EUROLYGA 2023

Donato Motiejūno karjeros detalė, kuri galėjo viską pakeisti

Donatas Motiejūnas „New Orleans Pelicans“ klube galėjo atsidurti ir pernai. Po neįtikėtinai ilgos dramos su „Pelicans“ klubu rankomis sukirtęs 26 metų 213 cm aukštaūgis pagaliau sugrįžta į NBA. Aštuonis mėnesius antraštėse, bet ne aikštėje dominavęs D.Motiejūnas dabar turės iš naujo įrodyti, kad gali kovoti stipriausioje krepšinio lygoje pasaulyje.

lrytas.lt montažas.
lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 6:02 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:26 PM

Po praėjusio sezono finišo su „Houston Rockets“ į derybų verpetą įsitraukęs ir serialo vertą dramą išgyvenęs „D-mo“ jau galės treniruotis su būriu krepšininkų.

„Pelicans“ šiltai priėmė naująjį žaidėją, o komandos treneris Alvinas Gentry atskleidė įdomią detalę.

„Praėjusį sezoną kalbėjome apie galimybę jį gauti. Detaliai aptarėme apie progą jį įsigyti, nes manėme, kad tai krepšininkas, kuris galėtų padėti puolime. Galiausiai niekas nepavyko, tačiau mes juo domėjomės“, – sakė A.Gentry.

„Pelicans“ praėjusį sezoną ruošė keitimo paketą su „Rockets“, kuriame svarbiausiu žaidėju buvo Ryanas Andersonas.

D.Motiejūnas jaučiasi puikiai

„Rockets“ praėjusį sezoną spėjo iškeisti D.Motiejūną į „Detroit Pistons“, tačiau klubas paskutinę akimirką atšaukė mainus. Nuo šio įvykio ir prasidėjo garsioji D.Motiejūno istorijos epopėja.

Tačiau istorija – baigta. Dėl didelių pinigų į intrigas pasileidęs D.Motiejūnas galiausiai turėjo sutikti su „Pelicans“ pasiūlytu minimaliu veterano kontrakto. Lietuvos per sezoną gaus 1,1 milijono JAV dolerių. Į rankas turėtų gauti apie 600 tūkst.

„Jaučiuosi puikiai. Esu laimingas, kad sugrįžau. Tikiuosi, kad ilgai neužtruksiu ir galėsiu greitai žaisti“, – sakė D.Motiejūnas.

Į Lietuvos rinktinę dėl derybų su „Rockets“ vasarą neatvykęs aukštaūgis visą laiką treniravosi individualiai, tad „Pelicans“ strategas dar nežino, kada jis galės žaisti.

„Mėginsime jį lėtai įlieti į žaidimą. D.Motiejūnui mūsų sistema – tinkama“, – kalbėjo A.Gentry.

Išplės aikštę

„Pelicans“ klubas jau yra numatęs vaidmenį D.Motiejūnui. Pirmiausia – jis turės suteikti daugiau laisvų momentų lyderiui Anthony Davisui. NBA žvaigždė renka 28,9 taško ir atkovoja po 11,8 kamuolio.

Tačiau iš D.Motiejūno „Pelicans“ tikisi ir daugiau.

„Jis suteikia progą išplėsti aikštę. Gerai mėto tritaškius. Jis taip pat gerai dalina perdavimus, o turėti tokį aukštaūgį – naudinga. Puolime tai tikrai pravers. Be to, jis gerai jaučia žaidimo ritmą. Varžovų gynėjai turės jį prižiūrėti“, – kalbėjo A.Gentry.

„Pelicans“ treneris atskleidė, kad D.Motiejūną mato centro pozicijoje. Būtent čia jam ir reikės išnaudoti savo minutes.

„Jis gerai žaidžia po krepšiu. Ten jis tikrai nagingas, gerai išnaudoja tiek kairę, tiek dešinę rankas. Priklauso nuo situacijos, bet mes tikrai galime jam duoti kamuolį“, – teigė A.Gentry.

Daug minučių tikėtis nereikėtų

Išgirdęs klausimą apie D.Motiejūno nugaros traumų istoriją A.Gentry pasukiojo galvą: „Ne, ne, ne. Jis praėjo medicininę patikrą.“

Bet net ir sveikas „D-mo“ privalės iš naujo užsitarnauti vardą NBA.

„Jis gaus nedaug minučių. Tai bus epizodiniai vaidmenys. Šiuo metu neįsivaizduoju, kad jis žaistų daug minučių. Jam reikia įgauti tinkamą formą. D.Motiejūno forma nėra tokia bloga, bet skirtumas tarp fizinio pasirengimo ir gebėjimo rungtyniauti – didelis“, – sakė A.Gentry.

Debiutuoti gali iškart

„Pelicans“ krepšininkai šiuo metu Vakarų konferencijoje užima 11-ąją vietą. Per 36 mačus jie iškovojo 14 pergalių. Iki vietą atkrintamosiose garantuojančios aštuntosios pozicijos dar reikia pasiirti ir „Pelicans“ tai daryti mėgsta pasirinkdama žemesnį penketą.

„Mes norime žaisti taip pat ir su juo. D.Motiejūnas yra didokas, bet jis tinka sistemai, o tai ir buvo viena priežasčių, kodėl norėjome jo savo komandoje“, – kalbėjo A.Gentry.

„Pelicans“ kitas rungtynes žais naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Naujojo Orleano klubas susitiks su „Atlanta Hawks“ komanda.

Ar D.Motiejūnas gali taip greitai debiutuoti?

„Galbūt. Yra šansas, kad jis žais. Taip turėtume žiūrėti į šią situaciją“, – sakė A.Gentry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.