi Diana Taurasi ir traumą išsigydžiusi Sancho Lyttle.

Eurolygoje liko viena nė karto nesuklupusi komanda. Visas šešerias rungtynes laimėjo A grupės lyderė Kursko „Dinamo“.

Taškai. Šio Eurolygos sezono rezultatyvumo rekordą trečiadienį pagerino ukrainietė Alina Jagupova. „Lattes-Montpellier“ aprangą vilkinti puolėja pelnė 37 taškus (12/14 dvitaškių, 3/9 tritaškių, 4/5 baudų) ir su komandos draugėmis džiaugėsi pergale prieš Polkovicų krepšininkes 75:55.

Savaitės lietuvės

Santa Okockytė („Udominate“). Antrose iš eilės rungtynėse nuostabiai žaidusi S.Okockytė per 36 min. pelnė net 24 taškus (5/10 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 11/12 baudų), atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir nuvedė Umėjo komandą į pergalę dviejų Švedijos ekipų dvikovoje. Lietuvė pataikė ir pergalingą metimą – likus 7 sek. iki sirenos po jos tritaškio „Udominate“ paskutinį kartą persvėrė rezultatą.

Gintarė Petronytė („Mersin“). Žaisdama prieš savo buvusią komandą G.Petronytė per 37,5 min. pelnė 16 taškų (4/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 8/9 baudų) ir atkovojo 10 kamuolių. Tačiau ne viskas buvo gražu. Lietuvė neįmetė nė taško paskutiniajame kėlinyje, net penkis kartus suklydo, o likus 5 sek. iki sirenos, jos komandai atsiliekant 2 taškais, buvo nubausta pražanga puolant. Ši pražanga sunaikino paskutines „Mersin“ viltis nugalėti.

Eglė Šikšniūtė (PEAC). E.Šikšniūtė darė viską, kad reabilituotųsi už labai nesėkmingą žaidimą praėjusiame ture. Jai pavyko. Pėčo miesto derbyje, kuris PEAC komandai buvo dar ir lemiamas mūšis dėl kelialapio į kitą etapą, lietuvė per 25 min. pelnė 15 taškų (5/5 dvitaškių, 5/7 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Savaitės nusivylimas

Giedrė Paugaitė (TTT). Rygos komanda sutriuškino varžoves astronominiu skirtumu, o G.Paugaitė atkovojo net 10 kamuolių, tačiau vis tiek turėjo dėl ko ant savęs pykti. Nepasitenkinimo priežastis – košmariškas taiklumas. 27 min. žaidusi lietuvė pelnė tik 2 taškus, nepataikė nė vieno iš 6 dvitaškių ir pataikė vos 2 iš 6 baudų.

Europos taurė. 6-asis turas.

A grupė. Vidnojaus „Sparta i K“ – Kauno raj. „Sirenos“ (R.Žemantauskaitė ir R.Knyzaitė po 14, A.Baronėnaitė ir G.Jasiunskaitė po 8) 78:59, „Cegled“ – Ašdodo „Maccabi“ (Sh.Doron 36) 81:82. Rikiuotė: 1. „Maccabi“ – 5 ir 1, 2. „Cegled“ – 4 ir 2, 3. „Sparta i K“ – 2 ir 4, 4. „Sirenos“ – 1 ir 5.

B grupė. Pėčo PEAC (E.Šikšniūtė 15) – Pėčo „Pinkk“ 71:48.

Rikiuotė: 1. Kaiserio AGU – 6 ir 0, 2. PEAC – 3 ir 3, 3. Maskvos MBA – 3 ir 3, 4. „Pinkk“ – 0 ir 6.

C grupė. „Samsun“ – Rygos TTT (G.Paugaitė 2, 0/6 metimų, 10 atk.kam.) 35:94.

Rikiuotė: 1. Stambulo „Galatasaray“ – 6 ir 0, 2. TTT – 4 ir 2, 3. Novosibirsko „Dinamo“ – 1 ir 5, 4. „Samsun“ – 1 ir 5.

F grupė. Žeronos „Spar“ (K.Alminaitė nežaidė) – Ponta Delgados „Uniao Sportiva“ 89:67. Rikiuotė: 1. „Spar“ – 6 ir 0, 2. Kelterno „Rutronik Stars“ – 3 ir 3, 3. Breno „Castors“ – 3 ir 3, 4. „Uniao Sportiva“ – 0 ir 6.

H grupė. Umėjo „Udominate“ (S.Okockytė 24, 11 rez.perd.) – „Lulea“ 73:71.

Rikiuotė: 1. Šarlvilio-Mezjero „Carolo“ – 6 ir 0, 2. „Wasserburg“ – 3 ir 3, 3. „Udominate“ – 3 ir 3, 4. „Lulea“ – 0 ir 6.

Eurolyga. 6-asis turas.

A grupė. Krokuvos „Wisla“ – „Mersin“ (G.Petronytė 16, 10 atk.kam.) 59:56, Djoro „Uni“ – „Lattes-Montpellier“ (A.Jagupova 37) 58:65, Stambulo „Fenerbahce“ – Prahos USK 75:71, Skijaus „Famila“ – Kursko „Dinamo“ 75:79.

Rikiuotė: 1. „Dinamo“ – 6 ir 0, 2. „Fenerbahce“ – 5 ir 1, 3. USK – 4 ir 2, 4. „Famila“ – 3 ir 3, 5. „Lattes-Montpellier“ – 3 ir 3, 6. „Wisla“ – 2 ir 4, 7. „Uni“ – 1 ir 5, 8. „Mersin“ – 0 ir 6.

B grupė. Orenburgo „Nadežda“ – Jekaterinburgo UGMK 59:88, Vilnevo ESB – Polkovicų CCC 75:55, Salamankos „Perfumerias Avenida“ – Buržo „Tango“ 63:50, „Hatay“ – Šoprono „Uniqa“ 74:66.

Rikiuotė: 1. UGMK – 5 ir 1, 2. „Nadežda“ – 5 ir 1, 3. „Perfumerias Avenida“ – 4 ir 2, 4. „Lattes-Montpellier“ – 3 ir 3, 5. „Uniqa“ – 3 ir 3, 6. „Tango“ – 2 ir 4, 7. „Hatay“ – 2 ir 4, 8. CCC – 0 ir 6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.