EUROLYGA 2023

Donato Motiejūno perspektyvos: paliks ekipą dėl didesnių pinigų

Donatas Motiejūnas po truputį įsibėgėja „New Orleans Pelicans“ ekipoje, tačiau artėjant sezono pabaigai kyla vis daugiau klausimų. Kokia tikimybė, kad po ilgų dramų šią ekipą pasirinkęs lietuvis joje ir liks? Ar jam ir toliau bus vietos stratego Alvino Gentry planuose?

D. Motiejūnas<br>AP nuotr.
D. Motiejūnas<br>AP nuotr.
D. Motiejūnas ir J. Valančiūnas<br>AFP/Scanpix
D. Motiejūnas ir J. Valančiūnas<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 11:02 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:18 AM

Amerikiečių žurnalistas Olehas Koselas pateikia teoriją, šią po šios vasaros ir D. Motiejūnui, ir jo komandos draugui Terrence Jones'ui „Pelicans“ gali pasirodyti per prastas variantas ir jie greičiausiai jau žvalgosi į kitas komandas.

„Manyčiau, kad nei vienas iš jų tikrai neturėtų pasilikti „Pelicans“, tai labai mažai tikėtina“, – rašo jis.

Taip yra todėl, kad lietuvis ir T. Jonesas prieš pasirašydami sutartis su Naujojo Orleano ekipa buvo laisvaisiais agentais, o sudarytas vienerių metų kontraktas jiems palieka plačias pasirinkimo galimybes. Jau dabar pastebima, kad abu šie krepšininkai tampa ne visada pastebimais, bet esminiais „Pelicans“ ramščiais aikštėje, tad jų vertė NBA rinkoje taip pat kyla į viršų.

Reikia pabrėžti tai, kad ekipa kitą sezoną jiems gali pasiūlyti 120 procentų jų dabartinio atlyginimo, kuris ir šiuo metu būdamas nedidelis, smarkiai neišaugs. Tad solidų žaidimą demonstruojančiam lietuviui, kurio uždarbis šį sezoną sieks apie milijoną dolerių, būtų nesunku gauti ir vertingesnį sandorį.

Vos prieš du mėnesius „Brooklyn Nets“ D. Motiejūnui pateikė 32 mln. dolerių pasiūlymą ketveriems metams, tačiau dėl griežtų sąlygų ir nevisai aiškios aukštaūgio sveikatos padėties sutartis pasirašyta nebuvo. Bet dabar išsisklaidžius visoms abejonės klubas gali ir vėl siekti prisivilioti lietuvį, sudarydami jam dar palankesnes kontrakto sąlygas.

Nors „Pelicans“, kaip rašo O. Koselas, šią vasarą biudžete turės maždaug 20 milijonų dolerių, skirtų pratęsti sutartis su T. Jonesu ir D. Motiejūnu, tačiau aišku tai, jog jie bus priversti rinktis ir abiejų žaidėjų komandoje išlaikyti nepavyks. Tik pasibaigus sezonui pamatysime, kam prioritetą teikia „Pelicans“ ir koks bus D. Motiejūno sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.