EUROLYGA 2023

Europos frontas: Utenos „Juventus“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ artėja tikslo link

Abu krepšinio Čempionų lygoje kovojantys Lietuvos klubai sėkmingai vykdo planą ir artėja prie tikslo – atkrintamųjų varžybų. Šią savaitę tiek Utenos „Juventus“, tiek Klaipėdos „Neptūnas“ bandys žengti dar po vieną svarbų žingsnį žaisdami savo aikštėje: uteniškiai antradienį priims Belgrado „Mega“ ekipą, klaipėdiečiai trečiadienį – Oldenburgo EWE komandą.

A.Sireikos (kairėje) ir D.Adomaičio komandos artėja savojo tikslo link.<br>lrytas.lt montažas.
A.Sireikos (kairėje) ir D.Adomaičio komandos artėja savojo tikslo link.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 3, 2017, 2:54 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:40 PM

Belgrado klubas stringa

Per 10 turų „Juventus“ iškovojo 6 pergales ir D grupėje užima ketvirtąją vietą. Uteniškiai atsilieka tik nuo Lagunos „Iberostar“ (8 pergalės), Strasbūro SIG ir Avelino „Sidigas“ (po 7 pergales).

Šią savaitę Lietuvoje viešinti „Mega“ laimėjo 3 kartus ir turi tik nedideles galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas.

Beje, jei „Juventus“ įveiks Belgrado komandą ir sulauks

palankių rezultatų kitose rungtynėse, jau po šio turo užsitikrins kelialapį į kitą etapą. Utenos krepšininkams reikia pakartoti tą, ką jie padarė prieš du mėnesius. Lapkričio pradžioje per pirmąsias tarpusavio rungtynes „Juventus“ įveikė „Mega“ komandą jos aikštėje 79:77 (V.Čepukaitis 19, V.Šulskis 18, J.Diggsas 16/ V.Čančaras 22, A.Kaba ir J.Novakas po 15). Tuomet uteniškiai ketvirtajame kėlinyje išbarstė dviženklę persvarą ir privertė savo sirgalius pasijaudinti, bet nervingoje pabaigoje iškovojo brangų tašką.

„Mega“ rezultatai nėra geri ir Adrijos lygoje. Jau beveik aišku, kad pernai pirmą kartą į Adrijos lygos finalą patekusi „Mega“ šio laimėjimo nebepakartos. Šį sezoną „Mega“, per 16 rungtynių iškovojusi tik 5 pergales, užima vos aštuntąją vietą ir nebeturi realių galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas, kuriose kovos keturios stipriausios komandos.

Beje, „Mega“ aštuntąją vietą dalijasi su kita „Juventus“ varžove Baro „Mornar“ ekipa. Dar viena Čempionų lygos D grupėje žaidžianti komanda Zagrebo „Cedevita“ Adrijos lygoje iškovojo 10 pergalių ir užima penktąją vietą. Adrijos lygos lyderė yra visas 16 rungtynių laimėjusi Belgrado „Crvena Zvezda“.

Kovos su persekiotojais

„Neptūnui“ jau nereikia jaudintis dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas, bet Klaipėdos komanda sprendžia kitą užduotį. Visų Čempionų lygos grupių nugalėtojos ir trys geriausios antrąją vietą užimsiančios ekipos iškart pateks į atkrintamųjų varžybų antrąjį ratą, o „Neptūnas“ turi puikių galimybių atsidurti šame laimingųjų aštuonete ir susikurti sau papildomų laisvadienių.

Po 10 turų klaipėdiečių sąskaitoje yra 8 pergalės. Jie C grupėje dalijasi pirmąją vietą su Liono-Vilerbano ASVEL. Šios savaitės „Neptūno“ varžovas EWE klubas laimėjo 6 kartus ir yra trečias, tad pergalės atveju Klaipėdos krepšininkai atsikratytų pavojingų persekiotojų ir priartėtų prie maksimalaus tikslo.

Pirmajame rate išvykoje „Neptūnas“ įveikė EWE komandą 64:63 (J.Baronas 15, J.Grantas 10, M.Mažeika 9/ V.Dugginsas, M.De Zeeuwas ir F.Massenatas po 12). Klaipėdiečiai labai ilgai vijosi varžovus, bet ketvirtajame kėlinyje panaikino dviženklį atsilikimą, o likus 4 sek. Jerai Grantas pataikė pergalingą dvitaškį.

Oldenburgo ekipa taip pat turi gerų galimybių patekti į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas. Tuo tarpu Vokietijos lygoje EWE padėtis sudėtingesnė. Oldenburgo krepšininkai per pirmąjį ratą laimėjo 8 iš 16 rungtynių ir dalijasi tik septintąją vietą. Pirmauja visas 16 rungtynių laimėjęs Ulmo „ratiopharm“.

Bundeslygoje EWE dar nepavyko įveikti nė vieno favorito. Tačiau Oldenburgo klubas jau ne sykį pralaimėjo panašiai, kaip „Neptūnui“ – po keturis kėlinius trukusios lygios kovos pripažindavo varžovų pranašumą paskutinėmis sekundėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.