EUROLYGA 2023

Už Mindaugo Kuzminsko nugaros „Knicks“ jau rezga mainus – nori lietuvį atiduoti „Suns“

Lietuvos krepšininko Mindaugo Kuzminsko karjeros pradžia NBA lygoje kol kas klostosi ne itin lengvai, tačiau artimiausiu metu viskas gali tapti dar sudėtingiau.  Prasitarta, kad „New York Knicks“ veda derybas su „Phoenix Suns“ dėl galimybės mainais įsigyti 31 metų 196 cm ūgio lengvąjį krašto puolėją P.J.Tuckerį.

Mindaugas Kuzminskas<br>AFP nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 5:23 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:31 PM

Po nesėkmių NBA čempionate, kai „Knicks“ vidutiniškai į savo krepšį per pastaruosius penkis mačus praleido vidutiniškai  113 taškų, Niujorko ekipos strategas  Jeffas Hornačekas ne juokais pyko ant savo žaidėjų.

„Jei mes vieno ar kito žaidėjo prašome gintis iškart nuo vidurio aikštės, turime būti įsitikinę, kad taip ir bus. Galiausiai privalome turėti bent keturis tokius gerai besiginančius krepšininkus, o kitiems aiškiai pasakyti, kur jie turi būti ir ką jie privalo daryti. Privalome paaiškinti tai komandai“, – širdo strategas.

Kalbėdamas apie tai, kas kaltas, jog ekipa nesugeba gerai gintis, treneris nutarė nereikšti niekam pretenzijų, tačiau galiausiai pasakė, kad „Knicks“ galimi įvairūs pasikeitimai – ir tai gali būti per ateinančius kelis mėnesius.

„Mes visada realiai žiūrime į situaciją. Matome, kad mums reikia besiginančių krepšininkų ir jau turime ne vieno vaikino kandidatūrą. Juk mums būtina eiti į priekį ir tapti geresniais“, – teigė J.Hornačekas.

Strategas trečiadienį įvardijo ir vieną iš aiškių kandidatų atvykti į Niukorką – P.J. Tuckerį. Atletiškas amerikietis pasižymi gynybiniais sugebėjimais. Krepšininkas pagal gynybos statistiką užima 22-ąją vietą tarp visų 80-ties „gynybinių“ žaidėjų. 

Jei P.J.Tuckeris persikeltų į „Knicks“, tai galimai gerokai sukomplikuotų M.Kuzminsko situaciją.

Konkurencinė aplinka lietuvį veikiausiai visiškai išstumtų iš rotacijos. Įdomu tai, kad ESPN M.Kuzminską įvardina kaip vieną iš potencialių mainų dalyvių.

„Knicks“ bustinėje jau neoficialiai kalbama, kad už lietuvio nugaros vyksta derybos, kad jį iškeistų į „Suns“ ekipą. Fyniksui, ESPN žiniomis, taip pat siūlomi Willy Hernangomezas ir Kyle'as O’Quinnas. 

P.J.Tuckeris šį sezoną vidutiniškai pelno 6,3 taško, atkovoja 5,4 kamuolio ir atlieka 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.