EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas apie Europos taurės grupę: „Esame silpniausia komanda“

„Lietuvos ryto“ treniruotės akimirkos<br>D. Umbraso nuotr.
„Lietuvos ryto“ treniruotės akimirkos<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Jan 3, 2017, 11:25 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:42 PM

Vilniaus „Lietuvos rytas“ jau trečiadienį pradės kovas Europos taurės TOP 16 etape ir susitiks su Jeruzalės „Hapoel“ klubu. Prieš svarbų mačą vilniečių strategas Tomas Pačėsas nesureikšmino varžovų žvaigdės Amare'o Stoudemire'o ir teigė, jog jo auklėtiniai teoriškai yra silpniausia ekipa grupėje.

„Šiose rungtynėse bus svarbus intensyvumas, agresija ir gynyba. Varžovai yra individualiai talentinga komanda, todėl nagalime jiems leisti laisvai jaustis. Dar vienas faktorius, lemsiantis žaidimą, bus atkovoti kamuoliai“, – sakė T. Pačėsas.

Paklaustas, ar buvęs NBA žaidėjas A. Stoudemire'as bus pagrindinis varžovų ginklas, T. Pačėsas tam nepritarė.

„Manau, jis vienas iš pagrindinių. Tarp aukštaūgiu jis tikrai geriausias, per jį žaidžiami deriniai. Bet numeris vienas ekipoje yra Curtis Jerrelsas, jis kontroliuoja tempą, daug ką sprendžia. Mums bus labai sunku apriboti jo žaidimą“, – kalbėjo strategas.

„Lietuvos ryto“ gretose trečiadienį debiutuos ir naujokas Laimonas Kisielius, prie ekipos prisijungęs tik praėjusią savaitę. Tačiau T. Pačėsas neabejojo, kad jo indėlis rungtynėse bus labai svarbus.

„Jis po truputį įsilieja. Kaip kalėdinis kisielius (juokiasi). Manau, kad jis rytoj tikrai gaus pasireikšti ir mums bus naudingas tiek trečioje, tiek ketvirtoje pozicijoje. Laimono krepšinio intelektas mums leis surišti mūsų priekinę liniją su gynėjų grandimi, todėl atsivers daug galimybių. Jis puikiai žaidžia tiek nugara, tiek veidu prieš mažiau judrius žaidėjus“, – L. Kisielių gyrė treneris.

Taip pat T. Pačėsas pabrėžė, kad Europos taurės grupėje „Lietuvos rytas“ gali būti priskiriamas prie autsaiderių.

„Stengsimės laimėti kiekvienas rungtynes. Visos komandos yra stiprios, nes pateko į šį etapą. Teoriškai, mes esame silpniausia komanda. Visos komandos yra nominaliai stipresnės už mus. Nors nemanau, kad būsime lengvas grobis, stengsimės kovoti. Pagal sudėtį neblogai atrodo Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas, kuris žaidžia stabilia sudėtimi ir su tuo pačiu treneriu jau ne vienerius metus, todėl jiems šiek tiek lengviau. Bandysime su visais žaisti ir paslėpti savo trūkumus“, – teigė jis.

Tuo tarpu vienas iš Vilniaus ekipos lyderių Drew Gordonas atskleidė, jog varžovų žvaigždės A. Stoudemire'o žaidimas jam yra žinomas, tad ypatingų staigmenų nebus.

„Jau anksčiau, kai žaidžiau NBA, esu rungtyniavęs prieš Amare'ą, todėl man jo stilius yra kiek pažįstamas. Jis aršiai kaunasi aikštėjė ir mums bus gana sunku. Bet šį sezoną nestebiu jo žaidimo. Man kiti krepšininkai apskritai neįdomūs, koncentruojuosi tik į savo komandą. Turime keletą traumuotų žaidėjų, bet toks sportas. Tikėsimės geriausio, nes rytojui tikrai ruošėmės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.