EUROLYGA 2023

Donatas Motiejūnas apie galimą kerštą „Rockets“ ekipai: „Nesieksiu to“

Aštuoni mėnesiai be didžiojo krepšinio, daugiau kaip penki mėnesiai derybų, bandymas įsitvirtinti „New York Knicks“ klube ir „Houston Rockets“ ekipos reveransai. Ir netikėti galimų NBA kontraktų kontrastai – nuo 37 milijonų iki 1,1 mln. JAV dolerių. Tokia lietuvio Donato Motiejūno istorija  - istorija, kuri galiausiai baigėsi sutartimi su „New Orleans Pelicans“ ekipa. Trečiadienį Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas 26-erių D.Motiejūnas jau plušėjo naujos savo ekipos treniruotėje, o po jos davė pirmąjį savo oficialų interviu kaip „Pelicans“ narys.

Donatas Motiejūnas<br>pelicans.com
Donatas Motiejūnas<br>pelicans.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-04 23:09, atnaujinta 2018-02-09 19:30

– Koks jausmas yra vėl būti NBA komandoje?

–  Geras. Nusibodo būti be komandos. Tačiau aš stengiausi išlaikyti sportinę formą visų įvykių metu ir dirbau individualiai. Dirbau Vankuveryje, nedaug žmonių mane ten pažinojo, tačiau buvo artimų žmonių ir asmeninių trenerių kurie padėjo įveikti visą šį sunkų periodą. Man dabar prireiks kelių dienų, gal savaitės, kad sugrįžčiau į geriausią formą. Dirbti vienam nėra lengva, bet man pavyko,

– Kada žadate išbėgti į aikštelę?

– Aš esu visiškai pasirengęs. Žaisiu tada, kai treneris sakys žaisti. Jau treniruojuosi su komanda, sveikata gera, forma gera, aš pasiruošęs.

– Panašių pasiūlymų kaip iš Naujojo Orleano turėjote iš daugelio komandų. Kodėl būtent „Pelicans“?

– Tai geriausia ekipa man. Pažįstu kelis žaidėjus, jų puolimas panašus į tą, kurį propagavo „Rockets“, tad man čia bus geriausia.

– Ką apie jūsų sveikatą sako medikai?

– Gydytojai man leido žaisti ir visos komandos, su kuriomis tik dirbau tai leido daryti. Žaisti aš tikrai galiu.

– Daug kalbų buvo dėl jūsų nugaros?

– Na... Aš tiesiog leisiu žmonėms kalbėti. Per gyvenimą jau prisiklausiau visko, stengiuosi to nesureikšminti. Įėjęs į aikštelę parodysiu, ką galiu. Kad galiu žaisti, parodžiau jau pernai, sugrįžęs į aikštelę po traumos. Nematau prasmės kovoti su tomis šnekomis.

– Ar daug reiškė tai, kad šioje komandoje žaidžia Anthony Davisas?

– Daug. Jis nuostabus žaidėjas. Nesistengsiu jo perspjauti, esu čia tam, kad jam padėčiau. Galiu mesti iš toli, tad A.Davisui turėtų atsirasti daugiau erdvės baudos aikštelėje, o tai pravers komandai. Nežadu apsimetinėti ir žaisti kitų žaidimą – eisiu į aikštę rodyti savąjį

– Kokie Jūsų santykiai su „Rockets“ klubu? Jaučiate nuoskaudą – juk turėjote problemų dėl jo.

– Su niekuo ten neturiu jokių problemų. Sąžiningai su jais dirbome, visi ten yra tikri profesionalai, aš jiems jaučiu didelę pagarbą ir linkiu viso ko geriausio.

– Žaidžiate tame pačiame divizione, tad turėsite progų atkeršyti.

– Kerštas yra kerštas, bet nesiekiu to. Žiūriu plačiau, mums reikia pergalių prieš visus. Su visais ten likau draugais, puikių pokalbių turėjome ir su treneriu Mike'u D'Antoni, tad jokių nuoskaudų neliko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.