EUROLYGA 2023

Donato Motiejūno karjeros vingiai: drąsūs sprendimai ir sunkumai lydėjo visada

Nors Donatui Motiejūnui tik 26-eri, per savo karjerą jis matė daug – krepšininkas patyrė, ką reiškia stumdytis Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), Baltijos krepšinio lygoje (BBL), Eurolygoje, tarptautiniuose turnyruose su įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėmis. Jis žino, ką reiškia būnant dar visai jaunam išvykti žaisti į užsienį ir galiausiai išgirsti savo pavardę NBA naujokų biržoje, o paskui kovoti dėl savo vertės laisvųjų agentų rinkoje.

Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 12:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:33 PM

Šis tarpsezonis ir D.Motiejūno derybos su „Houston Rockets“, galiausiai pasibaigusios tuo, kad lietuvis pasirašė vienų metų sutartį su „New Orleans Pelicans“, verta atskiros knygos.

Lieka tikėti, kad D.Motiejūnui pavyks atsigauti po nugaros traumos ir istorijos pabaiga bus laiminga. 

Lrytas.lt kviečiai pažvelgti į krepšininko karjerą iš arčiau.

D.Motiejūnas 2005–2007 metais lankė Kauno „Aisčių“ krepšinio mokyklą, o jau 2007 m. lapkričio 3 dieną debiutavo Kauno „Žalgiryje“. Per pirmas rungtynes jis pelnė 15 taškų.

Tačiau likusi sezono dalis nesiklostė taip, kaip norėjo D.Motiejūnas, tad po sezono jis apsivilko Kauno „Aisčių“ marškinėlius ir varžėsi LKL pirmenybėse. Čia jis sužibo ryškiomis spalvomis ir pateko į lygos žvaigždžių rungtynes.

2008 m. vasara jam buvo labai įtempta – atstovavo net dviem Lietuvos rinktinėms: jaunių ir jaunimo. Europos čempionatuose su jomis jis laimėjo sidabro medalius, o tarp jaunių buvo pripažintas geriausiu turnyro žaidėju.

2009 metais jis priėmė ryžtingą sprendimą ir paliko Lietuvą – tapo Trevizo „Benetton“ nariu. Šioje komandoje jis praleido dvejus metus.

2010 metais buvo pakviestas į Lietuvos rinktinės stovyklą, tačiau į galutinį dvyliktuką nepateko.

2011-ųjų vasarą D.Motiejūną 20-uoju šaukimu NBA naujokų biržoje pasirinko „Minnesota Timberwolves“ ir iš karto iškeitė į „Houston Rockets“ klubą.

2011–2012 metų sezoną D.Motiejūną „Benetton“ klubas išnuomojo Gdynės „Asseco Prokom“ komandai, kurią treniravo Tomas Pačėsas. Lenkijos klubas rungtyniavo Eurolygoje. Po sezono puolėjas vėl nesėkmingai siekė patekti į nacionalinę rinktinę.

2012-ųjų vasarą D.Motiejūnas dar kartą nesėkmingai bandė patekti į Lietuvos rinktinę, kuri dalyvavo Londono olimpiadoje.

Į nacionalinę komandą puolėjas galiausiai prasimušė 2013 metais ir Europos čempionate laimėjo sidabro medalį. 2014 metais jis su rinktine pasaulio čempionate užėmė ketvirtą vietą.

2012-aisiais lietuvis iš Europos persikėlė į NBA, „Houston Rockets“ ekipą. Tą sezoną jis ne kartą buvo siunčiamas tobulintis į antrinę „Rockets“ komandą NBA Plėtros lygoje – „Rio Grande Valley Vipers“.

Reabilitacija užtruko daug ilgiau, nei tikėtasi, ir D.Motiejūnas nerungtyniavo ilgiau nei 8 mėnesius.

Grįžus į aikštę jo laukė dar viena žinia – „Rockets“ jį iškeitė į „Detroit Pistons“, tačiau pastarasis klubas atšaukė mainus ir lietuviui teko grįžti į Hjustoną. Detroito klubui netiko D.Motiejūno nugaros būklė.

Jis pabaigė sezoną žaisdamas, bet vasarą jokia NBA komanda nenorėjo lietuvio ir tik „Rockets“ pasiūlė vienų metų sutartį, vertą 4,4 mln. dolerių.

Dėl derybų su NBA ekipomis D.Motiejūnas atsisakė vykti su Lietuvos rinktine į Rio žaidynes. 

Derybos su „Rockets“ įstrigo abiem pusėms nerandant palankaus sprendimo. Galiausiai „Brooklyn Nets“ pateikė savo pasiūlymą, bet „Rockets“ suskubo atsakyti tuo pačiu. Tačiau dėl vis dar neaiškių priežasčių Hjustono klubas atsisakė teisių į D.Motiejūną ir jis galiausiai sukirto rankomis su „Pelicans“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.