EUROLYGA 2023

NBA „Visų žvaigždžių“ mačo balsavimas: galingiausias – Lebronas Jamesas, lietuvių balsai – trupiniai

NBA organizatoriai galiausiai jau turi vardus krepšininkų, kurie pasirodys ant parketo vasario 19-ąją per „Visų žvaigždžių“ mačą. Po paskelbtų rinkimų susumavo gerbėjų, sportininkų ir žurnalistų balsus, Vakarų konferencijos starto penketuką sudarys Stephas Curry, Kevinas Durantas (abu „Golden State Warriors“), Anthony Davisas („New Orleans Pelicans“), Jamesas Hardenas („Houston Rockets“) ir Kawhi Leonardas („San Antonio Spurs“).

Lebronas Jamesas<br>AFP nuotr.
Lebronas Jamesas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-20 07:28, atnaujinta 2017-04-11 21:29

Su jais jėgomis sieks pasigalynėti Rytų konferencijos geriausieji krepšininkai: LeBronas Jamesas, Kyrie Irvingas (abu „Cleveland Cavaliers“), Giannis Antetokounmpo („Milwaukee Bucks“), Jimmy Butleris („Chicago Bulls“) ir DeMaras DeRozanas („Toronto Raptors“).

Geriausių žaidėjų rinkimuose sensacijos neįvyko: daugiausiai sirgalių balsų sulaukė „Cavaliers“ superžvaigždė LeBronas Jamesas, už kurį balsuota 1,893 mln. kartų. Jis įspūdingame NBA šou pasirodys jau 13-ąjį kartą – tai yra visų laikų rekordas. Antrasis rinkimuose liko „Golden State Warriors“ gynėjas Stephenas Curry, kuriam sirgaliai atidavė 1,848 mln. balsų. Iš viso savo nuomonę pareiškė net 38 milijonai krepšinio aistruolių.

Trečias – dabar jau S.Curry bendraklubis Kevinas Durantas (1,768 mln.), o ketvirtuoju liko „Cavaliers“ gynėjas Kyrie Irvingas (1,696 mln.).

Rinkimuose buvo galima atiduoti savo balsą ir už lietuvius: M.Kuzminskas surinko 12,2 tūkst. balsų, už Joną Valančiūną, kad šis pasirodytų NBA renginyje balsavo daugiau kaip 57,8 tūkst. balsų, o už Domantas Sabonį prabalsavo  daugiau kaip 16,3 tūkst. aistruolių. Už neseniai „New Orleans Pelicans“ ekipoje debiutavusį Donatą Motiejūną balsavo 1471 respondentas.

Šiemet NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių balsavimo sistema buvo kitokia. Starto penketo sudėtį lėmė ne tik sirgalių balsai – jų sprendimas lėmė tik 50 proc. galimybės pasirodyti šventės mače. Dar 25 proc. lėmė NBA krepšininkų balsai, likusius 25 proc. – žurnalistų.

Likusius krepšininkus rinksis komandų trenerių štabai. „Visų žvaigždžių“ rungtynės vyks vasario 19 dieną Naujajame Orleane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.