EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Rezultatyvūs legionieriai ir klaikus „Žalgirio“ žaidimas

Jonas Mačiulis ir Mantas Kalnietis penktadienį pirmose 2017 metų Eurolygos rungtynėse pelnė po 20 taškų ir pasiekė asmeninius sezono rekordus. Tačiau pergale antrojo rato pirmajame ture džiaugėsi tik vienas legionierius – J.Mačiulio taškai padėjo Madrido „Real“ namie įveikti Eurolygos čempioną Maskvos CSKA klubą 95:85.

Mantas Kalnietis rodė klasę, bet Milano komanda patyrė dar vieną pralaimėjimą.<br>euroleague.net nuotr.
Mantas Kalnietis rodė klasę, bet Milano komanda patyrė dar vieną pralaimėjimą.<br>euroleague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 7, 2017, 8:47 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:59 PM

M.Kalniečio pastangos nuėjo perniek – Milano „Emporio Armani“ išvykoje nusileido Eurolygos vicečempionei Stambulo „Fenerbahce“ komandai 79:86 ir patyrė jau devintąją iš eilės nesėkmę.

Penktadienį nieko nepešė ir klaikiai žaidęs Kauno „Žalgiris“. Tik po pirmojo metimo pirmavę ir jau pirmajame kėlinyje dviženkliu skirtumu atsilikę Lietuvos čempionai savo aikštėje pripažino neginčytiną Belgrado „Crvena Zvezda“ pranašumą 61:77.

„Žalgiris“ namie pralaimėjo jau trečias iš eilės rungtynes. Iš jų dvejas – būdamas aiškus favoritas ir žaisdamas su Eurolygos autsaiderėmis laikytomis komandomis (Kazanės „Uniks“ ir „Crvena Zvezda“). Per dvikovą su Serbijos čempionais septyni „Žalgirio“ lietuviai pelnė 44 iš 61 komandos taško. Bent kelias minutes žaidė visi krepšininkai, o taškų nepelnė tik užsienietis Augusto Lima.

Tačiau lyderio komandoje nebuvo. Net rezultatyviausiai žaidęs Paulius Jankūnas pelnė vos 10 taškų, o kiti žaidėjai nepasiekė dviženklės ribos. 8 taškus įmetė asmeninį sezono rekordą pakartojęs Renaldas Seibutis, 7 – Edgaras Ulanovas, po 6 – Artūras Milaknis ir Lukas Lekavičius, 5 – Antanas Kavaliauskas, 2 – trumpiausiai tarp lietuvių žaidęs Robertas Javtokas (7 min.).

A.Kavaliauskas pasižymėjo atkovodamas 7 kamuolius (tai jo rekordas Eurolygoje), o L.Lekavičius atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 7 pražangas.

Įdomu, kad nė vieno lietuvio taiklumas nebuvo labai blogas. Priešingai, nei Leo Westermanno, kuris pataikė tik 1 iš 8 metimų.

Vitorijos „Baskonia“ ketvirtadienį neregistravo Tado Sedekerskio. Grįžus visiems traumas išsigydžiusiems krepšininkams 18-mečiui puolėjui nebeliko vietos komandos paraiškoje. Jaunasis lietuvis nevilkėdamas sportinės aprangos stebėjo, kaip jo komanda sutriuškino Kazanės „Uniks“ klubą 102:70.

Savaitės lietuviai

Jonas Mačiulis („Real“). Kai kamuolys pasiekdavo J.Mačiulį, „Real“ sirgaliai galėdavo pergalingai kelti rankas – taškai buvo beveik garantuoti. Atakos smaigalyje dažnai atsidurdavęs „baltųjų“ puolėjas žaidė 25 min., pelnė 20 taškų (3/4 dvitaškių, 4/6 tritaškių, 2/2 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje pats J.Mačiulis buvo nubaustas technine pražanga už tai, kad mandagiai (netgi jam neįprastai mandagiai) paklausė teisėjo, kodėl nebuvo skirta pražanga jį už rankos tempusiam CSKA gynėjui Milošui Teodosičiui. Lietuvis 14 taškų įmetė iki pertraukos, bet šįkart aikštėje buvo ir beveik visą ketvirtąjį kėlinį (treneris Pablo Laso paprastai lemiamoje mačo dalyje labiau pasitiki kitais krepšininkais. J.Mačiulis pasiekė asmeninį sezono rekordą (jo karjeros rekordas, pasiektas 2009 metais žaidžiant „Žalgiryje“, yra 29 taškai) ir padidino savo sezono vidurkį iki 8,2 taško.

Mantas Kalnietis („Emporio Armani“). M.Kalnietis bandė kovoti su „Fenerbahce“ komanda, bet sulaukė per mažai komandos draugų pagalbos, o ir pats antroje mačo pusėje pritrūko kvapo. Milano ekipos gynėjas žaidė 29,5 min. ir pelnė 20 taškų (3/4 dvitaškių, 4/6 tritaškių, 2/3 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius, bet net 12 taškų įmetė pirmajame kėlinyje, o po ilgosios pertraukos savo sąskaitą papildė vos 2 taškais. M.Kalnietis pasiekė asmeninį sezono rekordą (jo karjeros rekordas, pasiektas 2010 metais žaidžiant „Žalgiryje“, yra 24 taškai) ir kilstelėjo sezono vidurkį iki 7,3 taško.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Penktadienį visi „Žalgirio“ krepšininkai žaidė arba blogai, arba labai blogai. P.Jankūnas tarp blogai žaidusių pasižymėjo nebent tuo, kad buvo rezultatyviausias. Jis per 18 min. pelnė 10 taškų (3/5 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. P.Jankūno sezono vidurkis smuktelėjo iki 12,9 taško, bet jis lieka rezultatyviausiu Eurolygos lietuviu ir rezultatyviausiu „Žalgirio“ žaidėju.

Savaitės nusivylimas

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis žaidė beveik 24 min. ir pelnė 6 taškus (0/1 dvitaškio, 2/5 tritaškių), bet keliskart delsė mesti ir dažnai vėluoadvo prie dengiamo varžovų krepšininko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.