EUROLYGA 2023

Nuo visų pasislėpęs Donatas Motiejūnas tarė žodį, jį bandoma piršti „Wizards“ ekipai

Donatas Motiejūnas šią savaitę po ilgos kovos dėl savo kontrakto tapo neapribotu laisvuoju agentu, todėl NBA galėtų pasirašyti sutartį su bet kuria komanda, išskyrus „Brooklyn Nets“ ekipa. Mat būtent šis klubas suskubo pasiūlyti lietuviui ketverių metų 37 mln. JAV dolerių sutartį. Tai pamatęs „Houston Rockets“ pradžioje taip pat ant stalo padėjo tokio pačio svorio kontraktą, bet galiausiai nutarė atsisakyti 26-erių lietuvio. Kur dabar gali pasisukti D.Motiejūno karjera? Tiek krepšininkas, tiek ir jo agentas B.J. Armstrongas yra išjungę telefonus ir nežada nė su nieko bendrauti – vadinasi, abu jie yra sutrikę ir laukia bet kokio gelbėjimosi rato, rašoma ESPN.

D.Motiejūnas kol kas nėra pasiekiamas ir nežinia, koks bus sekantis lietuvio žingsnis NBA.<br>AFP nuotr.
D.Motiejūnas kol kas nėra pasiekiamas ir nežinia, koks bus sekantis lietuvio žingsnis NBA.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf

2016-12-18 19:38, atnaujinta 2018-02-09 21:54

Po šio Hjustono akibrokšto „Fox Sports“ portalas pasiūlė „Washinton Wizards“ klubui atkreipti dėmesį į aukštaūgį iš Lietuvos, nes traumą šioje komandoje yra gavęs vos vieną mačą sužaidęs Ianas Mahinmi, o sunkusis kraštas Andrew Nicholsonas demonstruoja tragišką žaidimą.

„D.Motiejūnas visos karjeros metu buvo geras žaidėjas, kuris gali į aikštę žengti keičiant pagrindinius krepšininkus. Žinoma, tai nėra tas žaidėjas, kuris žengęs ant parketo nulems mačo baigtį, bet savo indėlį jis gali įnešti“, – rašoma straipsnyje.

„Wizards“ klubas, kuris šiuo metu Rytuose su 11 pergalių ir 14 pralaimėjimų yra vienuoliktas, pagal atsarginių žaidėjų indėlį yra tarp lygos autsaiderių.

Startinis penketukas per mačą vidutiniškai įmeta 83,7 taško iš 104,8, kas yra net 79,8 proc. viso kraičio.

Tiesa, JAV sostinės komanda yra viršijusi „algų kepurę“ ir šį sezoną išleis 104,1 mln. JAV dolerių bei pagal šį skaičių NBA užima vienuoliktąją vietą.

Vis dėlto, sekmadienį D.Motiejūnas per socialinius tinklus išplatino pranešimą, kuriame dėkojo visiems jį palaikiusiems žmonėms.

„Aš tikiuosi kuo greičiau prisijungti prie naujos komandos ir sieksiu pagaliau laimėti čempionatą“ – rašė D.Motiejūnas.   Užbaigdamas savo pasisakymą lietuvis tikino: „Aš turi dar daug ką pasiūlyti krepšiniui ir tikiuosi kuo greičiau sugrįžti į aikštę“.

 Lietuvio ir jo kontrakto drama prasidėjo dar praėjusį sezoną, kai krepšininko reabilitacija užtruko ilgiau nei tikėtasi – 2015 metų balandį kauniečiui buvo atlikta nugaros operacija.

Gruodžio pradžioje lietuvis grįžo, o jo reabilitacija užtruko daugiau nei aštuonis mėnesius. Netrukus mūsiškis vėl pradėjo jausti nugaros skausmus ir vėl nežaidė apie mėnesį.

Galiausiai jis grįžo, bet vasario mėnesį D.Motiejūnas buvo iškeistas į „Detroit Pistons“ komandą.

„Pistons“ organizacija viešai reiškė džiaugsmą tokiais mainais ir laukė aukštaūgio išskėstomis rankomis. Tačiau D.Motiejūnui teko krautis lagaminus atgal ir grįžti į Hjustoną – komandą, kuri jo atsisakė.

Taip nutiko dėl to, D.Motiejūnas neperėjo „Pistons“ medicininės patikros – klubas suabejojo lietuvio nugaros būkle.

„Pistons“ netgi paprašė NBA išimties, kad galėtų ilgiau svarstyti, ar pasilikti žaidėją. Netrukus Detroito klubas paskelbė, kad mainus atšaukia.

D.Motiejūnas labai piktinosi šiuo žingsniu, o specialistai jau tada prognozavo, kad toks įvykis stipriai atsilieps vasarą.

Grįžęs į „Rockets“ D.Motiejūnas pabaigė sezoną ir kelis kartus blykstelėjo, bet tai neįtikino nei Hjustono vadovų, nei kitų NBA komandų.

Vasarą jis tapo laisvuoju apribotuoju agentu, o „Rockets“ dar birželio 30-ąją žengė pirmą žingsnį, norėdama komandoje išlaikyti lietuvį. Teksaso klubas tada pateikė kvalifikacinį pasiūlymą – vienerių metų trukmės ir 3,4 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Tada dėl derybų D.Motiejūnas atsisakė prisijungti prie Lietuvos rinktinės ir žaisti Rio žaidynėse.

D.Motiejūnas tikėjosi greitai susitarti su „Rockets“. Derybų eiga viešai buvo aptariama retai, bet greitai tapo aišku, kad krepšininkas nori kur kas ilgesnės ir pelningesnės sutarties, kurios Hjustono vadovai nesiruošė pateikti mūsiškiui.

Be „Rockets“, NBA buvo dar septynios komandos, turėjusios pakankamai laisvų pinigų, kad pasikviestų lietuvį – „Suns“, „Nets“, „Jazz“, „Timberwolves“, „Pacers“, „Nuggets“ ir „76ers“, bet nei viena jų to nepadarė.

Realaus dėmesio iš kitų klubų nesulaukęs krepšininkas turėjo pradėti rengtis sezonui individualiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.