EUROLYGA 2023

Aiški užuomina „Pacers“: „Išsiaiškinkite tiesą dėl Donato Motiejūno nugaros“

Apie NBA klubą „Indiana Pacers“ rašantis tinklaraštininkas Williamas Furras įsitikinęs – lietuvis Donatas Motiejūnas turi sudominti „Pacers“ klubo vadovus. Žinoma, jei Lietuvos krepšininkas neturi problemų su nugara.

D.Motiejūnas kol kas nėra pasiekiamas ir nežinia, koks bus sekantis lietuvio žingsnis NBA.<br>AP nuotr.
D.Motiejūnas kol kas nėra pasiekiamas ir nežinia, koks bus sekantis lietuvio žingsnis NBA.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 5:58 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:33 PM

„Keista, kai toks žaidėjas netikėtai sau tampa laisvuoju agentu. Tikroji D.Motiejūno atleidimo iš „Houston Rockets“ klubo istorija nežinoma ir vargu ar kada bus paviešinta“, – rašoma tinklaraštyje 8points9seconds.

Krepšinio analitikas tikino, kad Indianos ekipai, matyt, vertėtų skambinti D.Motiejūno agentui. Papasakojęs istoriją apie lietuvio nugaros skausmus, nevykusį bandymą jį „perparduoti“ „Detroit Pistons“ ekipai ir „Brooklyn Nets“ bandymą pervilioti D.Motiejūną už 37 mln. JAV dolerių, W.Furras tikino, kad šios krepšininko „muilo operos“ peripetijos NBA nėra kasdienis įvykis.

„Visa ši istorija tikrai keista, kuri nebūdinga šiandieniniam NBA. Dabar turime jauną talentą, kuris sezono viduryje yra visiškai laisvas ir neturintis jokių įsipareigojimų“, – teigiama straipsnyje.

Tačiau kaip tapo įprasta, W.Furras, kaip ir daugelis apie NBA rašančių žurnalistų, atkreipė dėmesį į D.Motiejūno „achilo kulną“ – dėl nugaros problemų pristabdytą karjerą.

„Yra dideli nuogąstavimai dėl D.Motiejūno nugaros. Tai privertė jį palikti Detroitą, tai, greičiausiai, tapo pagrindiniu faktoriumi, lėmusiu „Rockets“ ekipos siūlyto kontrakto anuliavimą. Jeigu – tai, žinoma labai didelis klaustukas, D.Motiejūnas vis dėlto yra sveikas, „Pacers“ turėtų kviestis jį pokalbiui.

Reikia pasakyti, kad Indiana D.Motiejūnui negalėtų pasiūlyti daug pinigų, tačiau dėl tų minučių aikštėje, dėl galimybės pažaisti atkrintamuosiuose mačuose, lietuviui vertėtų pagalvoti apie Indianą. „Pacers“, jei D.Motiejūnas vis dėlto sveikas, vertėtų prisikasti iki tiesos ir galiausiai pasižiūrėti, ką pati komanda gali pasiūlyti lietuviui – D.Motiejūnas tikrai būtų vertinga pagalba ekipai“, – rašo tinklaraštininkas.

„Houston Rockets“ klubas šį mėnesį nusprendė atšaukti savo pasiūlymą 26-erių 213 cm ūgio lietuviui Donatui Motiejūnui. Hjustono komandos vadovai buvo pateikę lietuviui tokias pačias sutarties sąlygas, kaip ir kita NBA ekipa – „Brooklyn Nets“.

Bruklino komanda D.Motiejūnui buvo pateikusi ketverių metų, 37 milijonų JAV dolerių vertės sutartį. 

„Rockets“ lietuviui dar vasarą buvo pateikusi kvalifikacinį pasiūlymą, kuris buvo vertas 4,4 mln. dolerių.

Tokia alga netenkino D.Motiejūnos, tad jis nepriėmė pasiūlymo. Vėliau „Rockets“ beveik dvigubai padidino pasiūlymo vertę, tačiau ir ši sutartis netenkino D.Motiejūno, nusprendusio laukti toliau.

Galiausiai, dėl lietuvio kovojo „Nets“ ir „Rockets“, tačiau šią akistatą laimėjusi Hjustono komanda vis dėlto atsisakė lietuvio paslaugų, tuo pačiu užverdama duris D.Motiejūnui pereiti į Bruklino komandą.

Lietuvio ir „Rockets“ klubo drama prasidėjo dar praėjusį sezoną, kai krepšininko reabilitacija užtruko ilgiau nei tikėtasi – 2015 metų balandį kauniečiui buvo atlikta nugaros operacija.

Gruodžio pradžioje lietuvis grįžo, o jo reabilitacija užtruko daugiau nei aštuonis mėnesius. Netrukus mūsiškis vėl pradėjo jausti nugaros skausmus ir vėl nežaidė apie mėnesį.

Galiausiai jis grįžo, bet vasario mėnesį D.Motiejūnas buvo iškeistas į „Detroit Pistons“ komandą.

„Pistons“ organizacija viešai reiškė džiaugsmą tokiais mainais ir laukė aukštaūgio išskėstomis rankomis. Tačiau D.Motiejūnui teko krautis lagaminus atgal ir grįžti į Hjustoną – komandą, kuri jo atsisakė.

Taip nutiko dėl to, D.Motiejūnas neperėjo „Pistons“ medicininės patikros – klubas suabejojo lietuvio nugaros būkle.

„Pistons“ netgi paprašė NBA išimties, kad galėtų ilgiau svarstyti, ar pasilikti žaidėją. Netrukus Detroito klubas paskelbė, kad mainus atšaukia.

D.Motiejūnas labai piktinosi šiuo žingsniu, o specialistai jau tada prognozavo, kad toks įvykis stipriai atsilieps vasarą.

Grįžęs į „Rockets“ D.Motiejūnas pabaigė sezoną ir kelis kartus blykstelėjo, bet tai neįtikino nei Hjustono vadovų, nei kitų NBA komandų.

Vasarą jis tapo laisvuoju apribotuoju agentu, o „Rockets“ dar birželio 30-ąją žengė pirmą žingsnį, norėdama komandoje išlaikyti lietuvį. Teksaso klubas tada pateikė kvalifikacinį pasiūlymą – vienerių metų trukmės ir 3,4 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Tada dėl derybų D.Motiejūnas atsisakė prisijungti prie Lietuvos rinktinės ir žaisti Rio žaidynėse.

D.Motiejūnas tikėjosi greitai susitarti su „Rockets“. Derybų eiga viešai buvo aptariama retai, bet greitai tapo aišku, kad krepšininkas nori kur kas ilgesnės ir pelningesnės sutarties, kurios Hjustono vadovai nesiruošė pateikti mūsiškiui.

Be „Rockets“, NBA šį sezoną buvo dar septynios komandos, turėjusios pakankamai laisvų pinigų, kad pasikviestų lietuvį – „Suns“, „Nets“, „Jazz“, „Timberwolves“, „Pacers“, „Nuggets“ ir „76ers“.

Realaus dėmesio iš kitų klubų nesulaukęs krepšininkas turėjo pradėti rengtis sezonui individualiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.