EUROLYGA 2023

Kauno universitetų krepšinio komandos susišlavė studentų Metų apdovanojimus

Kaune pagerbti Lietuvos universitetų studentai, kurie 2016-aisiais garsino šalį ir sporto arenose. Per juos paaiškėjo, kad kauniečiai krepšinio aikštėje jie neturi lygių ne tik šalyje, bet ir užsienyje, rašo „Laikinoji sostinė“.

VDU krepšininkai yra laimėję gausybę reikšmingų pergalių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
VDU krepšininkai yra laimėję gausybę reikšmingų pergalių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Dec 17, 2016, 10:00 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:06 PM

Geriausia 2016-ųjų Lietuvos studenčių komanda tapo Lietuvos sporto universiteto (LSU) trijulių (trys prieš tris) merginų krepšinio komanda, o geriausia Lietuvos studentų komanda – Vytauto didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai.

Pastarieji pergalėmis džiugina jau dešimtmetį, o merginų sėkmė daugeliui krepšinio žinovų tapo malonia staigmena.

Visos varžovės – palaužtos

Spalio mėnesį LSU krepšininkės Kinijoje vykusiose FISU universitetų trijulių varžybose tapo pasaulio čempionėmis.

LSU garbę Siameno mieste vykusiame čempionate gynė Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Grytė Markevičiūtė ir Greta Tamašauskaitė, o merginas treniravo Rasa Kreivytė.

FISU universitetų pasaulio čempionate varžėsi po dvi pajėgiausias komandas iš kiekvieno žemyno, taip pat kviestiniai svečiai, iš viso – 16 komandų.

Lietuvės nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, o finale šventė pergalę prieš Kanados atstoves 21:14.

„Merginos labai gerai pataikė iš toli – šis ginklas mums labai padėjo viso čempionato metu“, – po varžybų pasakojo R.Kreivytė. Trijulių varžybose tolimi metimai vertinami 2 taškais.

Kiek anksčiau Kroatijoje vyko Europos čempionatas, kuriame LSU studentės taip pat tapo nugalėtojomis.

Komandoje bus permainų

Iškovojusios pasaulio čempionių titulą LSU krepšininkės jau gavo vardinį kvietimą į kitąmet vyksiančias varžybas, kurias taip pat ketinama rengti Kinijoje.

Ir Lietuvos, ir kitų šalių atstovus sužavėjo šeimininkų svetingumas ir vietos aistruolių susidomėjimas renginiu. Sportininkai gyveno aukštos klasės viešbučiuose, galėjo mėgautis neįtikėtinai gardžiais vietos ir kitų šalių virtuvės patiekalais, varžybų vietą pasiekdavo patogiai ir numatytu laiku.

Čempionėmis tapusios simpatiškos lietuvės mėgavosi Kinijos žiniasklaidos ir paprastų aistruolių dėmesiu, fotografavosi su jais.

Kitąmet LSU komandoje tikrai bus pokyčių. Pasaulio čempionate gali dalyvauti sportininkės, kurių amžius neviršija 25 metų.

2017-aisiais dvi krepšininkės jau bus peržengusios šią ribą, todėl teks išbandyti naujokes.

Trenerės R.Kreivytės permainos negąsdina – ji viliasi rasti deramą pamainą, mat tokios pergalės suteikia ryškų blyksnį visam moterų krepšiniui.

Nepajuto pasipriešinimo

VDU vaikinų krepšinio komandos treneris Arūnas Juknevičius dar pavasarį praėjusį sezoną vadino istoriniu, mat jo auklėtiniai Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) reguliariajame čempionate iškovojo visas 20 pergalių – to niekada nėra padariusi nė viena LSKL komanda. Atkrintamosiose varžybose jiems taip pat niekas nesugebėjo deramai pasipriešinti.

Netrukus krepšininkai išvyko į Suomijoje vykusias SELL žaidynėse, kuriose užėmė pirmąją vietą, o vėliau laimėjo Kroatijoje surengtas Europos universitetų sporto žaidynes, kuriose varžėsi 20 komandų.

Lietuviai laimėjo visas 6 rungtynes, o finale 95:82 pranoko šeimininkų – Zagrebo universiteto sportininkus.

Dar kartą nugalėtojais VDU atstovai buvo paskelbti Romoje (Italija) vykusiose pasaulio tarpuniversitetinėse žaidynėse.

Komandos galia neturėtų stebinti, mat jos garbę šiame sezone gynė du Kauno „Žalgirio“ krepšininkai – Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas.

VDU komanda penkis kartus dalyvavo Europos universitetų krepšinio čempionatuose (2006, 2007, 2008, 2010, 2011 metais) ir visus kartus iškovojo aukso medalius.

Daugiausia apdovanojimų – irkluotojams

Geriausių studentų sportininkų sąrašo viršuje atsidūrė irkluotojai Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis, kurie plaukdami porine dviviete valtimi Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro medalius.

S.Ritteris studijuoja Lietuvos edukologijos universiteto Sporto ir sveikatos fakultete, o M.Griškonis – Mykolo Romerio universiteto Politikos ir vadybos fakultete.

Antroji vieta atiteko Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto antro kurso studentei Mildai Valčiukaitei. Irkluotoja poroje su Donata Vištartaite olimpinėse žaidynėse pelnė bronzos apdovanojimus.

Trečiojoje vietoje – Klaipėdos universiteto Pedagogikos fakulteto magistrantas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis, kuris olimpinėse žaidynėse taip pat pasipuošė bronzos medaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.