EUROLYGA 2023

Eurolygos apžvalga: kas labiausiai nuvylė, o kas pradžiugino?

Prieškalėdinę savaitę Eurolygoje vyko dviejų turų rungtynės. Abejas rungtynes praleido du Ispanijos klubams atstovaujantys lietuviai: traumą besigydantis Jonas Mačiulis iš Madrido „Real“ ir padėti Lietuvos vaikinų rinktinei išvykęs Tadas Sedekerskis iš Vitorijos „Baskonia“.

A.Milaknis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Dec 24, 2016, 12:01 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:58 PM

Abi be lietuvių žaidusios Ispanijos komandos 14-ame ture patyrė pralaimėjimus, tačiau tie mūsų šalies krepšininkai, kurie ketvirtadienį bei penktadienį žengė į aikštę irgi neturėjo kuo džiaugtis. Mantas Kalnietis su Milano „Emporio Armani“ pratęsė kankinamai ilgą nesėkmių seriją ir išvykoje beviltiškai nusileido „Barcelona“ komandai 75:89, o ketvirtajame kėlinyje dviženklę persvarą iššvaistęs Kauno „Žalgiris“ namie pripažino Kazanės „Uniks“ pranašumą 80:88.

„Žalgirio“ lietuviai pelnė 59 iš 80 komandos taškų, o rezultatyviausiai rungtyniavo du kauniečių aukštaūgiai Paulius Jankūnas (21 taškas) ir Antanas Kavaliauskas (14 taškų). Beje, Kazanės komandoje žaidę trys rusai sukrapštė vos 3 taškus (tritaškį metimą pataikė Jevgenijus Voronovas).

Kevirtadienį, kaip ir antradienį, „Žalgiryje“ žaidė visi 12 registruotų krepšininkų. Mažiausiai laiko aikštėje vėl praleido jauniausias ir vyriausias žaidėjai Paulius Valinskas (2,5 min.) ir Robertas Javtokas (6,5 min.). Beje, P.Valinskas pirmą kartą žaidė per Kaune vykusias Eurolygos rungtynes (iki tol jis į aikštę buvo įleistas tik išvykose), bet pirmųjų taškų „Žalgirio“ arenoje dar nepelnė.

Ilgiausiai tarp lietuvių žaidė Edgaras Ulanovas (beveik 26 min.) ir Lukas Lekavičius (beveik 24 min.). Deja, E.Ulanovui stigo taiklumo – jis pataikė tik 2 iš 6 dvitaškių.

Taiklumu nepasižymėjo ir „Emporio Armani“ gynėjas M.Kalnietis, pataikęs vos 2 iš 8 metimų ir į „Panathinaikos“ krepšį įmetęs 8 taškus. Legionierius iš Lietuvos 6 taškus pelnė pirmajame kėlinyje.

Per dvejas šią savaitę vykusias rungtynes M.Kalnietis pataikė tik 5 iš 22 metimų, o Milano komanda pralaimėjo jau 7 rungtynes iš eilės.

Išvykose žaidusių Ispanijos klubų nesėkmės buvo skirtingos. „Real“ irgi beviltiškai pralaimėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai 70:82, o „Baskonia“ tik paskutinėmis sekundėmis nusileido Atėnų „Panathinaikos“ komandai 68:69.

Turo lietuviai

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). Vos įėjęs į aikštę pirmojo kėlinio viduryje išsprendė abi didžiausias komandos problemas: išjudino sustingusi puolimą ir pristabdė iki tol siautėjusį varžovų įžaidėją Quino Colomą. Antroje mačo pusėje žaidė pasyviau, bet rezultatyviau ir po ilgokos pertraukos pataikė iš trijų taškų zonos (per dvejas praėjusias rungtynes visi 5 jo bandymai įmesti tritaškį buvo nesėkmingi). L.Lekavičius per 24 min. pelnė 9 taškus (3/8 dvitaškių, 1/3 tritaškių) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Taikliai atakavo iš visų aikštės vietų ir aktyviai žaidė puldamas, bet gindamasis, kaip ir visi komandos aukštaūgiai, neužtikrino tvarkos „Žalgirio“ baudos aikštelėje. P.Jankūnas per 21 min. pelnė 21 tašką (7/10 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas. Daugiau nei 20 taškų P.Jankūnas šį sezoną įmetė ketvirtą kartą (per 14 rungtynių).

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Puldamas visas užduotis atliko vos ne pavyzdingai, tačiau savo aikštės pusėje nesutrukdė varžovams nuolat atlikinėti paprastą derinį du prieš du ir nuolat pralaimėdavo mikrodvikovas Arciomui Parachovskiui. A.Kavaliauskas žaidė 17 min., pelnė 14 taškų (6/7 dvitaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius. A.Kavaliausko rezultatyvumas dviženklę rezultatyvumo ribą pasiekė trečią kartą.

Turo nusivylimas

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Prieš savo buvusią komandą žaidė taip pat, kaip vilkėdamas jos aprangą – prastai. Turėjo nedaug progų atakuoti, bet nepasinaudojo net tomis, kurias turėjo. A.Milaknis per 18 min. pelnė tik 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/3 tritaškių). Per trejas pastarąsias rungtynes A.Milaknis pataikė vos 3 iš 14 tritaškių (21,4 proc.). Iki tol jo taiklumas buvo 43,3 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.