EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas apie konfliktą su teisėju: „Emocingai šnekėjomės“

„Emocingai šnekėjomės“, – tiek apie po rungtynių kilusį konfliktą su teisėju pasakė „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo strategas Tomas Pačėsas.

T.Pačėsas<br>A.Pliadžio nuotr.
T.Pačėsas<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

2017-01-04 21:37, atnaujinta 2018-02-09 19:30

Vilniaus ekipa trečiadienį savo sirgalių akivaizdoje nesėkmingai pradėjo Europos taurės Top-16 etapą ir po dramatiškos kovos 76:80 nusileido Jeruzalės „Hapoel“ klubui.

Šios rungtynės pasižymėjo ne tik tragišku vilniečių pataikymu, bet ir kontraversiškais teisėjų sprendimais, galėjusiais pakeisti mačo baigtį. Nepalankūs švilpukai „Lietuvos rytui“ lemiamais momentais užkirto kelią iškovoti pergalę.

Po mačo teisėjų sprendimais pasipiktinęs sostinės klubo strategas vos tik nuaidėjus finalinei sirenai bėgo teisėjų link ir apšaukė juodkalnietį Igorį Dragojevičių. „Lietuvos ryto“ trenerį ėmė raminti klubo nariai. T.Pačėsas šaukė, kad šis „nužudė komandą“.

Visgi treneris šios situacijos plačiau komentuoti nepanoro.

„Emocingai šnekėjomės apie pasibaigusias rungtynes. Pasižiūrėkite įrašą, kas įvyksta po rungtynių, aš neturiu komentuoti“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie rungtynes strategas pabrėžė, kad tragiškas pataikymas ir klaidos kainavo šią labai reikšmingą pergalę.

„Galiu tik apgailestauti, kad pralaimėjome tokias svarbias rungtynes. Antroje pusėje krito intensyvumas. Kai komanda laimi padarydama daugiau klaidų, retai įmanoma pamatyti. Mūsų pataikymas buvo katastrofinis. Tai buvo pagrindinė problema. Buvo daug elementarių klaidų, kamuolio praradimų. Tai mums kainavo pergalę, kurios buvome verti. Adamas Lapeta neblogai kovojo su Amare’u Stoudemire’u, atkovojo daug kamuolių. Deja, antroje pusėje žaidimas pradėjo nebeveikti, neefektyviai keitėmės, todėl jo individualus meistriškumas leido jam pelnyti daug taškų. A. Lapeta negali atlaikyti visų rungtynių, džiaugiuosi, kad jis gerai sužaidė dvidešimt minučių“ , – sakė T. Pačėsas.

Tuo tarpu „Hapoel“ klubo strategas Simone Pianigiani po rungtynių teigė, jog džiaugiasi savo žaidėjų kovingumu ir dėl jų kiek provokuojančio pergalės šventimo krepšininkams priekaištų neturi.

„Kai mes žaidžiame Top-16 išvykoje žinome, kad bus sunku. Šiandien buvo nelengva, nes rungtynes pradėjome blogai, buvome neagresyvūs, nesusikoncentravę. To negalima daryto prieš tokią talentingą komandą. Antroje pusėje žinojome, kad jie bandys mėtyti iš toli, todėl bandėme užkirsti tam kelią. Esu patenkintas savo žaidėjais, nes jie nepasidavė ir kovojo iki galo. Ši grupė yra konkurencinga, visi gali laimėti. Bet džiaugiuosi, kad etapą pradėjome pergale. Tai buvo labai emocingas žaidimas, todėl krepšininkai taip džiaugėsi laimėję. Tai negalėtų būti joks įžeidimas, nes gerbiu šią šalį, fanus ir krepšinį. Savo karjeroje turiu padėkoti daugeliui lietuvių. Jei ir yra šalis, kurią besąlygiškai gerbiu už krepšinį, tai yra Lietuva“ , – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.