EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas pagaliau patikėjo sėkme, o Dainius Adomaitis pyko ant teisėjų

„Varžovai mus privertė kovoti iki galo“, – po paskutinę sekundę išplėštos pergalės dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“ teigė Tomas Pačėsas.

D.Adomaitis pyko ant teisėjų.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Adomaitis pyko ant teisėjų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

2016-12-30 21:49, atnaujinta 2018-02-09 20:05

Savo sudėtį dviem naujais veidais papildęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ metus sugebėjo užbaigti pergale ir penktadienį namų arenoje po sunkios kovos rezultatu 78:75 įveikė Dainiaus Adomaičio vadovaujamą „Neptūną“.

Tačiau dėl neseniai patirto pralaimėjimo „Lietkabeliui“ sostinės ekipa rikiuojasi trečioje LKL turnyro lentelės vietoje.

Neužtikrintai rungtynes su klaipėdiečiais pradėjusi sostinės ekipa į rūbinę išėjo turėdama 4 taškų pranašumą. Antroje mačo pusėje „Neptūnas“ deficitą panaikino ir itin dramatiškoje susitikimo pabaigoje „Lietuvos rytui“ pergalę išplėšė paskutinę sekundę iš sudėtingos situacijos tritaškį įsmeigęs Deividas Gailius.

Rezultatyviausiai žaidęs D. Gailius pelnė 14 taškų, o po 13 pridėjo Julius Jucikas ir Davidas Loganas.

Didžiąją dalį rungtynių vilniečių treneris T. Pačėsas praleido iš nevilties susiėmęs už galvos, tačiau po pergalės savo auklėtinius gyrė už gerą kovą.

„Norėčiau pasveikinti „Neptūną“, nes varžovai mus privertė kovoti ir žaisti iki galo. Rungtynės buvo permainingos, tai solidus varžovas. Jie primetė mums savo žaidimą ir ritmą, pradėjo kontroliuoti rungtynes. Gerai, kad mums pavyko jas perlaužti.

Sirgalių palaikymas buvo labai reikšmingas. Laimėjome dėl dviejų dalykų: padarėme nedaug klaidų ir gerai atkovojome kamuolius. Jie atsvėrė mūsų nekokį pataikymą. Mačo pabaigoje mūsų penketukas žaidė plačiau, tai mums leido suaktyvinti gynybą. Taip pat džiaugiuosi, kad Deividas Gailius grįžo po sveikatos problemų ir pataikė tą metimą. Mums nusišypsojo laimė. Kiek gi ji gali mums nesišypsoti“, – ironiškai kalbėjo T. Pačėsas.

Paklaustas, kaip vertina naujoko Clevino Hannaho pasirodymą, T. Pačėsas atsiliepė pozityviai.

„Hannahas mums tikrai padės, bet jis turi dar daug ką suprasti. Jis greitas ir aktyvus. Jis įžaidėjas, žaidžiantis komandai. Bandome jį pripratinti prie gynybos, bet jo krepšinio suvokimas gana aukštas, Clevinas retai klysta, gali agresyviai žaisti. To mums reikėjo“, – sakė strategas.

„Lietuvos rytą“ papildė ir dar vienas naujokas, lengvojo krašto pozicijoje žaidžiantis Laimonas Kisielius, tačiau T. Pačėsas patikino, kad tai gali būti nepaskutinis vilniečių pirkinys.

„Kol kas tokią sudėtį turime, kokią turime. Bet analizuojame savo žaidimą, bandome diskutuoti, iš to atsirado abu naujokai. Perėjimų langas užsidaro kovo mėnesį, tai dar turime laiko. Neužtikrintumo jausmas ir konkurencija visiems turėtų suteikti papildomos motyvacijos. Nenorėčiau, kad kuris nors žaidėjas būtų užtikrintas dėl savo vietos. Svarbu, kaip jie žaidžia“, – pabrėžė jis.

Tuo tarpu Dainius Adomaitis sakė nesuprantantis, kodėl jo žaidėjai neįsiklauso skiriamų nurodymų.

„Stengiuosi būti pozityvus, nes kas daugiau belieka. Nesugebame padaryti akcentuojamų dalykų, tai yra neleisti jiems atkovoti kamuolių, o tai varžovai kaip tik padarė svarbiausiais momentais.

Man pačiam reikia mokyti žaidėjus, nes sunku suvokti, kai minutės pertraukėlės metu mes aptariame planą ir po to nesugebame tris kartus padaryti baudos, o vietoje to skiriama nesportinė pražanga. Jeigu nori laimėti Vilniuje, turi žaisti solidžiai ir protingai bei neturėti tokių atkarpų, kokias turėjome šiandien“, – savo ekipos pasirodymą apibendrino „Neptūno“ strategas.

Dėl rungtynių pabaigos, kuomet aikštėje dėl nesusipratimo buvo šeši varžovų žaidėjai, strategas mačo teisėjams turėjo pretenzijų.

„Man pabaigoje kai kurie omentai sunkiai suvokiami, bet stengiamės būti pozityvūs su teisėjais. Jie turėtų rūpintis tuo, kad žaidžia šeši žaidėjai“, – pabrėžė jis.

Kalbėdamas apie pirmą sezono dalį, D. Adomaitis jį įvertino nevienareikšmiškai.

„Labai banguotas ir sudėtingas sezonas. Žaidėjai atvyko ne tokios sportinės formos, kokios turi būti profesionalūs žaidėjai. Visas planavimas žlugo, kai buvo pakeistos rungtynių datos, todėl buvo daug nesusipratimų. Didžiausia problema yra trečioje pozicijoje, nes kartais treniruojamės vos aštuoniese.

Reikia, kad žaidėjai sugrįžtų po traumų, nes atsiranda nuovargis, neįmanoma išaikyti geros formos“, – teigė D. Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.