EUROLYGA 2023

NBA analitikai nustebę: Donatas Motiejūnas „Pelicans“ yra tikras lobis

D. Motiejūnas<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Motiejūnas<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. motiejūnas<br>AP nuotr.
D. motiejūnas<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 29, 2017, 3:20 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 5:35 AM

Panašu, kad Donatas Motiejūnas savo vaidmenį naujoje ekipoje jau surado. Nepastebimas, bet svarus lietuvio indėlis į „New Orleans Pelicans“ žaidimą šįkart sulaukė ir pozityvaus krepšinio analitikų dėmesio.

JAV žurnalistai pastebėjo, kad „Pelicans“ pergalių priežastimi dažniausiai tampa aktyvus žaidėjų dalinimasis kamuoliu, prie kurio prisidėjo ir 26-erių lietuvio atvykimas.

„Kamuolio judėjimas mums yra labai svarbus faktorius. Mūsų žaidimas pasikeitė ir aš manau, jog tam įtakos turėjo Donato Motiejūno atvykimas. Jis išjudina mūsų žaidimą, o tai geras ženklas“, – neseniai teigė „Pelicans“ strategas Alvinas Gentry.

Tikriausiai nėra sutapimas, jog D. Motiejūnas daugiausiai žaidimo laiko gavo būtent tuomet, kai jo ekipa iškovojo dvi įspūdingas pergales prieš „Cleveland Cavaliers“ ir „San Antonio Spurs“ klubus.

Nors puolėjas gal ir nebuvo itin pastebimas ir nesurinko išskirtinių statistikos rodiklių, tačiau jo perdavimai komandos draugams buvo itin reikšmingi.

Rungtynėse su „Cavaliers“ D. Motiejūnas per 23 minutes pelnė 14 taškų (3/5 dvit., 2/3 trit., 2/4 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius, blokavo varžovo metimą, perėmė kamuolį ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

Portalas theadvocate.com rašo, jog būtent dėl tokio lietuvio žaidimo „Pelicans“ D. Motiejūnu domėjosi jau praėjusį sezoną, o šiam tapus laisvuoju agentu nieko nelaukę pasiūlė jam sutartį.

„Jis keičia žaidimą. Prieš jam atvykstant komanda rengė daug atakų, kurios remdavosi vienu ar kelias perdavimais. Tačiau mes taip žaisti nebegalėjome“, – D. Motiejūnui pagyrų vėl negailėjo A. Gentry.

Taip pat pastebima, jog aktyvus D. Motiejūno judėjimas aikštėje jau tapo įprastu reiškiniu, atveriančiu kitiems krepšininkams laisvus plotus ir suteikiančius galimybę pelnyti taškus.

Theadvocate.com krepšinio specialistų teigimu, būtent toks žaidimas netikėtai leido „Pelicans“ ne tik kaip lygūs su lygiais kovoti prieš NBA grandus, bet ir pasiekti pergales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.