EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius paaiškino, ko reikalauja iš teisėjų

Dvi svaiginančios pergalės Europos fronte, o tada – žemyn bloškiantis antausis Panevėžyje. Šarūnas Jasikevičius su krepšininkais maudėsi šlovės spinduliuose, kai prieš savaitę Kaune parbloškė Rusijos gigantę Maskvos CSKA komandą (79:74), o tada Turkijoje įdūrė ir buvusio „Cleveland Cavaliers“ trenerio Davido Blatto valdomai Stambulo „Darussafaka“ ekipai, kurioje asistentu dirba Kęstutis Kemzūra.

Š.Jasikevičius teigė, kad jaučiasi eksperimento dalimi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius teigė, kad jaučiasi eksperimento dalimi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius teigė, kad jaučiasi eksperimento dalimi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius teigė, kad jaučiasi eksperimento dalimi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-02-01 11:45, atnaujinta 2017-04-11 01:10

Ketvirtadienį „Žalgiris“ savo aikštėje susitiks su šiuo metu juoduoju keliu žengiančiu „Barcelona“ klubu. Katalonai Eurolygoje pralaimėjo du iš eilės mačus, bet „Žalgiris“ irgi spėjo prarasti sirgalių pasitikėjimo taškų.

„Pagrindinė jų problema – traumos. Talento jie turi, treneris – irgi labai geras. Seku ispanų spaudą ir jie nuolat guodžiasi, kad sunku su treniruotėmis. Tai – logiška, nes jeigu blogai treniruosies, blogai ir žaisi. „Barcelona“ ekipoje tai vienas krepšininkas praleidžia mėnesį, tai kitas. Tokia situacija – labai sunki. Treneriui sunku įgyvendinti naują sistemą“, – trečiadienį sakė Š.Jasikevičius.

Greitai pastatė į vietą

Jo auklėtiniai pirmadienį Panevėžyje 77:79 krito prieš „Lietkabelio“ krepšininkus. Tai buvo antroji Kauno klubo nesėkmė Lietuvos čempionate. Pirmąjį pralaimėjimą „Žalgiris“ patyrė irgi prieš Kazio Maksvyčio ekipą.

„Žaidėjams buvo parodytas vaizdo įrašas, kur mes nusileidome. Visų pirma – neatsakėme į Panevėžio klubo fizinį kontaktą ir nešvarų žaidimą. Buvo įvairiausių faktorių, o svarbiausia – kaip mes reaguojame. Krepšininkai nebuvo pasiruošę atsakyti į fizinį žaidimą, o jeigu kažkuriuo metu pralaimi 13 taškų, atsiranda abejonė. Mes sugrįžome, o pabaigoje galėjo laimėti bet kuri komanda. Mes pralaimėjome. Toks jau sezonas. Kai pradedi galvoti apie save gerai, tave pastato į vietą. Nėra laiko didelėms šventėms, bet nėra ir laiko liūdėti“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Antradienį „Žalgirio“ komandoje treniravosi Leo Westermannas, kuris turėjo problemų. Š.Jasikevičius jį stebėjo ir per trečiadienio treniruotę.

„Yra problemų, bet jeigu šiomis dienomis nebus – turėtų žaisti“, – kalbėjo strategas.

Istorija – nepalanki, o varžovas – stipresnis

„Žalgiris“ jau viešėjo Barselonoje. Lapkričio pradžioje vykusiose rungtynėse Š.Jasikevičiui pavyko spausti savo buvusį klubą, bet „Barcelona“ laimėjo 92:86.

Kauno klubui per visą Eurolygos istoriją (nuo 2000-ųjų) pavyko tik dukart nugalėti „Barcelona“ klubą. Katalonai šventė net 19 pergalių.

„Žalgiris“ taip pat nėra laimėjęs prieš „Barcelona“ komandą namuose.

Paskutinį kartą Kauno krepšininkai „Barcelona“ ekipą įveikė Eurolygos reguliariajame sezone 2015-aisiais. Gruodžio mėnesį Barselonoje kauniečiai laimėjo 92:88.

Bet faktu lieka ir tai, kad „Barcelona“ ir „Žalgiris“ turi po 8 pergales ir 12 pralaimėjimų.

„Nereikėtų viso dėmesio sutelkti į pergalių balansą. Atvyksta ryškiausios Europos žvaigždės, kurios yra patekusios ir į pirmąją Eurolygos komandą. Ten – daug krepšininkų bei treneris, kurie yra laimėję Eurolygą. Ši Eurolyga – negailestinga. Nėra kalbų. Jiems nesiseka ir sunku sugrįžti į ritmą. Taip viskas susideda, atsiranda nepasitikėjimas, bet man sunku iš šalies kalbėti apie juos. Turime žiūrėti į save ir tikėti savo jėgomis. Turime žaisti taip, kaip žaidėme iki šiol“, – sakė Š.Jasikevičius.

2000-2003 ir 2012-2013 metais „Barcelona“ marškinėlius vilkėjęs „Žalgirio“ strategas iškart pridūrė: „Eilinį kartą reikės stengtis nugalėti stipresnę už mus komandą.“

Dėmesys – T.Rice'ui

„Barcelona“ komanda ir į Kauną atvyksta nežinodama, ar visi krepšininkai bus pajėgūs žaisti. Šįkart klaustukas pakibo virš Petteri Koponeno.

„Komanda sukasi apie Tyrese Rice'ą. P.Koponenas per pastaruosius mėnesius tapo labai svarbiu, bet sugrįžta Stratos Perperoglou, tas pats Vitoras Faverani, sužaidęs keletą gerų rungtynių. Jis – didžiulė jėga po krepšiu. Neužmirškime, kad atvyksta pirmo ryškumo žvaigždės ir viena geriausių Eurolygos komandų, kuriai nepavyksta parodyti potencialo“, – sakė Š.Jasikevičius.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube praeityje žaidęs gynėjas Trice'as per rungtynes vidutiniškai renka po 14,7 taško, atlieka 5,2 perdavimo, perima 1,2 kamuolio.

Jaučiasi eksperimento dalimi

Š.Jasikevičius šį sezoną daugybę kartų žarstė kritiką teisėjams. Tai jis darė tiek po rungtynių, tiek per jas. Pergalę prieš CSKA „Žalgiris“ pasiekė jau tada, kai Šaras sėdėjo persirengimo kambaryje. Ten jam teko žygiuoti po antrosios techninės pražangos.

„Visi ant mūsų viską bando. Pradėjome sezoną, kai Eurolyga į mus žiūrėjo, kaip į blogiausią turnyro komandą. Tada prasideda – atvažiuoja vienas labai aukšto reitingo teisėjas ir du – nelabai aukšto. Buvome tuo nepatenkinti ir kalbėjome su Eurolyga. Viskas susitvarkė“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Dabar „Žalgirio“ treneris kiek aprimęs. Nors rankomis mojuoja nemažiau, į Eurolygos arbitrų darbą ėmė žiūrėti kiek kitaip.

„Gal kažkiek gavome pagarbos, – sakė Š.Jasikevičius, bet įdūrė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovams. – „Žalgiris“ – favoritai. Laimės – prieš bet ką, jiems visur – lengva. Tada siunčiami žemiausi reitingo teisėjai, nes nebus intrigos. „Žalgiris“ ir vėl negauna tokio teisėjavimo, kokį privalo gauti bet kuri turnyro komanda. Nenoriu jokios teisėjų pagalbos. Noriu to, ko reikalauji iš savo žaidėjų – maksimumo, gerai atlikto darbo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.