EUROLYGA 2023

JAV žiniasklaida: Donatas Motiejūnas rado naują darbovietę NBA

JAV žurnalistas Shamsas Charania skelbia, kad Donato Motiejūno agentai sekmadienį sėdo prie derybų stalo su NBA klubo „New Orleans Pelicans“ atstovais ir abiejų pusių derybos artėja prie pabaigos. Pasak žurnalisto, krepšininkas ir klubas jau artimiausiu metu gali pasirašyti sutartį.

D.Motiejūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-01 20:08, atnaujinta 2018-02-09 19:54

ESPN žurnalistas Marcas Steinas skelbia, kad ketinama sudaryti vienerių metų sutartį, už kurią D.Motiejūnas gaus minimalų veterano atlyginimą – kiek daugiau nei 1 mln. dolerių.

Toks jo ir agentų sprendimas atrodo itin keistai – „Rockets“ jam siūlė vienerių metų 4,4 mln. dolerių, o vėliau ir 8 mln. sutartis, bet D.Motiejūnui tai buvo per mažai. 

Jis praleido vieną ketvirtąją NBA sezono, neapsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlių Rio de Žaneiro žaidynėse ir praleido progą atsiskleisti Hjustono klubo trenerio Mike'o D'Antono puolimo sistemoje. Ir visa tai dėl to, kad dabar sudarytų tokią sutartį su viena prasčiausių NBA komandų.

Kurį laiką D.Motiejūnas flirtavo su „Brooklyn Nets“, buvo pasirašęs su ja sutartį, bet tada „Houston Rockets“ pasiūlė tokias pačias sąlygas ir lietuvis buvo priverstas grįžti į Hjustoną, kadangi jo statusas buvo apriboto laisvojo agento.

Galiausiai dėl neaiškių priežasčių ekipa jo atsisakė, kaip ir visų teisių į lietuvį. Tada taip ir nepaskelbti šio sprendimo motyvai. Visi spėliojo, kad klubo netenkino aukštaūgio nugaros būklė, bet pats D.Motiejūnas sakė, kad „Rockets“ elgesys su jo sveikata nesusijęs.

Prieš Šv.Kalėdas D.Motiejūnas dalyvavo „Los Angeles Lakers“ treniruotėje ir sužavėjo klubą, bet atstovai delsė pasirašyti sutartį, nors pripažino, kad jo sveikata abejonių nekelia.

Hjustone  D. Motiejūnas žaidė nuo 2012 metų. 2015 metų pavasarį jį sustabdė nugaros trauma. Šią savaitę buvo pasigirdę kalbų, kad lietuviu domisi ir „Indiana Pacers“ ekipa.

„Houston Rockets“ klubas šį mėnesį nusprendė atšaukti savo pasiūlymą 26-erių 213 cm ūgio lietuviui D. Motiejūnui. Hjustono komandos vadovai buvo pateikę lietuviui tokias pačias sutarties sąlygas, kaip ir kita NBA ekipa – „Brooklyn Nets“.

Bruklino komanda D.Motiejūnui buvo pateikusi ketverių metų, 37 milijonų JAV dolerių vertės sutartį. 

„Rockets“ lietuviui dar vasarą buvo pateikusi kvalifikacinį pasiūlymą, kuris buvo vertas 4,4 mln. dolerių. Tokia alga netenkino D.Motiejūnos, tad jis nepriėmė pasiūlymo. Vėliau „Rockets“ beveik dvigubai padidino pasiūlymo vertę, tačiau ir ši sutartis netenkino D.Motiejūno, nusprendusio laukti toliau. 

Galiausiai, dėl lietuvio kovojo „Nets“ ir „Rockets“, tačiau šią akistatą laimėjusi Hjustono komanda vis dėlto atsisakė lietuvio paslaugų, tuo pačiu užverdama duris D.Motiejūnui pereiti į Bruklino komandą.

Lietuvio ir „Rockets“ klubo drama prasidėjo dar praėjusį sezoną, kai krepšininko reabilitacija užtruko ilgiau nei tikėtasi – 2015 metų balandį kauniečiui buvo atlikta nugaros operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.