EUROLYGA 2023

Tarsi žvėris žaidęs Lukas Lekavičius čiurnas šaldė lede

Lukas Lekavičius po fantastiškų rungtynių įmerkė kojas į ledinį vandenį. Bet ne emocijas po svaiginančios kovos su „Barcelona“ jis taip vėsino. 22 metų Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas turi problemų su čiurnomis, tačiau į tai tik numojo ranka.

L.Lekavičius po rungtynių merkė kojas į ledinį vandenį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Lekavičius po rungtynių merkė kojas į ledinį vandenį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 7:44 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:56 PM

Svarbiausia jam – pergalės, o ketvirtadienį pasiekta – itin saldi.

Kauno „Žalgiris“ pirmą kartą istorijoje savo aikštėje nugalėjo „Barcelona“ klubą. Žalgiriečiai po dramos 89:85 patiesė daugybę Europos žvaigždžių turinčią komandą. Tai – vos trečioji „Žalgirio“ pergalė prieš „Barcelona“ per visą Eurolygos istoriją.

L.Lekavičius buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių. Jis veržėsi po krepšiu, klaidino varžovus, dalino perdavimus. Visi jo mesti aštuoni dvitaškiai pasiekė tikslą.

Kaune sirgaliai matė puikiai Šarūno Jasikevičiaus išmuštruotą įžaidėją. Pats Šaras sakė, kad kai ilgai zyzi – prizyzi. O 17 taškų (8/8 dvit.) – puikus rezultatas.

„Rungtynėse netrukdė. Visi jaučia kažkokius skausmus. Prasideda krepšinis ir jie dingsta“, – ramiai kalbėjo L.Lekavičius.

Po keleto akimirkų spaudos konferencijoje Š.Jasikevičius gyrė šį įžaidėją. Strategas tiesiai šviesiai pridūrė, kad Lukas – labai atsidavęs krepšininkas. Dėl čiurnos skausmų treneris jam ne kartą siūlė šiek tiek atsipūsti, bet L.Lekavičius to tiesiog nesuprasdavo.

„Geras jausmas. Svarbiausia – pergalė, bet pasirodymai – labai smagu. Jeigu pralaimėtume, nieko gero nebūtų. Atmosfera arenoje – neįtikėtina“, – nedaugžodžiavo krepšininkas.

Jo žvaigždė švietė kartu su Edgaro Ulanovo. Šis irgi pelnė 17 taškų bei tapo naudingiausiu rungtynių krepšininku.

Iš kur ta magija?

„Sirgaliai. Man atrodė, kad mes labiau norėjome pergalės. Gerbėjai ir mūsų didesnis noras – tai sutelkė“, – apie momentą, kai atrodė, kad „Barcelona“ parėmė iniciatyvą kalbėjo L.Lekavičius.

Pergalė prieš „Barcelona“ kauniečiams ypatinga ir tuo, kad tai – trečioji pergalė Eurolygoje. Dar praėjusią savaitę žalgiriečiai namuose patiesė Maskvos CSKA krepšininkus.

„Galime įšokti į atkrinamųjų traukinį, todėl smagu. Bet nežiūrime į praėjusį pralaimėjimą, taip nereikia žiūrėti į šias pergales“, – sakė E.Ulanovas.

Ir iškart pridūrė – sekmadienio rungtynėms su Vilniaus „Lietuvos rytu“ jėgų tikrai nepritrūks.

„Kaip žinote – šios rungtynės visada įdomios ir sirgaliams, ir mums patiems. Nuo senesnių laikų šios komandos žaidė finaluose ir motyvacijos tikrai netrūks“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.