EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Žalgiriečiai sudorojo rezultatyvų Mantą Kalnietį

Kauno „Žalgiris“ bei du Lietuvos krepšininkų turintys Ispanijos klubai 2016 metus ir pirmąjį Eurolygos ratą baigė pergalėmis. Naujuosius slogios nuotaikos pasitiks tik Mantas Kalnietis, kuris su Milano „Emporio Armani“ komanda pratęsė ilgą nesėkmių seriją.

Kauno „Žalgiris“ įveikė Eurolygoje Milano „Emporio Armani“<br>euroleague.net
Kauno „Žalgiris“ įveikė Eurolygoje Milano „Emporio Armani“<br>euroleague.net
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 9:49 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:12 PM

Būtent „Emporio Armani“ tapo paskutiniąja „Žalgirio“ auka šiais metais. Ketvirtadienį beveik pilnoje, bet ramioje Lombardijos sostinės arenoje Lietuvos čempionai tik trečiajame kėlinyje privertė pasijaudinti savo sirgalius ir gana užtikrintai nugalėjo Italijos čempionus 78:70. „Žalgiris“ iškovojo šeštąją pergalę, o aštuntąjį iš eilės pralaimėjimą patyrusio „Emporio Armani“ sąskaitoje liko keturios pergalės.

Lietuvos krepšininkai pasižymėjo abiejose komandose: „Žalgiriui“ daugiausiai taškų pelnė Artūras Milaknis (16), Edgaras Ulanovas (11), Lukas Lekavičius ir Paulius Jankūnas (po 9), „Emporio Armani“ – Mantas Kalnietis (16).

„Žalgiriui“ lietuviai įmetė daugiau nei du trečdalius taškų (55 iš 78), o į krepšį bent sykį pataikė visi žaidėjai, kuriuos treneris Šarūnas Jasikevičius buvo įleidęs į aikštę. O treneriui šįkart nereikėjo tik vieno į Milaną keliavusio žaidėjo – Pauliaus Valinsko.

Tiesa, gana trumpai žaidė dar trys žalgiriečiai: Renaldas Seibutis (2 taškai per 5 min.), Robertas Javtokas (4 taškai per 7 min.) ir už dvi technines pražangas pašalintas Antanas Kavaliauskas (4 taškai per 7 min.).

Tarp lietuvių ilgiausiai aikštėje buvo P.Jankūnas (26,5 min.), bet jo žaidimas paliko prieštaringą įspūdį. „Žalgirio“ kapitonas ne tik pelnė 9 taškus, bet ir atkovojo 11 kamuolių bei išprovokavo 6 pražangas, tačiau pataikė tik 2 iš 10 dvitaškių ir gavo du blokus nuo gerokai žemesnių Zorano Dragičiaus bei Rakimo Sanderso.

Kitas 9 taškus pelnęs žalgirietis L.Lekavičius turėtų sau prikaištauti dėl nesportinės pražangos trečiajame kėlinyje.

M.Kalnietis, kovojęs prieš buvusius komandos draugus (jis tik su trimis „Žalgirio“ legionieriais nėra žaidęs vienoje komandoje, o su kitais krepšininkais kartu atstovavo arba „Žalgiriui“, arba Lietuvos rinktinei), pasiekė asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą, tačiau pirmą kartą šį sezoną neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir padarė net 5 klaidas.

Jonas Mačiulis su Madrido „Real“ ketvirtadienį džiaugėsi sunkia pergale, iškovota Stambule. „Real“ permainingoje dvikovoje nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandą 80:78, o J.Mačiulis prie pergalės prisidėjo 8 taškais (1/1 dvitaškio, 2/4 tritaškių). Pirmajame kėlinyje puolėjas iš Lietuvos pernelyg energingai priekaištavo teisėjams ir buvo nubaustas technine pražanga, o nuo 31-osios min. sėdėjo ant suolo.

Iš Lietuvos vaikinų rinktinės į Vitorijos „Baskonia“ komandą grįžęs Europos 18-mečių vicečempionas Tadas Sedekerskis visas rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa stebėjo nuo suolo. „Baskonia“ ketvirtadienį savo aikštėje gana įtikinamai 101:88 įveikė garsiausią Izraelio klubą, kuriam pirmą kartą vadovavo buvęs „Žalgirio“ treneris Ainaras Bagatskis.

„Real“ ir „Baskonia“ per 15 rungtynių laimėjo po 10 kartų ir yra tarp komandų, kurios dalijasi antrąją vietą. Eurolygoje pirmauja 12 pergalių iškovojęs Maskvos CSKA.

Savaitės lietuviai

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Pagrindinį savo darbą A.Milaknis atliko gerai ir pataikė 4 iš 6 tritaškių. Snaiperis atakavo ne vien pabaigdamas derinius, bet ir pasinaudodamas netikėtai atsiradusiomis progomis. Įdomu, kad pirmoje rungtynių pusėje A.Milaknis visus 4 taškus pelnė baudos metimais, o po pertraukos – tritaškiais. Iš viso A.Milaknis žaidė 21 min., pelnė 16 taškų (4/6 tritaškių, 4/4 baudų) ir savo rezultatyvumo vidurkį padidino iki 8,3 taško.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas per pirmuosius tris kėlinius pelnė tik 3 taškus, bet paskutiniajame ketvirtyje atliko savotiškas gaisrininko pareigas ir gelbėdavo komandą, kai jai pradėdavo svilti padai – mesdavo baigiantis atakai skirtam laikui. Karštuose epizoduose E.Ulanovo kraujas buvo šaltas ir jis pataikė visus metimus. Puolėjas žaidė 24,5 min., pelnė 11 taškų (4/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio) ir atkovojo 4 kamuolius. E.Ulanovo vidurkis yra 7,5 taško.

Mantas Kalnietis („Emporio Armani“). M.Kalnietis per 24 min. pelnė 16 taškų (4/8 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir pagerino asmeninį sezono rekordą, bet jo taiklūs metimai pasipylė tada, kai Milano ekipos viltys laimėti buvo tik iliuzija. „Emporio Armani“ legionierius net 9 taškus pelnė ketvirtojo kėlinio antroje pusėje, kuomet jo komandos draugai jau buvo nuleidę rankas. M.Kalnietis, kurio vidurkiai yra 6,5 taško ir 3 rezultatyvūs perdavimai, pirmą kartą šį sezoną neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir padarė 5 klaidas.

Savaitės nusivylimas

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). A.Kavaliauskas parodė, kaip negalima žaisti. Vidurio puolėjas antrajame kėlinyje per 3 min. gavo tris pražangas, tarp jų – techninę, o trečiajame kėlinyje buvo nubaustas dar viena technine pražanga ir likus 11 min. iki sirenos išsiųstas į rūbinę. Iš viso A.Kavaliauskas žaidė 7 min., pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškių) ir neatkovojo nė vieno kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.