EUROLYGA 2023

Donato Motiejūno agentas neleido lietuviui pasikalbėti su „Timberwolves“ atstovais

Būsimas Lietuvos krepšinio rinktinės nario Donato Motiejūno kontraktas su NBA klubu „New Orleans „Pelicans“ apauga papildomomis istorijomis, kurios stebina ne vieną krepšinio sirgalių. Pasirodo, kad 26-erių D.Motiejūnas galėjo tapti ir „Minnesota Timberwolves“ komandos nariu. Būtent šis klubas 2011-siais lietuvį pasirinko 20-uoju šaukimu, tačiau tuoj pat jį iškeitė į „Houston Rockets“ ekipą.

Donatas Motiejūnas<br>AFP nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-02 10:46, atnaujinta 2018-02-09 19:51

Kalbama, kad D.Motiejūnas per pastarąsias kelias savaites savo paslaugas siūlė ir „Indiana Pacers“, ir „Los Angeles Lakers“ ekipoms. Kaip paaiškėjo, mūsų šalies krepšininkas taip pat buvo ir „Timberwolves“ treniruotėse ir taip pat įtiko šios komandos vadovams. Mūsų žaidėją Minesotos ekipa patikrino medicininėje apžiūroje ir suformavo galimas kontrakto sąlygas.

„Vilkai“ neva pasikvietė lietuvį pasikalbėti dėl galimos sutarties sekmadienį, tačiau D.Motiejūno agentas pasiūlė D-Mo atšaukti skrydį ir baigti derybas su „Pelicans“ klubu. Žaidėjas taip ir padarė, o „Timberwolves“ atstovai tik apgailestavo dėl agento ir krepšininko apsisprendimo. 

„Lietuvio agentas atšaukė derybas, todėl taip ir negavome progos rimtai pasikalbėti“, – prieš sekmadienio Minesotos klubo rungtynes su „Portland Trail Blazers“ atskleidė „Timberwolves“ ekipso strategas Tomas Thibodeau.

26-erių D.Motiejūnas per pirmadienį su „Pelicans“ pasirašys lygos veterano sutartį, pagal jis gaus 1,1 mln. JAV dolerių vertės kontraktą. Tačiau po visų mokesčių lietuvis gaus apie 600 tūkst. dolerių.

Dar prieš mėnesį D.Motiejūnas turėjo galimybę pasirašyti sutartį su „Brooklyn Nets“ ekipa, kurios vertė 37 mln. JAV dolerių. Tačiau apribotą agentą D.Motiejūną nepaleido „Rockets“ ekipa, kuri siūlė 31 mln. dolerių kontraktą. Po kurio laiko Hjustonas atšaukė siūlymą ir lietuvis tapo laisvuoju agentu.

 Kaip skelbia ESPN žurnalistas Marcas Steinas, Lietuvos krepšininkas Donatas Motiejūnas baigia susitarti su „New Orleans Pelicans“ komanda dėl vienerių metų minimalaus veterano kontrakto ir apie tai oficialiai turėtų būti pranešta artimiausiu metu. 

„Pelicans“ neseniai atleido Reggie Williamsą, taip atlaisvindami vietą savo sudėtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.