EUROLYGA 2023

„Crvena zvezda“ krepšininkai Belgrade sumušė Madrido „Real“

M.Simonovičius į „Real“ krepšį įmetė 20 taškų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Simonovičius į „Real“ krepšį įmetė 20 taškų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

Dec 22, 2016, 9:29 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:10 PM

Kuklaus biudžeto ir patriotinės sudėties Belgrado „Crvena Zvezda“ ir toliau nepaiso jokių autoritetų. Namie rungtyniavę serbai 82:70 (20:19, 23:16, 19:16, 20:19) paguldė ant menčių karališkąjį Madrido „Real“ (9/5).

Rezultatyviame pirmajame kėlinyje vyko itin atkakli kova, komandos nuolat keitėsi taikliais metimais, o skirtumas niekada neviršijo 3 taškų.  Vėliau viskas klostėsi taip, kaip Serbijos krepšinio gerbėjai galėtų įsivaizduoti tik gražiausiame sapne.

Patikimai besigynę ir užtikrintai iš toli atakavę „Crvena Zvezda“ krepšininkai paėmė iniciatyvą į savo rankas, trečiajame kėlinyje jau turėjo dviženklę persvarą, o ketvirtajame net ėmėsi triuškinti varžovus – 67:51.

Vėliau viskas klostėsi taip, kaip Serbijos krepšinio gerbėjai galėtų įsivaizduoti tik gražiausiame sapne. Patikimai besigynę ir užtikrintai iš toli atakavę „Crvena Zvezda“ krepšininkai paėmė iniciatyvą į savo rankas, trečiajame kėlinyje jau turėjo dviženklę persvarą, o ketvirtajame net ėmėsi triuškinti varžovus – 67:51.

Ispanijos čempionai dar ne kartą mėgino atsitiesti, tačiau visas jų pastangas gesino mūrinė serbų gynyba. Iki šiol „Real“ vidutiniškai per rungtynes įmesdavo net 88,8 taško. 

„Real“ tikrai nepadėjo ir tai, kad trečiajame kėlinyje traumą patyrė ekipos lyderis Luka Dončičius. Slovėnas paslydęs nikstelėjo kairiąją čiurną ir ant parketo daugiau nebepasirodė.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 20 taškų pelnęs Marko Simonovičius, 12 pridėjo Marko Guduričius, po 11 – Ognjenas Kuzmičius (8 atk. kam.) ir Stefanas Jovičius (6 rez. perd.).

„Real“ neišgelbėjo ir rezultatyviausios Jeffery Tayloro karjeros rungtynės. Švedijos pilietybę turintis puolėjas pelnė net 25 taškus (7/10 tritaškių). Sergio Llullas pridėjo 12 taškų (0/6 tritaškių), vidurio puolėjas Gustavo Ayonas pelnė tik 4 taškus, tačiau pasižymėjo net 7 rezultatyviais perdavimais.

Kitose rungtynėse įvyko eilinis Stambulo komandų derbis. „Anadolu Efes“ (7/7) sugebėjo 86:76 (16:18, 22:26, 22:14, 26:18) įveikti „Galatasaray“ (4/10).

Dėl šio miesto komandų gausos šiemet reguliariajame sezone tokių derbių bus net 12.

Rungtynės vyko „Abdi Ipekči“ arenoje, kurią abi žaidusios komandos vadina namais, tačiau techniškai šeimininkų teisėmis rungtyniavo „Galatasaray“. Būtent jie pirmieji įgijo persvarą. Sėkmingiau rungtynes pradėję vieni Eurolygos autsaiderių po pirmosios susitikimo pusės pirmavo 44:38, nors vienu metu skirtumas buvo pasiekęs ir 12 taškų ribą.

Vis dėlto „Anadolu Efes“ nebuvo nusiteikę patirti trečiojo pralaimėjimo iš eilės, tad po ilgosios pertraukos perėmė iniciatyvą ir sužaidus tris kėlinukus pirmavo 60:58. Lemiamame ketvirtyje darbo ėmėsi „Anadolu Efes“ gynėjų tandemas: Jaysonas Grangeris ir Brandonas Paulas.

Pirmojoje ketvirčioje pusėje šis duetas sukrovė savo komandai dviženklį pranašumą (82:70), tačiau „Galatasaray“ parodė charakterį ir po Emiro Preldzičiaus tritaškio sumažino deficitą iki 76:82.

Rungtynių dėl diskvalifikacijos nebaigė „Galatasaray“ treneris Erginas Atamanas. Jis iš aikštės išvarytas buvo dėl ginčų su teisėjais, kai iškart užsidirbo dvi technines pražangas.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 19 taškų pelnęs B.Paulas (3/9 tritaškių, 8/8 baudų metimų, 5 per. kam.), jam puikiai talkino 16 pelnęs Derrickas Brownas (7 atk. kam.), 14 – Thomasas Heurtelis (8 rez. perd.), 12 – Bryanas Dunstonas (8 atk. kam.).

„Galatasaray neišgelbėjo 21 tašką pelnęs Blake Schilbas (8 atk. kam., 5 rez. perd.) ir 15 pridėjęs Alexas Tyusas (13 atk. kam.).

Ši pergalė leido „Anadolu Efes“ išlikti 8 vietoje turnyro lentelėje, kuri garantuoja patekimą į atkrintamasias varžybas. 

Kitos rungtynės: 

Bambergo „Brose Basket“ – Pirėjo „Olympiakos“ 82:68

Kauno „Žalgiris“ – Kazanės „Uniks“ 80:82

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.