EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas – atvirai: galėjo išeiti iš Vilniaus „Lietuvos ryto“

Tomas Pačėsas tiesioginėje lrytas.lt konferencijoje atskleidė, kad buvo numatęs atsitraukimo planą. Praėjusį sezoną gelbėti Vilnaus „Lietuvos ryto“ stojęs strategas buvo nusprendęs palikti klubą, jeigu jam nepavyktų prasimušti į antrąjį Europos taurės etapą.

T.Pačėsas teigė, kad galėjo ir palikti "Lietuvos ryto" klubą.<br>lrytas.lt montažas.
T.Pačėsas teigė, kad galėjo ir palikti "Lietuvos ryto" klubą.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-24 16:43, atnaujinta 2018-02-09 20:56

„Lietuvos ryto“ krepšininkai pernai sezoną Europoje baigė dar prieš Naujuosius metus. Būtent tada klubo vadovai ir kreipėsi į T.Pačėsą, kuris privalėjo įgyvendinti tikslą ir neleisti šiemet pasikartoti tamsiam scenarijui.

„Esu sakęs komandos savininkui, kad jeigu būtume nepatekę į kitą Europos taurės etapą, būčiau atsistatydinęs. Visa tai – atsakomybės klausimas. Krepšinis – aistra ir čia sieki geresnio rezultato. Pasiteisinimų gali sugalvoti ir jų buvo milijonas: vienas baudos nepataikė, kitas – metimo. Tačiau kai komanda pralaimi, kaltė – mano. Jeigu nebūtume patekę į „Top16“ etapą, dabar čia gal nekalbėtume“, – pasakojo T.Pačėsas.

T.Pačėsui pavyko tai padaryti, tačiau „Lietuvos ryto“ sirgaliams teko sunerimti.

„Lietuvos rytas“ sezoną Europos taurėje pradėjo išvykomis ir pralaimėjimais. „Lietuvos rytas“ pralaimėjo tris pirmuosius mačus, o tada užfiksavo trijų iš eilės pergalių seriją.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai pateko į „Top16“ etapą, bet B grupėje užėmė paskutinę – 4-ąją vietą – kuri garantavo kelialapį tolyn.

„Galime palyginti su praėjusio sezono žaidimu Europos taurėje. Tada jau po pirmojo ar antrojo kėlinio būdavo aiškus rezultatas. Nežinau, kodėl tai vyko. Ateidamas į „Lietuvos rytą“ turėjau savo sąlygas. Nemačiau prasmės čia ateiti ir tęsti tą patį, nes Europos taurė reikalauja daug fizinių jėgų. Juk yra ir daug kėlinių. Be kryptingo darbo treniruotėse nėra kaip pasiruošti. Taip sutapo, kad tada „Lietuvos rytas“ iškrito iš Europos taurės, o aš daviau žodį ir turėjau ateiti. Nemanau, kad tai buvo blogas sprendimas. Esu patenkintas. Dirbame kryptinga ir drausmingai. Bandome iš turimų žaidėjų išspausti maksimumą. Šiandieną turime tokią situaciją, kokia yra“, – kalbėjo T.Pačėsas.

Septintajame ture „Lietuvos rytas“ 97:99 nusileido Berlyno ALBA klubui ir praleido progą iš anksto užsitikrinti vietą kitame etape.

Paskutiniame ture „Lietuvos rytas“ turėjo dvi galimybes: tikėtis Maskvos srities „Chimki“ pergalės prieš Bilbao komandą arba iškovoti pergalę prieš Fuenlabrados „Montakit“.

Kelialapį vilniečiams garantavo „Chimki“. Rusijos klubas anksčiau nei prasidėjo „Lietuvos ryto“ rungtynės šventė pergalę 99:78.

O paskutines grupės rungtynes T.Pačėso komanda pralaimėjo 70:81.

„Turėjome rungtynių ir LKL, ir Europos taurėje, kur iki pergalės trūkdavo vieno metimo. Europos taurėje rungtynės buvo kovingos ir žaidėjams neturiu priekaištų. Galbūt tik paskutinėse to pritrūko. Galėjome laimėti prieš ALBA, nes pergalę turėjome ant lėkštutės. Komanda rodė charakterį“, – kalbėjo T.Pačėsas.

„Lietuvos ryto“ treneris teigė, kad Europos taurės pirmajame etape jo komandai teko žaisti sudėtingiausioje grupėje.

„Galime tuo pasidžiaugti. Galime interpretuoti, kad mums pasisekė, nes „Chimki“ laimėjo, tačiau jeigu nebūtume patys surinkę tiek pergalių, kiek reikėjo, jie mums būtų nepadėję“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.