EUROLYGA 2023

Sergejus Jovaiša užstoja žaidėjus ignoravusį Š. Jasikevičių: „Komandą reikėjo supurtyti“

Po tragiško Kauno „Žalgirio“ starto Eurolygos rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“ Šarūnas Jasikevičius ir žaidėjus, ir aistruolius nustebino akibrokštu – pasibaigus pirmam kėliniui, kurį „žalgiriečiai“ pralaimėjo 7:21, nesiruošė kalbėtis su žaidėjais bei stebėjo juos iš šono.

Sergejus Jovaiša pateisina Šarūno Jasikevičiaus veiksmus rungtynių metu.<br>T.Bauro nuotr.
Sergejus Jovaiša pateisina Šarūno Jasikevičiaus veiksmus rungtynių metu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Trakys

Jan 7, 2017, 1:48 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:37 PM

Krepšininkai pertraukos metu tiesiog tarėsi tarpusavyje ir klausėsi Š.Jasikevičiaus asistento Dariaus Maskoliūno nurodymų. Įpykęs treneris prie jų prisijungė tik baigiantis pertraukai.

„Tai buvo būdas sukelti šoko reakciją, bandymas supurtyti komandą iš vidaus“, – Š.Jasikevičiaus poelgį pateisino žymus krepšinio specialistas ir LR Seimo narys Sergejus Jovaiša.

Eksperto nuomone, tokie metodai yra naudojami ir kitų strategų, tačiau ne visada duoda vaisių.

„Nieko labai naujo, tik pas mus gal nelabai priimtina. Teko matyti panašių dalykų ir kitose komandose. Matome, kad taip elgiasi ir Željko Obradovičius, vos ne spardydamas žaidėjams užpakalius, – pasakojo S.Jovaiša. – Š.Jasikevičius norėjo paveikti komandą kitokiu būdu, kad žaidėjai labiau koncentruotųsi, suvoktų savo nederamus veiksmus aikštelėje. Netradiciniai dalykai kartais veikia.“

S.Jovaiša prisiminė, kad karštą būdą Š.Jasikevičius demonstravo ir tada, kai pats tęsė profesionalo karjerą – užvedinėjo komandos draugus, neretai pranokdamas ir ekipos trenerį.

„Kai Šarūnas buvo žaidėjas, jis pats bandė iš vidaus uždegti kitus, jei matydavo, kad nevyksta kova iš paskutiniųjų. Jis norėdavo iškovoti pergalę ir dabar to nori kaip treneris. Komandoje yra kažkoks abejingumas, šaltumas, visi žiūri, ką treneris pasakys. Treneris pasako, o jie vis tiek nevykdo“, – gynė strategą S.Jovaiša.

S.Jovaišos nuomone, šešias pergales per 16 rungtynių iškovojęs „Žalgiris“ neišnaudoja savo potencialo.

„Treneris jaučia, kada komandą iš tikrųjų reikia supurtyti. Matome, kad komanda pagal potencialą turėtų pasirodyti geriau, bet kelintos rungtynės namuose, kai taškas būtinas, jis išslysta iš rankų“, – reziumavo krepšinio ekspertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.