EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius apie poilsį per šventes: „Mano galva jau neišvaloma“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Milane sužais rungtynes su Manto Kalniečio Milano „Emporio Armani“ komanda. Šis susitikimas pažymės Eurolygos reguliariojo sezono vidurį – tai bus jau penkioliktas kauniečių mūšis.

Kauniečiai vyksta į Milaną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai vyksta į Milaną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 2:01 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:26 PM

Žalgiriečiai kol kas yra iškovoję viena pergale daugiau ir žengia dvyliktoje vietoje. Italijos čempionai – penkiolikti.

„Visos išvykos rungtynės Eurolygoje yra sunkios. Milanas norės reabilituotis, jiems pergalės tikrai reikia. Mums tos pergalės irgi labai reikia, todėl važiuojame kautis. Reikia atlikti daug darbo gynyboje. Jie turi daug žaidėjų, kurie kiekvienose rungtynėse gali įmesti dvidešimt taškų ir nuspręsti jų baigtį“, – prieš kelionę kalbėjo kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius.

Jis suskaičiavo, kad „Žalgiris“, praleidęs daugiau nei 80 taškų, visada pralaimi.

„Ruošiamės taip, kaip ruošiamės prieš Maskvos CSKA ar kitą komandą. Reikia žiūrėti į savo kiemą, save galime kontroliuoti, jų – ne. Reikia atsiduoti gynyboje, puolime susikurti savo metimus.

Norėčiau geresnės gynybos ir neleisti varžovams pelnyti lengvų taškų“, – tęsė jis.

Milano klubo marškinėlius vilkintis M.Kalnietis išgyvena permainingą sezoną, tačiau antradienį sužaidė geriausias rungtynes – Italijos pirmenybėse pelnė 21 tašką.

„Visi mes jį žinome. Kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Svarbu, kaip jis pasiruoš psicholigškai ir fiziškai“, – apie M.Kalnietį atsiliepė Š.Jasikevičius. Kauniečiai šventes sutiko su šeimomis – treneris jiems skyrė tris dienas poilsio, vėliau krepšininkai dvi dienas sunkiai dirbo.

„Vyrai atsijungė nuo krepšinio, gavo tris dienas poilsio. Šiame sezone nėra daug laiko ilsėtis ir treniruotis. Tai buvo periodas, kai vyrai prasivalė galvą. Mano galva jau neišvaloma, tam yra vasaros“, – šypsojosi jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.