EUROLYGA 2023

Buvusi NBA žvaigždė nustebino prisiminimais apie Lietuvą ir Žydrūną Ilgauską

Plati šypsena veide, šiltas bendravimas ir prisiminimai apie Lietuvą. Į Vilnių Europos taurės rungtynių žaisti atskridęs Amare'as Stoudemire'as džiaugiasi nauju karjeros etapu – buvusi NBA žvaigždė vasarą apsivilko Jeruzalės „Hapoel“ ekipos, kurios didžioji dalis akcijų priklauso jam pačiam, marškinėlius.

A.Stoudemire'as atvyko į Vilnių.<br>AFP/Scanpix ir V.Ščiavinsko nuotr.
A.Stoudemire'as atvyko į Vilnių.<br>AFP/Scanpix ir V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 1:41 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:41 PM

Su Izraelio komanda Vilniaus „Lietuvos rytas“ pradės antrojo etapo kovas Europos taurėje.

„Tai bus sunkios rungtynės – svarbios abiem ekipoms. Žiūrėjome daug vaizdo įrašų, tai dinamiška komanda.

Pirmą kartą esu Lietuvoje ir Vilniuje. Džiaugiuosi galimybe pasimėgauti gražiu miestu“, – tik nusileidęs kalbėjo 34-erių 211 cm ūgio A.Stoudemire'as.

Per savo karjerą NBA jis vilkėjo „Phoenix Suns“, „New York Knicks“, „Dallas Mavericks“ ir „Miami Heat“ marškinėlius.

2004 metais amerikietis su nacionaline rinktine kovojo ir Atėnų olimpinėse žaidynėse, kur du kartus žaidė prieš Lietuvos krepšininkus.

„Pamenu tai, buvo sunkios kovos. Prisimenu, kad vienas rungtynes mes pralaimėjome. Lietuva turi daug nuostabių žaidėjų. NBA esu žaidęs prieš Joną Valančiūną, Žydrūną Ilgauską. Puikūs žaidėjai iš Lietuvos, todėl džiaugiuosi iššūkiu žaisti čia.

Žydrūnas puikiai dalinosi kamuoliu, buvo labai protingas žaidėjas. Žinau, kad jo marškinėliai iškelti į Klivlando arenos palubes. Žydrūnas turėjo puikią karjerą“, – prisiminimais apie Lietuvą dalinosi A.Stoudemire'as.

14 metų NBA žaidusio centro adaptacija Europoje kiek užtruko – per pirmas trejas rungtynes jis rinko vos po 7 taškus, tačiau pastaruoju metu amerikietis tapo galvos skausmu varžovams.

Per pastarąsias penkerias rungtynes jis pelnė dviženklį taškų skaičių.

„Europos taurė – aukšto lygio turnyras. Kiekviena komanda žaidžia kietai ir nori laimėti. Čia žaidžiamas protingas krepšinis.

Man reikėjo išmokti skirtingas taisykles nuo NBA. Tam prireikė laiko, bet man atrodo, kad jas jau perpratau“, – sakė jis.

Vilniuje nemažai žmonių į rungtynes trauks ir paskatinti to, kad galės išvysti buvusią NBA superžvaigždę. Europos krepšinyje tai – retenybė. Tačiau kiek dar metų A.Stoudemire'as džiugins savo žaidimu Europos krepšinio gerbėjus – neaišku.

Vasarą jis sudarė dvejų metų sutartį su „Hapoel“, bet centras tikisi žaisti dar ilgiau.

„Dievinu šį žaidimą, jaučiuosi palaimintas, kad galiu jį žaisti. Džiaugiuosi, kad prieš tokius sirgalius galėsiu rungtyniauti.

Kiek dar žaisiu, parodys kūnas. Tikiuosi, kad pavyks sukurti anti senėjimo treniruotes, kad galėčiau žaisti ilgiau“, – juokėsi jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.