EUROLYGA 2023

Lietuva vėl lenkėsi krepšiniui: jauniai parvežė sidabro medalius

Kol lietuviai skubėjo nusipirkti daugybę silkės, paskutinę akimirką ieškojo dovanų draugams ir artimiesiems ar tiesiog į visą „gyvenimo skubą“ ramiai žiūrėjo pro langą, Vilniaus oro uoste suspindo viena gražiausių šių metų Lietuvos krepšinio puošmenų. Penktadienį į Lietuvą sugrįžo jaunių (iki 18 metų) rinktinės krepšininkai, kurie iš Europos čempionato parvežė sidabro medalius.

Jaunių krepšinio rinktinės sugrįžimas.<br>T.Bauro nuotr.
Jaunių krepšinio rinktinės sugrįžimas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 6:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:01 PM

„Ačiū jiems už pasiaukojimą darbui aikštėje, ir už jos ribų“, – savo komandos žaidėjams dėkojo treneris Rimantas Grigas.

Tai – trečiasis Lietuvos medalis Europos jaunių čempionatų istorijoje. Juos lietuviai yra laimėję 1994 ir 2010 metais.

Didžiausia įtampa – per dvikovą su Rusija

R.Grigo komanda Europos čempionate patyrė du pralaimėjimus. Kartą suklupo prieš Bosnijos ir Hercegovinos ekipą grupių etape, o tada pralaimėjimo skonį pajuto tik finale, kur 68:75 nusileido Prancūzijos krepšininkams. Iki finalo Lietuvos rinktinė spėjo nukauti Latvijos, Izraelio, Rusijos ir Vokietijos komandas.

O labiausiai įsiminusios rungtynės – su Rusija. Būtent tada Arnas Velička smeigė fantastišką tritaškį, kuris lėmė pergalę 82:81.

„Tas metimas krito su Dievo pagalba. Nesitikėjau pradžioje“, – kalbėjo krepšininkas.

R.Grigas teigė, kad jo krepšininkai Europos čempionate padarė viską, ką galėjo.

„Su Rusija žaidėme ne taip blogai. Tris su puse kėlinio diktavome žaidimą, tačiau negali išvengti duobių. Jos ateina ir mes turėjome tokią duobę. Tačiau laimingo metimo dėka laimėjome. Tačiau į tą metimą sutelpa daugiau dalykų – ne tik pataikymas, bet ir tai, akd krepšininkai suremia pečius, palaiko vieni kitus. O Vokietija buvo viena stipriausių komandų ir mes laimėjome“, – sakė treneris.

Rinktinės liko be aukso

Finale 28 taškus pelnęs Arnoldas Kulboka priminė, kad Lietuvos rinktinė neturėjo daug laiko treniruotėms, tačiau ekipai pavyko sustyguoti žaidimą.

„Važiavome iškovoti medalių ir tai padarėme, – sakė A.Kulboka. – Rungtynės su Rusija buvo stebuklas. Nežinau, ką dar pasakyti. Parodėme, kad esame stipri komanda, nes nugalėjome Vokietiją. Daug žmonių negalvojo, kad galime tai padaryti, nes tai buvo stipriausia komanda. Neturėjome daug treniruočių, tačiau susižaidėme, parodėme, kad esame gera komanda. Finale nepavyko padaryti taip, kaip norėjome. Galėjome laimėti auksą, bet nutiko taip, kaip nutiko.“

R.Grigas irgi neslėpė, kad Lietuvos rinktinė turėjo vieną tikslą – auksą.

„Norėjome tapti čempionais. Vaikinai padarė viską. Gal kažkiek pritrūko jėgų, laimės, o varžovams įkrito vienas kitas sėkmingas metimas“, – sakė treneris.

Šiemet trys jaunimo rinktinės taikėsi į aukso medalius, bet nė vienai nepavyko jų laimėti. Lietuvos rinktinės Europoje iškovojo tris sidabro medalius, o 17-mečiai laimėjo bronzą.

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė: Justinas Marcinkevičius (KTU), Karolis Giedraitis, (Vilniaus „Perlas“), Arnoldas Kulboka (Bambergo „Brose“), Einaras Tubutis (Vilniaus KC), Džiugas Slavinskas, (Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“, Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“), Lukas Uleckas (Kauno „Žalgiris“), Ignas Sargiūnas (Kauno „Žalgiris“), Grantas Vasiliauskas (Kauno „Žalgiris“), Gytis Masiulis (Kauno „Žalgiris“), Matas Jogėla (Kauno „Žalgiris“), Arnas Velička („Barcelona“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.