EUROLYGA 2023

Europos taurė. Starto klaida

Abu Lietuvos klubai Europos taurės antrąjį etapą pradėjo taip pat, kaip pabaigė pirmąjį – pralaimėjimais. Trečiadienį Vilniaus „Lietuvos rytas“ buvusių Europos taurės laimėtojų dvikovoje namie nusileido Jeruzalės „Hapoel“ komandai 76:80, o Panevėžio „Lietkabelis“ išvykoje – dar vienai buvusiai Europos taurės laimėtojai „Chimki“ ekipai 80:88.

„Chimki“ ir „Lietkabelio“ mačo akimirkos.<br>„Chimki“ nuotr.
„Chimki“ ir „Lietkabelio“ mačo akimirkos.<br>„Chimki“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 5, 2017, 8:35 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:29 PM

Skaičiuojant ir pirmojo etapo pabaigą, „Lietuvos rytas“ pralaimėjo trečias rungtynes iš eilės, „Lietkabelis“ – ketvirtas.

Pralaimėjimai. Ypač smarkiai nagus turėtų graužtis vilniečiai, kurie pirmoje mačo pusėje buvo visiški padėties šeimininkai. „Lietuvos rytas“ jau pirmosiomis minutėmis pabėgo 8:0, o antrajame kelinyje įgijo triuškinamą 20 taškų persvarą 34:14.

Tačiau svečiai iš Jeruzalės nenuleido rankų ir po pertraukos vaizdas pradėjo keistis. Jau trečiojo kėlinio viduryje iš „Lietuvos ryto“ pranašumo liko tik 4 taškai, o 31-ąją min. „Hapoel“ pirmą kartą persvėrė rezultatą ir sugebėjo nuliūdinti šeimininkus.

„Lietkabelio“ nesėkmė nebuvo tokia skaudi ir dėl to, kad panevėžiečiai žaidė išvykoje, ir dėl pačios dvikovos eigos – svečiai iškart atsiliko 2:8 ir nė sykio nebuvo išsiveržę į priekį. Kartais „Lietkabelis“ priartėdavo, kartais „Chimki“ nutoldavo, bet dažniausiai skirtumas svyravo apie 10 taškų.

Varžovai. Kitą savaitę „Lietuvos rytas“ viešės Rusijoje ir žais su Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda, kuri „Top 16“ etapą irgi pradėjo skaudžiu pralaimėjimu.

„Zenit“ išvykoje 105:113 nusileido „Nižnij Novgorod“ ekipai. Sankt Peterburgo krepšininkams nesėkmė buvo didelis sukrėtimas, nes Vieningoje lygoje jie smarkiai lenkia Žemutinio Naugardo klubą.

Regioniniame turnyre „Zenit“ laimėjo 7 iš 10, „Nižnij Novgorod“ – tik 2 iš 9 rungtynių.

„Lietkabelis“ kitą savaitę žais namie. Jo varžovas bus pergalių taip pat neturintis Ulmo „ratiopharm“ klubas. Ulmo krepšininkai pirmajame ture namie pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ komandai 57:68.

Kaip ir aukščiau minėtoje Rusijos klubų dvikovoje, „vokiškoje“ akistatoje laimėjo komanda, nacionalinėje lygoje užimanti žemesnę vietą. „ratiopharm“ bundeslygoje laimėjo visas 16 rungtynių, o „Bayern“ turi 13 pergalių ir užima trečiąją vietą.

Ispanai. Europos taurės turnyre trečiadienį įvyko dar vienas mačas, kuriame kovojo vienos šalies komandos. Ispanijos lygos lentelės apatinėje pusėje esančios Mursijos UCAM (5 pergalės po 14 rungytnių) ir Fuenlabrados „Montakit“ (6 pergalės) susitiko Mursijoje.

Ir šiose rungtynėse pergalę šventė nacionalinėje lygoje atsiliekanti komanda – UCAM įtikinamai nugalėjo 87:75. Mursijos ekipos gynėjas Martynas Pocius žaidė 18,5 min., bet pelnė tik 2 taškus (0/3 tritaškių, 2/2 baudų).

Naudingiausias. Naudingiausiu turo krepšininku pripažintas „Zenit“ komandą skandinęs „Nižnij Novgorod“ gynėjas DeAndre Kane‘as. Jis per 34,5 min. pelnė 31 tašką (10/12 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 2/3 baudų), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 39 naudingumo balus.

Beje, „Nižnij Novgorod“ pavyko pristabdyti rezultatyviausią turnyro žaidėją Ryaną Toolsoną iš „Zenit“. Šis gynėjas, pirmajame etape pelnydavęs 23,7 taško, Žemutiniame Naugarde įmetė tik 16 taškų.

Favoritai. Dar rezultatyviau trečiadienį žaidė Zagrebo „Cedevita“ gynėjas Ryanas Boatrightas. Jis pelnė net 37 taškus, tačiau „Cedevita“ namie permainingose rungtynėse nusileido „Valencia“ komandai 86:89.

Beje, „Valencia“ buvo viena geriausių pirmojo etapo komandų. Iki Naujųjų metų „apelsininiai“ laimėjo 7 iš 8 Europos taurės rungtynių.

Taip pat 7 pergales pirmajame etape iškovojo Las Palmaso „Herbalife“, bet Kanarų ekipa „Top 16“ starte gavo skaudų antausį – namie pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ klubui 71:86.

Savaitės lietuviai

Rokas Giedraitis („Lietuvos rytas“). R.Giedraičio žaidime buvo ir šviesių, ir tamsių dalių. Pastaruoju metu vis drąsiau žaidžiantis puolėjas buvo rezultatyviausias tarp Vilniaus komandos lietuvių, bet nepataikė nė vieno iš 7 tritaškių! Jis per 22 min. pelnė 12 taškų (5/5 dvitaškių, 0/7 tritaškių, 2/3 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

Žygimantas Skučas („Lietkabelis“). Pirmajame „Top 16“ etapo ture Ž.Skučas buvo rezultatyviausias lietuvis. Jis žaidė 18,5 min. ir pelnė 13 taškų (4/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 5/6 baudų).

Kšištofas Lavrinovičius („Lietkabelis“). Varžovai atidžiai prižiūrėjo patyrusį puolėją, bet jis sugalvodavo būdų, kaip išvengti jų globos. Tiesa, nelabai dažnai. K.Lavrinovičius žaidė 27,5 min., pelnė 10 taškų (2/3 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 0/2 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Savaitės nusivylimas

Mindaugas Lukauskis („Lietkabelis“). Pirmosiomis sezono savaitėmis M.Lukauskis pasižymėjo kaip itin patikimas žaidėjas, bet pastaruoju metu jo metimai dažniausiai yra netaiklūs. Chimkuose vyriausias Panevėžio komandos krepšininkas per 28 min. nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio, 0/5 tritaškių), o per pastarąsias trejas rungtynes pataikė vos 2 iš 17 metimų ir pelnė 5 taškus. Jo vidurkis per pirmąsias 6 rungtynes buvo 11,3 taško.

Europos taurė. Antrojo etapo 1-asis turas.

E grupė. Mursijos UCAM (M.Pocius) – Fuenlabrados „Montakit“ 87:75, Las Palmaso „Herbalife“ – Krasnodaro „Lokomotiv“ 71:86.

F grupė. „Chimki“ – Panevėžio „Lietkabelis“ 88:80 (A.Švedas 21/ B.Madgenas 19, Ž.Skučas 13, L.Williamsas 11, K.Lavrinovičius 10), Ulmo „ratiopharm“ – Miuncheno „Bayern“ 57:68.

G grupė. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Jeruzalės „Hapoel“ 76:80 (D.Loganas 19, R.Giedraitis 12, A.Jomantas 10/ C.Jerrellsas 26), „Nižnij Novgorod“ (D.Kane‘as 31) – Sankt Peterburgo „Zenit“ 113:105.

H grupė. Zagrebo „Cedevita“ (R.Boatrightas 37) – „Valencia“ 86:89, Berlyno ALBA – Malagos „Unicaja“ 69:77.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.