EUROLYGA 2023

Darjušas Lavrinovičius apie rinktinę: „Pasakiau, kad nenoriu būti našta“

Vienas garsiausių Lietuvos brolių Darjušas Lavrinovičius prieš šį sezoną sudrebino Lietuvos krepšinio rinką kartu su Kšištofu paskelbę, jog keliasi į Panevėžio „Lietkabelį“ ir karjerą tęs šiame Aukštaitijos mieste.

D. Lavrinovičius<br>K. Kavolėlio nuotr.
D. Lavrinovičius<br>K. Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 3:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:33 PM

„Jaučiuosi labai gerai – tiek gyvenime, tiek krepšinyje. 2016 metais su šeima apsisprendėme, kad laikas grįžti į Lietuvą. Pasirašiau sutartį su labai geru klubu „Lietkabelis“ ir tuo patenkinti ne tik mes su broliu, tačiau patenkinta tiek mano šeima, tiek visas Panevėžys“, – kalbėjo D.Lavrinovičius.

Brolis labai sėkmingai įsijungė į naujos komandos schemas, tačiau dar neprasidėjus sezonui patyrė traumą. Traumos – nuolatinės jo karjeros sąjungininkės, kurios per daugelį Darjušui nei pridėjo baimės, nei sumažino noro žaisti.

„Visada pasitikiu profesionalais, daktarais. Jei man daktaras pasakė, kad aš po dviejų mėnesių galėsiu žaisti – aš ir tikiu. Aš stengiuosi tikėti žmonėmis. Net iš traumų stengiuosi pasiimti pozityvius dalykus, o psichologiniai dalykai manęs nebaugina“, – sakė D.Lavrinovičius.

Per savo karjerą daugelį valstybių ir miestų išmaišęs krepšininkas šį sezoną turėjo pratintis prie gyvenimo penktajame Lietuvos mieste. Sako, kad daug laiko tam nereikėjo.

„Gyvename viešbutyje, bet mums labai gerai: mus prižiūri, valgyti daro, tvarko kambarius. Pernakvoti mums tai yra idealu.

Čia žmonės mane pamatę labiau nustemba nei, tarkime, Vilniuje. Lengviau jaučiasi, lengviau prieina – paprašo autografo, nusifotografuoja. Jaučiasi kitoks bendravimo lygis. Čia jis artimesnis, nuoširdesnis“, – kalbėjo krepšininkas, pridūręs, kad per karjerą yra išdalinęs daugiau nei dešimt tūkstančių autografų.

Nors Darjušą visi pripratę matyti linksmą, tačiau jis gali būti ir rimtas. O paklaustas apie nacionalinę rinktinę – netgi labai rimtas.

„Tikrai nebuvo blogai. Galėjau pabandyti. Mes su treneriu Jonu kalbėjome labai daug ir aš jam pasakiau, kad šimtu procentų dar nesu pasiruošęs, o Lietuvai turi atstovauti tik tie žaidėjai, kurie yra pasiruošę šimtu procentų.

Aš nekalbu apie fizinę būklę – aš kalbu apie psichologiją ir apie emociją. Tačiau aš jaučiau, kad šiek tiek skauda čia, šiek tiek čia, todėl pasakiau, kad nenoriu būti našta. Man tai buvo sunkus sprendimas. Būtų vienaip, jei pasakytų – viskas, tačiau tu žinai, kad esi reikalingas, kai prašo – tu negali taip lengvai tą pasitikėjimą sulaužyt. Vieną dieną galvoji – gal nuvaryt, o kitą dieną galvoji – kam man ten maišytis. Labai sunkus sprendimas“, – į vasarą mintimis sugrįžo krepšininkas.

D.Lavrinovičius su „Lietkabeliu“ trečiadienį 18.30 Rusijoje pradės naująjį Europos taurės etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.