EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas apie savo emocijas: „Nesu blogiausias atvejis“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas už aikštės ribų atrodo ramus, gerai nusiteikęs, vis mestelintis pokštą. Tačiau kai jo treniruojama komanda kaunasi dėl pergalės, krepšinio specialistas dažnai nesutvardo emocijų.

T.Pačėso emocijos.<br>T.Bauro nuotr.
T.Pačėso emocijos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2016, 2:23 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:52 PM

Duodamas interviu portalui lrytas.lt jis save palygino su Serbijos krepšinio treneriais. Krepšinio specialistas įsitikinęs, kad emocijos nėra blogai. Tiesa, iki tam tikros ribos.

„Kas liečia tvardymąsi, stengiuosi tai daryti. Pirmiausia, stengiuosi neįžeidinėti žaidėjų. Jie visi yra skirtingi, stengiamės per vienas kito pažinimą rasti tą kontaktą. Vienam vienokia forma reikia dalykus sakyti, kitam kitokia.

Ta reakcija rungtynių metu yra natūrali ir jos neįmanoma nuslėpti. Ji nėra spontaniška dėl vienokios ar kitokios klaidos. Ji yra dėl pasikartojančių dalykų, nenumatytų reiškinių, kurių neturėtų būti. Bet niekada neįžeidinėju žaidėjų.

Visokių trenerių yra. Pažiūrėkite į serbų mokyklą, į Dušano Ivkovičiaus ar Željko Obradovičiaus reakcijas. Nesu pats blogiausias atvejis“, – nusijuokė treneris.

Paklaustas ar subaręs žaidėjus vėliau jų atsiprašo, T.Pačėsas papurtė galvą.

„Daug skiriame laiko bendravimui, per susirinkimus, peržiūras, darome įvairiapuses analizes. Tik kartais tas riebesnis žodis nėra blogai. Žinoma, atsižvelgiant į situaciją ir jei jis nėra įžeidžiantis.

Įžeidinėjimų ir žeminimų niekada nebus. Tai kaip čia už riebesnį žodį atsiprašinėsi visą laiką? Kieno švelnesnis stilius, tai ką, švelnesnį žodį pasakius reikia padėkos laukti? Tuomet tik ir vaikščiosim vienas kitą glostydami“, – svarstė T.Pačėsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.