EUROLYGA 2023

„Juventus“ svajonė čia pat – pergalė atvers duris į FIBA Čempionų lygos kitą etapą

Utenos „Juventus“ krepšininkams trūksta vieno žingsnio iki rezultato, apie kurį dar prieš kelis mėnesius niekas net negalėjo pagalvoti. Jau šiandien Antano Sireikos komanda gali galutinai užsitikrinti kelialapį į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Utenos „Juventus“ gali trečiadienį užsitrikrinti vietą kitame FIBA Čempionų lygos etape<br>fibaeurope.com
Utenos „Juventus“ gali trečiadienį užsitrikrinti vietą kitame FIBA Čempionų lygos etape<br>fibaeurope.com
Utenos „Juventus“ gali trečiadienį užsitrikrinti vietą kitame FIBA Čempionų lygos etape<br>fibaeurope.com
Utenos „Juventus“ gali trečiadienį užsitrikrinti vietą kitame FIBA Čempionų lygos etape<br>fibaeurope.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-11 10:30, atnaujinta 2017-04-12 10:17

Uteniškiai dvyliktojo turo D grupės rungtynėse svečiuose trečiadienį susitiks su Zagrebo „Cibona“ krepšininkais. Kelią į kitą etapą uteniškiams atvertų ne tik pergalė, bet ir pralaimėjimas mažesniu nei 22 taškų skirtumu, kadangi pirmąsias šių komandų rungtynes Utenoje rezultatu 104:82 laimėjo „Juventus“.

Per vienuolika rungtynių iškovoję septynias pergales, Utenos krepšininkai D grupėje žengia ketvirtoje pozicijoje, o keturis kartus laimėję kroatai užima penktąją vietą.

Visai neseniai „Cibona“ klubas atsisveikino su neabejotinu klubo lyderiu ir vienu perspektyviausių Europos krepšininkų Ante Žižičiumi. Už 300 tūkstančių eurų išpirką kroatas persikėlė į Davido Blatto ir Kęstučio Kemzūros treniruojamą Stambulo „Darusafaka“ ekipą.

Tiesa, vidurio puolėjo pozicija tuščia ilgai nebuvo ir Zagrebo komanda pasirašė sutartį su patyrusiu 32 metų 211 cm ūgio Luka Žoričiumi. Dar neseniai Stambulo „Fenerbahce“ ir Malagos „Unicaja“ klubuose žibėjęs aukštaūgis spėjo debiutuoti naujoje komandoje, tačiau FIBA Čempionų lygos kovoms dar nėra registruotas.

Ieškoti pastiprinimo „Cibona“ komandai prireikė ir dėl itin įtempto rungtynių tvarkaraščio. Kroatijos vicečempionai per pastarąsias dvi savaites sužaidė aštuonis mačus, o šio vakaro rungtynės su „Juventus“ ekipa Damiro Mulaomerovičiaus komandai bus trečiosios per keturias dienas: Sekmadienį „Cibona“ Adrijos krepšinio lygoje namuose 87:79 nugalėjo Skopjės MZT ekipą, o antradienį Zagrebo akistatoje 90:70 sutriuškino „Zagreb“ klubą.

Nepaisant milžiniško krūvio, trečiadienį „Cibona“ ekipa bus pasirengusi rungtyniauti pajėgiausios sudėties. D.Mulaomerovičius, kaip ir A.Sireika, savo dispozicijoje turi visus krepšininkus. „Juventus“ gretose debiutuoti FIBA Čempionų lygoje yra pasirengęs Dainius Šalenga, kuris visai neseniai prisijungė prie Utenos komandos.

Netekus A.Žižičiaus, rezultatyviausio „Cibona“ žaidėjo titulas atiteko galingai sudėtam aukštaūgiui Željko Šakičiui, kuris FIBA Čempionų lygoje renka po 14,4 taško (45 proc. dvitaškių), atkovoja po 6,1 kamuolio bei atlieka po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

13,6 taško prideda amerikietis Scottie Reynoldsas (2,6 atk. kam., 6,6 rez. perd.), 10 – dar viena kylanti Kroatijos krepšinio žvaigždė Nikas Slavica (5,4 atk. kam., 1,3 rez. perd.), 9,5 – Emiras Sulejmanovičius (5,1 atk. kam.).

Dvikova trečiadienį Lietuvos laiku prasidės 19.30 val.,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.