EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius po pergalės Milane: „Tai mums buvo gera pamoka“

Šarūnas Jasikevičius<br>AFP nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-30 07:51, atnaujinta 2018-02-09 20:12

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygos pirmojo rato kovas baigė pergale, kai Milane ketvirtadienį 78:70 pranoko „Emporio Armani“ su mantu Kalniečiu ir įsirašė jau šeštąjį laimėjimą turnyre. „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius po mačo vykusioje spaudos konferencijoje pasidžiaugė laimėjimu ir savo auklėtinių pasirodymu ketvirtajame kėlinyje.

„Kiekvienos rungtynės yra svarbios ir kiekviena pergale džiugina, nes šioje Eurolygoje nežinai, kada kitą kartą laimėsi. Mes praradome savo koncentraciją, kai pirmavome 9 taškais. Tada varžovai ėmė žaisti kietai, ties pražangos riba, ir tai mus privertė klysti. Ketvirtajame kėlinyje pradėjome pataikyti, nes susikūrėme geras progas metimams ir laimėjome. Tai mums buvo gera pamoka“, – sakė strategas.

Jis tikino, jog dėkingas visiems, kurie prisidėjo prie sėkmės.

„Šiuolaikiniame krepšinyje tritaškiai žudo – mes siekėme į geras pozicijas išvesti Keviną Pangosą ir Leo Westermanną, tačiau prieš tai mums būdavo būtina susitvarkyti su agresyvia varžovų gynyba.Šio mėnesio kraitis – keturios kovos ir trys pergalės... Galbūt komanda suprato, kad gali išlošti – reikia tikėtis, kad žalgiriečiai supras, kad jie gali laimėti bet kur“, – sakė Š.Jasikevičius.

– Po pirmojo rato „Žalgiris“ turi 6 laimėjimus ir 9 nesėkmes. Kaip vertinti?, – buvo paklaustas Š.Jasikevičius.

-Nežinau. Galėjo būti geriau, bet galėjo būti ir kur kas blogiau. Ne man spręsti. Man reikia galvoti dabar apie kitą mačą. Aš savo situaciją dėlioju paprastai – nuo rungtynių iki rungtynių. Man svarbiau, kad komanda nedarytų tų pačių klaidų.

Po Naujųjų metų, sausio 6-ąją, „Žalgiris“ namuose priims Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.