EUROLYGA 2023

Donatas Motiejūnas Naujajame Orleane: karjerai gaivinti nuklotas tiesus kelias?

Aštuonis mėnesius trukusi drama, kai Donatas Motiejūnas ieškojo naujos NBA komandos, galiausiai baigėsi antradienį. 26-erių lietuvis pasirašė sutartį su „New Orleans Pelicans“ komanda ir jos 12-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkės iki sezono pabaigos.

D.Motiejūnas gali debiutuoti sausio 6-ąją.<br>Lrytas.lt montažas.
D.Motiejūnas gali debiutuoti sausio 6-ąją.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 11:43 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:34 PM

Lietuvis sutiko pabaigti sezoną už 1,1 mln. dolerio vertės sutartį ir pamėginti padėti klubui iškovoti vietą atkrintamosiose varžybose.

Šiuo metu „Pelicans“ žengia 11-ojoje Vakarų konferencijos vietoje, komandos sąskaitoje – 14 pergalių ir 22 pralaimėjimai.

Naujasis Orleanas garsėja kaip miestas, išpopuliarinęs ir subrandinęs džiazą bei savo virtuvę, – anksčiau jis yra priklausęs ispanų ir prancūzų kolonistams, dėl to čia aiškiai juntama Europos kultūra.

Tačiau visa tai D.Motiejūnui turbūt nerūpės – jis turi mažiau nei pusmetį kad vėl įrodytų savo vertę ir vasarą galėtų pasirašyti taip trokštamą pelningą sutartį.

Kokie iššūkiai laukia lietuvio?

„Pelicans“ komanda turi daug priekinės linijos žaidėjų, tačiau tik vieną aukšto lygio. Pristatinėti šio vyruko nereikia – aplink jį sukasi visas komandos žaidimas ir jis yra vienas sunkiausiai sustabdomų žaidėjų NBA lygoje.

Po 28,9 taško renkantis ir 11,8 kamuolio sugriebiantis Anthony Davisas šį sezoną jau ne kartą rinko stulbinančius statistinius rodiklius.

Jis susirenka didžiąją dalį laiko vidurio puolėjo ir sunkiojo krašto pozicijose, o likę krepšininkai tėra pagalbininkai.

Komanda turi dar du bokštus – turką Omerą Asiką ir prancūzą Alexį Ajincą. Tačiau abu šie krepšininkai sunkiai randa vietą aikštėje ir rungtyniauja nereguliariai. Pastaruoju metu jie apskritai nepakyla nuo suolo, o vidurio puolėjo vietą užima A.Davisas.

Tokį sprendimą padaręs „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry siekė padidinti puolimo efektyvumą ir regis, kad jam tai pavyko.

Todėl D.Motiejūnas į komandą atvyksta pačiu laiku – jis yra toks žaidėjas, kurio A.Gentry troško.

Pastaruoju metu priekinėje linijoje A.Davisui padėjo žaidėjai, savo talentu ir galimybėmis tikrai nelenkiantys D.Motiejūno, – Dante Cunninghamas, Solomonas Hillas ir Terrence'as Jonesas.

Su pastaruoju D.Motiejūnas žaidė „Rockets“ komandoje ir jį nukonkuravo. Šį sezoną T.Jonesas renka po 10,4 taško ir atkovoja 5,7 kamuolio, bet sulaukia kritikos dėl nestabilaus žaidimo.

Lietuvis gali sėkmingai atakuoti iš tolimesnio atstumo, todėl aikštėje galės rungtyniauti su A.Davisu. Tai jam leis tikėtis daug žaidimo laiko ir svarbaus vaidmens puolant ir  ginantis.

„Pelicans“ įsigijusi lietuvį galės lengvai prisitaikyti prie bet kokio varžovų penketo, nes tiek jis, tiek A.Davisas yra aukšti, greiti ir mobilūs aukštaūgiai.

Naujojo Orleano klubas vasarą neteko dviejų svarbių žaidėjų – Ryano Andersono ir Erico Gordono, o jiems tinkamos pamainos taip ir nerado.

Sezoną jie pradėjo be dar dviejų svarbių veidų – Jrue Holiday ir Tyreke'o Evanso. Tai lėmė tragišką startą – per pirmas aštuonerias rungtynes nelaimėta nė karto.

Tačiau dabar ji atsigavo ir Alvino Gentry kariauna stumdosi dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Jeigu už nugaros bus paliktos traumos, o D.Motiejūnas žais taip, kaip sugeba, jis gali tapti paskutiniu sraigtu siekiant papulti tarp aštuonių stipriausių konferencijos komandų.

Atrodo, kad lietuviui nutiestas tiesus kelias į karjeros atgaivinimą – „Pelicans“ komandoje yra visos sąlygos sužibėti iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.