EUROLYGA 2023

Kaunietėms laimėti trukdo traumos bei patirties stygius

Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL) pasiekė pusiaukelę, o abi Kauno komandos turi gerų galimybių siekti užsibrėžtų tikslų. Kas sutrukdė tai padaryti tiesiausiu keliu ir įsirašyti daugiau pergalių?

„Hoptrans-Sirenų“ krepšininkės (balta apranga) sugebėjo palaužti „Aistes-LSU“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Hoptrans-Sirenų“ krepšininkės (balta apranga) sugebėjo palaužti „Aistes-LSU“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Laikinoji sostinė)

Dec 31, 2016, 9:10 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:04 PM

Paskutinėse varžybose prieš nedidelę pertrauką susigrūmė praėjusio LMKL čempionato nugalėtojos Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ ir jaunųjų talentų kalve vadinamas Kauno klubas „Aistės-LSU“.

Nors rungtynių pradžioje „Hoptrans-Sirenos“ sugebėjo išsiveržti į priekį, persvara nedidėjo, o 36 dvikovos minutę rezultatas buvo lygus – 66:66.

Vis dėlto lemiamą akimirką tiksliau sužaidė „Hoptrans-Sirenos“ – jos šventė pergalę 76:70, kuri leido pakilti turnyro lentelėje.

Sutrukdė patirties stoka

„Gerai pasiruošėme šioms varžyboms, žaidimas nebuvo prastas, todėl tikrai buvome netoli pergalės“, – apie dvikovą kalbėjo „Aisčių-LSU“ klubo vadovas Petras Aleksonis.

Pasak jo, paskutinėmis rungtynių minutėmis pasipylė netikslūs metimai, o pergalę iškovojo daugiau patirties turinčios važovės.

„Hoptrans-Sirenų“ vyriausiasis treneris Linas Šalkus priminė, kad jo auklėtinės yra šalies čempionės, todėl kiekvienas varžovas stengiasi pasirodyti kuo geriau, o „Aistės-LSU“ – ne išimtis.

Įpusėjus LMKL čempionatui „Hoptrans-Sirenos“ turi 6 pergales ir užima trečiąją vietą. Tiek pat pergalių iškovojo dar du klubai. „Aistės-LSU“ laimėjo keturis kartus ir kol kas liko ant šeštojo turnyro lentelės laiptelio.

Užduotis – kilti aukštyn

„Pirmąją sezono pusę galėčiau įvertinti septynetu – turime kuo pasidžiaugti, tačiau šiek tiek apmaudu dėl neišnaudotų galimybių“, – kalbėjo „Aisčių-LSU“ klubo vadovas P.Aleksonis.

Kaunietės sugebėjo išvykoje įveikti pajėgias Vilniaus „Kibirkšties“ ir Klaipėdos „Fortūnos“ komandas, tačiau nusileido „Šiauliams-Universitetui“.

Būtent ši komanda turbūt taps didžiausia kliūtimi Kauno atstovėms kilti aukštyn, o dar viena jų dvikova įvyks sausio 3-iąją.

Pasak P.Aleksonio, maždaug 70 proc. klubo krepšininkių yra naujokės, prie komandos vairo stojo naujas treneris, todėl prireikė laiko sustyguoti žaidimą.

„Komandoje tvyro labai gera nuotaika, merginos labai stengiasi ir sunkiai dirba treniruočių metu, todėl tikimės daugiau pergalių“, – kalbėjo P.Aleksonis.

Jis būtų patenkintas, jeigu pasibaigus reguliariajam sezonui komanda užimtų 4–5 vietą.

Prabilo apie užkeikimą

„Laimingiausias būsiu tą dieną, kai visos krepšininkės pasveiks, tačiau tokia šventė dar nenusimato“, – liūdnai juokavo „Hoptrans-Sirenų“ vyriausiasis treneris L.Šalkus.

Žinomas specialistas jau daug metų sukasi krepšinio pasaulyje, tačiau dar neprisimena tokios situacijos. Vien šiuo metu dėl traumų negali treniruotis ir komandai padėti 5 krepšininkės, o nesėkmės jo auklėtines persekioja nuo sezono pradžios.

„Komanda smarkiai atsinaujino, o kai iškrenta iš rikiuotės ir esamos krepšininkės, žaidimas išsiderina“, – apgailestavo L.Šalkus.

Vis dėlto ši aplinkybė nesutrukdė kaunietėms neblogai pasirodyti Europos taurės varžybose. Jos iškovojo vieną pergalę, o kitose dvikovose taip pat drąsiai grūmėsi su nepalyginti turtingesniais ir galingesniais klubais.

L.Šalkaus nuomone, LMKL varžybose šiemet dalyvauja daug panašaus pajėgumo komandų. Jeigu pavyktų išleisti į aikštelę visas pajėgiausias krepšininkes, „Hoptrans-Sirenos“ tikrai dažniau džiugintų pergalėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.