EUROLYGA 2023

Žymūs vyrai moterims nenuolaidžiavo – pirmą kartą nugalėjo „Kibirkštį“

Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkėms nepavyko pratęsti nepralaimėtų rungtynių serijos mačuose su žymių Lietuvos vyrų krepšinio komanda „Kažkur Matyti“.

Šventės akimirkos.<br>Augusto Didžgalvio nuotr.
Šventės akimirkos.<br>Augusto Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-21 09:17, atnaujinta 2018-02-09 21:29

Kalėdininėse ir labdaringose krepšinio rungtynėse „Kibirkšties“ merginos 89:94 nusileido vyrams. Tai buvo pirmasis vilniečių pralaimėjimas per šešerias tarpusavio rungtynes. 4 kartus laimėjo sostinės krepšininkės, o vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

Šventiniame mače „Kibirkšties“ komanda pirmavo tik pirmo kėlinio metu. Vėliau „Kažkur Matyti“ perėmė iniciatyvą ir laikė ją iki ketvirto kėlinio vidurio, kai merginos vėl išlygino rezultatą. Tačiau daugiau jėgų pabaigoje išsaugoję žymūs vyrai šventė pergalę.

Nuotaikingame mače „Kibirkšties“ komandoje rezultatyviausiai žaidė Laurita Jurčiūtė, kuri surinko 26 taškus ir pataikė 4 tolimus metimus. Vita Kuktienė pridėjo 16 taškų, Gabija Meškonytė – 14, Agnė Bobinaitė – 13, Daugilė Šarauskaitė – 11, Ieva Savickaitė – 7, o Vitalija Kaminskytė – 2.

„Prieš Kalėdas norėjome parodyti gėrį ne tik vaikams, tačiau ir vyrų komandai ir šia pergale juos pasveikinome su šventėmis“, – sakė rezultatyviausia „Kibirkšties“ žaidėja L.Jurčiūtė. – Vyrų ekipa labai jau siekė revanšo, turėjo slaptą ginklą Vaidą Baumilą, kuris mus išblaškė, tai prametėm savo metimus ir teko nusileisti“.

„Kažkur Matytų“ komandoje aktorius Justinas Daugėla surinko 24 taškus, mėgėjų krepšinio legenda Dainius Novickas pridėjo 23, beisbolininkas Dovydas Neverauskas, internetinių video kūrėjas Haris Zenkovas ir dainininkas Petras Daunys po 11, Lietuvos futbolo rinktinės saugas Vykintas Slivka – 6, dainininkas Vaidas Baumila ir sporto žurnalistas Gediminas Žygelis po 4, o olimpinis prizininkas, graikų-romėnų imtynininkas Mindaugas Mizgaitis, humoristas Paulius Ambrazevičius, futbolo komentatorius Ervinas Kvitkauskas ir sporto žurnalistas Gedas Saročka taškų nepelnė.

„Renginys puikiai pavykęs. Man pačiam pirmą kartą teko kovoti prieš moterų komandą ir džiaugiuosi, kad vyrai pirmą kartą įrodė, kas yra stiprioji lytis“, – sakė „Kažkur Matyti“ komandos rezultatyviausias žaidėjas J.Daugėla. – Atsiprašome merginų, jei žaidėme per daug fiziškai. Tikrai norėjome laimėti, ketvirtame kėlinyje stengiamės tiek puolime, tiek gynyboje. Tikiuosi, kad ši šventinė tradicija nenutrūks ir kitais metais“.

Šių draugiškų rungtynių metu ne tik suteikiamos puikios emocijos krepšinio sirgaliams, tačiau ir būna aukojami pinigai, jie skirti vaikams, kurių tėvai neturi galimybių jų leisti į krepšinio mokyklas. Rungtynių dalyviai padengia jaunųjų krepšininkų treniruotes, perka avalyne ir sportinius rūbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.